måndag 23 november 2009

Time Out

Att vara 5 år och få en time out då och då, tycks inte bekymra Minstingen speciellt mycket. Hon har lyckats igen med att skrämma slag på fröknarna genom att i ta-fatt leken använda fönstret som utrymningsväg. Ni kan ju tänka er efterföljande diskussioner om hur OSÄKRA dagisets fönster är! Minstingens kommentar var bara " I just had to escape from the boys" och så gav hon ett stort smile. Ett ganska så tandlöst sådant.

Vad gäller time out skulle jag behöva ett sådant just nu. Det är ganska många måsten och de skapar jag ju själv. Det finns egentligen inga måsten säger de kloka. Men nu har jag ändå lyckats med konststycket att samla på mig några och då gäller det att ha tungan rätt i munnen och bocka av dem på listan. One by one.

Hur var det med måsten i helgen då? Det fanns några och ett av dem var att besöka LEGO KidsFest i Hartford. "Åh, herre min gud", säger jag bara! Vilket jippo. Först stod vi i en timme i kön och tittade på alla smart-arses som gick förbi med sina förköpta on-line biljetter. Sedan, när vi i stort sett var framme vid biljettluckan, STÄNGER de luckan och tar en PAUS! Jag tyckte att jag hade tagit det lugnt och att köandet hade gått bra, fick plötsligt min berömda hjärnblödning igen! Lokalen hade för mycket besökande och de hade helt enkelt inte räknat med så många besökare. Dagen innan hade det varit samma sak och alla de som inte kunde gå in då trots förköpta biljetter anmodades att komma på söndagen. Hur smart är man då?

Till slut öppnade de biljettluckan eftersom det var en hel del som kom ut. När vi kom in, förstod jag också att vi inte skulle bli långvariga. SÅ MYCKET FOLK!! Men det var bara att se glad ut och se till att fotografera Minstingen vid alla miljoner legoskapelser. För det är någonting amerikanarna tycker om. Att fotografera vid allt möjligt. Till råga på allt, var ju tomten där också och det var ett måste att köa även dit.

Här köar man så lugnt och fint. Ute i tid, tyckte vi.

Den långsamma kön till vänster (den vi var i såklart) och den snabba till höger...

Den här skylten känner man ju igen! Heja Danmark! Någon dansk flagga syntes inte till dock och jag tror de flesta trodde LEGO är amerikanskt och kommer från Californien. Det finns ju ett LEGOland där.

Jag blev ju inte lika glad när jag sänkte blicken och tittade rakt fram!

Minstingen trängdes så gott det gick. Hon har vassa armbågar, som mor sin. Bra att ha ibland.

Det fanns mycket att titta på. Så som den lilla stad. Och det fanns mycket att lyssna på. Så som denna pratkvarn!

Imponerande vad de kan! Men de fuskar ju lite. De använder lim. Osportsligt.

Vilken läskig figur. Bäst att inte sitta för nära.

Och så besök hos tomten, som tyckte Minstingens mun med "Missing teeth, that's awesome!"

På väg hem passade vi på att käka lunch med en kollega och hans son. Nice.

Sedan ville jag bara hem och gärna på den här. Men det gick ju inte såklart!

Ny vecka och nya utmaningar. Onsdagen blir spännande ;)

11 kommentarer:

Marianne sa...

Shit vilken kö! Och vad mycket folk! När jag ser sånt skänker jag en tacksam tanke till att jag inte är småbarnsförälder, fast det hade varit kul att se det där ...

BRA att Minstingen kan ta time out från killarna när de blir jobbiga, och BRA att hon är uppfinningsrik! Fast det är klart, det är jobbigt att passa uppfinningsrika barn : D

KRAM!

Grekland nu sa...

Oj så mycket folk, och vilken trängsel! Jag hade nog vänt i dörren...men har man en femåring med sej så gör man ju inte det, det vet jag. Själv packade jag ihop legoboxarna förra veckan och ställde dom i förrådet - trots att mina barn är stora så har de velat ha dem tillhands ända tills nu! Trevlig vecka utan stress önskar jag dej!

Saltistjejen sa...

Himmel!!! vilken KÖ! och vad mycket folk! Usch! Jag hade fått lite småpanik där tror jag!!!!! Haha juhandeln här i NYC är ju ignet mot era bilder inifrån Legomässan!!! :-)
Men kul för L att få folla in mer lego och tomten såklart.
Sedan har du så rätt i att de flesta msåten skapar man själv. VAD FAN DÅ FÖR?!?!?!??!? undrar jag. Men det hjälper inte att undra. De poppar upp heeeela tiden i tid o otid.
Hm, hoppas du ahr bättre kontroll över dina måsten än jag av mina. De har definitivt inte gått ngn bra dresyrskola och är inte alltid helt kontrollerade tyvärr.
KRAAAM!

Jemayá sa...

Hej! Har inte så mycket tid nu, men försökte läsa i kapp...sååå många roliga inlägg (speciellt det "underifrån":) :) :), men gillade verkligen det också där du bjöd in dig själv på middag vid olika åldrar. Jag är ju förresten -63:a också :). Orkar inte riktigt fokusera mina tankar, men som sagt, ville säga hej ändå!! kram!

Jemayá sa...

jajo, tänkte tacka för att du skrev om minstingens språkövningar - fick idé till mitt jobb :). Är ju assistent till en kille med försenad språkutveckling. Är ju språklärare, men van att använda ord och grammatik, nu borde jag veta steget före och fick idéer av dina bilder - tusen tack!!!!

anna of sweden sa...

Mej hjälp - vilka köer och vad mycket människor där inne.

Haha. Vilken härligt frisk fläkt Minstinen är på sitt dagis. Kan se henne framför mig med sitt tandlösa leende!

Kramelikram!

Anna, Fair and True sa...

Ingen legotomte? :)

Anna, Fair and True sa...

När ska du till Tyskland förresten? Eller har du redan varit?

Annika sa...

Oj herre min JE vilken KÖ!!!
Jag hade nog vänt direkt. men det gör man ju inte om man har en liten sugen femåring med sig :-)
Tack för mail, taina!!!
Visst skulle det vara skönt om man kunde ta time out ibland. Absolut!
Haha, kul bild med minstingen på bänken bredvid legogubben :-) man riktigt ser hur obekväm hon är, hihi!!
Jättekramar från mig!! Power!!!

Suzesan sa...

Jag hade nog aldrig fixat att vänta i en sån LÅNG kö. men vilket tålamod NI har. Men asså Minstingen är ju för skön. Hoppade hon ute genom fönstret för att rädda sig från killarna. Gullunge.

Hoppas din spännande onsdag blir bra Taina.

kram
/Susanne

Anette sa...

Oj vad mycket folk! Jag hade fått panik, men vad gör man inte för barnen! Kul att se alla legobyggnader!