torsdag 12 november 2009

Helgen närmar sig med stormsteg

Kan inte fatta att det redan är torsdag. Det var nyss måndagmorgon. Jag behöver lite längre veckor just nu. Arbetet hopar sig och Tysklandsresan närmar sig. Miljoner saker att göra innan dess. Inte blir det lättare av tomtebloss i skallen vissa dagar heller. Det går åt en hel del energi då.

Det är inte bara fredagarna som kommer fortare, snart är det jul också! Då behövs det inhandlas massor och pyntas och fixas. Förutom jul, ska två födelsedagar inom familjen firas. Bra planerat, Taina. Föda ungar vid juletid. Som om du inte har nog ändå.

Här är julkommersen i full gång. Den startade direkt efter Halloween. Vissa till och med före. Det kryllar av julpynt på affärerna och granen kan man faktiskt klä redan efter Thanksgiving (26 nov) och då få njuta av den en hel månad. Det där gör man ju som man vill med egentligen. Men ingen tycker du är en jubelidiot, om du nu klär den flera veckor före jul.

Det var då en massa julesnack här...

I alla fall så for vi till AJKIA igår (ordet stulet från Peter) för att fylla på förrådet av lingonsylt, kaviar, choklad, bilar (godis alltså), smörgåsgurka, senap, köttbullar osv. Vi hade bestämt oss för att åka vid ett visst klockslag, som Maken råkade missa. Det var inte första gången. Är det något jag är noga med, väldigt noga med, så är det att hålla tider. Jag blir skogstokig när någon kommer försent. Utan anledning. Där är vi väldigt olika, Maken och jag. Han kan ta det med en klackspark och jag vet inte om det är en kulturkrock här. Finnen i mig säger en sak och hans svensk-asiatiska en annan. Vi kom iväg efter ett mindre utbrott från min sida. Ut med det och så är allt bra igen. Pang, tjong!

Till helgen får vi besök av våra vänners dotter som jobbar som au pair här i Amerikat. Det ser Tonårsdottern fram emot såklart. Och även jag. Hon ska få följa med oss till Avon på Diwali på lördag. Det är en indisk högtid som firas till minne av guden Ramas. Det kommer att tändas en massa ljus både ute och inne. Sedan ska det ätas så som på alla indiska sammankomster. Mer om det senare. Helgen är i alla fall fullbokad med aktiviteter.

Idag blir det jobb, frissan samt löpning. Jag är i full gång med träningen och på en vecka hinner jag med två groove pass, två zumba pass, fyra löppass och lite styrketräning. En vilodag per vecka. Om jag har lust alltså. Att vila vill säga.

Avslutar med en hemlighet. Lova att inte berätta för någon!


Nere i källaren har vi ett skåp och bakom den döljer sig hemligheten...

...nämligen Paradisaskar bland en massa julgardiner och annat skit. Ingen, dvs INGEN, kommer att leta där. Hahahaha! Dessa ska sparas till jul.

Imorgon gott folk är det FREDAG!!!

11 kommentarer:

Annika sa...

Lyckad dag på Ajkija ser jag. Paradis...MY GOD!! TACK TAINA!! Nu blev jag akut råsugen på paradis!! Snacka om god choklad!!
MUMS!!
Måste ner till IKEA jag också...Choklad ja, och även stora värmeljus. De har tagit slut hpos moi...så sant, så sant...

Japp, det är inte klokt vad fort det nu kommer att gå till jul. Galet snabbt...
Det kommer bara att swisha till så är vi där.

helt legitimt att sätta upp granen direkt efter t-giving om man så vill!
Bättre at njuta av julen FÖRE än efter. Efter nyår vill jag iallafall bara göra mig av med den...

Ni verkar ha en smockfull, och trevlig helg, framför er! Kul med den gästande au-pairen. Är hon au-pair i CT?

Kramar från ett regnigt, femgradigt DC...
Fast, du och jag gillar ju det (i hemlighet. Vi vill ju inte ha 22 grader i nov, hehe. Eller hur?)

anna of sweden sa...

Wow, jag är imponerad över ditt tränande. Känner du inte av operationen alls? Härligt.

Hm. Tror att det snart är dags för en tur till Ajkia för mig också.

Kramelikram!

underytanjag sa...

Guuud vad du tränar.. imponerad.. men det får mig också att bli oerhört trött..

Anna, Fair and True sa...

Men läser inte dottern bloggen och skvallrar för resten av familjen?!

Så maken har asiatiskt påbrå?

alegni sa...

vila en dag i veckan?!? jeez, taina!
vad jag blir irriterad när folk inte håller tider! jag har haft att göra med många sådana människor i mitt liv och jag tycker de som inte passar tider är respektlösa mot andra. som om andra skulle ha all tid i världen och bara sitta och vänta. morr, måste tänka på annat nu innan jag eldar upp mig riktigt ordentligt.
paradis... förra julen bestämde jag mig för att försöka klara nästa jul utan choklad. får se hur det går...
tack för inbjudan. jag ska se om jag får det in i mitt schema någon gång snart ;)
jag vet ju inte hur andra gör, men jag har nog tänkt ställa granen i vår gamla fot och lyfta ner allt i korgen. återstår att se om det funkar. du lär nog höra hur det går :)
have a nice day! kraaam

Anonym sa...

Åh, jag läääängtar efter Ajkia!!! Och det blir inget besök före jul i SPanien som jag hade planerat - vi landar på julaftonsmorgon, snyft :-( Ska försöka be en av svågrarna köra dit och bunkra upp med lite sill, pepparkakor och glögg åt mig, jag vill inte bara äta skaldjur och vad-det-nu-är-man-äter i Spanien till jul...
Kul med ännu en indisk sammankomst, intressant att ni får uppleva så mycket indiskt i Connecticut av alla ställen!
Kram och lycka till med allt som ska fixas!

Saltistjejen sa...

Härligt med påfyllnad från Ajkia!
och du jag är nog tyvärr som din kmake lite vad gäller tider. jag försöker emn kommer ofta ofta 5-10 minuter sent. brukar dock föröka ringa eller texta innan så folk vet att jag är lite sen.
Kram!!

Grekland nu sa...

Jag vände och vred på de där askarna när jag var i den stora affären häromdan - men jag köpte ingen! Tyckte då att jag var duktig som avstod, men nu har jag ångrat mej flera gånger om...får nog bli ett nytt besök före jul. Fast jag laddade upp med glöggflaskor och sillburkar istället!

Anonym sa...

Lovar att inte skvallra ;)) Jasså ni har också födelsedagskalas kring jul, när då då? Hos oss firar vi dottern på juldagen, så då blir det släktkalas på juldagskvällen. Nu i år säger hon att hon ska ha sitt kompiskalas först i början av januari, hittills har det trängts in under mellandagarna.

Kram! StrandMamman

Taina sa...

Annika:
Tänk att det kan vara så roligt att gå på IKEA. Speciellt bland matvarorna. Visst blev det lite ljus och servetter i shoppingbagen också. Maken tycker resorna dit är lite onödiga...hahaha.

Helgen blir spännande och Ida är au pair i Lincoln, RI. Hon kommer att köra bil hit. Det tar ca 2 timmar. Blir så kul att ha henne här. Jag och hennes mamma var kollegor och goda vänner när jag bodde i Sverige.

Äntligen lite svalare i luften ;)

KRAMAR!!

Anna;
Visst känner jag av den och det har stramat lite väl mycket de senaste dagarna. Funderar på att ta en sväng till kirurgen...eller så tränar jag bara mer och glömmer bort det!!!

Kramelikram

underytanjag:
Jag älskar att träna och känslan efteråt är obeskrivlig. Blir lite smågrinig om jag inte får träna. Det gäller att komma igång bara :)

Kram

Anna, Fair and True:
Hon läser den ibland...Men jag byter gömställe hela tiden.

Nej, Maken har inget asiatiskt påbrå. Men han bodde i Malaysia i nästan 10 år och fick med sig lite av deras kultur...på gott och ont ;)

Kram

Ingela:
Det där med tider är "vi" finnar noga med. Ta exemplet när vi startar ett möte så kör vi igång. En svensk kan sitta och prata väder och vind i början. Inte alltid men ofta...

Ska bli intressant att se om du klarar en jul utan choklad. Det gjorde jag i drygt två år då jag hade godisstopp!

Kramar!!

Petra:
Det måste du fixa, glögg! Helt klart! Det har vi också här hemma och den ska ju spetsas till lite bara ;)
Ber nog Sonen ta med sig "riktig" glögg när han kommer till jul.
Kramen!!

Saltis:
Jasså du är SÅN du?? Hahahaha! Men du ringer i alla fall. DET gör inte J. Hmmm.

Du, det blir nog en eller två svängar till innan jul till IKEA. Måste ju fylla på sillförrådet också. En jul utan sill går ju inte.

Kramar!!!

Grekland nu:
Så gjorde jag förra året och när jag hade ångrat mig och åkte tillbaka då var de slut! HELT SLUT! Därför bestämde jag mig för att köpa ett par nu. De får under inga omständigheter öppnas FÖRE!! Sill ska jag fylla på vid nästa vända.

Kram

Strandmamman:
Tonårsdottern fyller år i början av december och Minstingen på JULAFTONEN!!! Hur smart är det då. Nu ska jag försöka "betsälla" kalas åt Minstingen. Det finns ju massor av alternativ här.

Kram kram

Marianne sa...

Hahahaha, mina godisgömmor brukar vara för att Ingen Annan ska hitta dem och äta upp det. Fast till mitt försvar ska jag då säga att jag inte bara är egoistisk, Klas har förstadierna till diabetes också, så han får inte äta så mycket godis. Så praktiskt : )

Kram!