torsdag 19 november 2009

Välgörenhetsyra

Nu är det höst och med den kommer Thanksgiving (26 november). Jag behöver inte kolla i almanackan för att veta det, för nu har banne mig varenda välgörenhetsorganisation vaknat och jagar en som om de vore besatta! Du kan knappt gå utanför dörren utan att stöta på någon som ska ha pengar, kläder eller mat. Donera - donera - donera! Det ekar i skallen på mig.

Minstingens ryggsäck är inte bara fylld av allt krafs-tjafs de gjort i skolan utan lappar om att vi ska skicka med mat och pengar. Skolan ska nämligen samla pengar till att köpa kalkoner. Kalkoner!! Det är ju Thanksgiving och då ska alla ha möjlighet att äta kalkon. Med tillbehör. Det är väl okey, men sedan går jag till affären och där möts jag av fler som ska ha sin kalkon till middag. Byter affär, men samma sak där, kalkonjägare!

Jag var till skolan med en hel kasse med mat plus pengar. Det känns helt rätt. Jag har dessutom köpt en färdig-ihopplockad-matkasse på vår lokala matbutik och lämnat den i kassan. Jag tycker det känns rätt. Men hur kan det komma sig att jag fortfarande får de där din-snåla-jävla-kärring-blickar på andra affärer??? Vad vet de vad jag har donerat!!!!

Maken och jag åker då och då in till Hartford för att lämna diverse kläder och leksaker och cyklar. Men ska jag gå omkring och bära på en jätteskylt som visar att jag HAR donerat? Jag HAR köpt mat. Jag HAR lämnat pengar. Vad mer vill ni ha? My body???

Åh på tal om body. Den fick sig en omgång igår. Stopp! Maken var upptagen med sina kunder. Nu menar jag Zumba och vi hade vår Live Trummis under passet och shit vilken skillnad! Svetten bokstavligen sprutade på mig.

Trummisen med vår underbara instruktör Linda!

Tillbaka till välgörenhet. Att leva med en Tonårsdotter är det samma som att leva med en välgörenhetsorganisation. Hon måste ha allt. Och helst nu. Och jämt. Igår behövde hon nya vinterstövlar. "Fine", tänkte jag. Det är ju i alla fall snart vinter. Vad kommer hon hem med tror ni? Varma och sköna vinterstövlar som hennes fötter kan gossa i utan att frysa? HA! Kolla här:

Varma och gossiga? Knappast. Suck, säger mamman.

Vill bara avsluta med en bild där tomten är fri från löv! Just nu i alla fall. Lövblåsaren har varit här! Inte någon miljövänlig sak precis, men det är så de gör här....


Vår tomt just nu. Inte ett löv så långt ögat når!

Njut av torsdagen!

9 kommentarer:

anna of sweden sa...

Jag tycker att de ska dela ut dekaler som man kan sätta i pannan när man skänkt. Så att de vet liksom.

Haha. Klart att dottern inte ska ha varma och gosiga stövlar. Hon är väl inte tonåring för inte.

Lövblås ... jaså minsann ... det har vi inte här. Här måste det krattas. Manuellt. Suck.

S w e F l o sa...

Samma här... vi har skickat mat till skolan, köpt t-shirts för välgörande ändamål, skänkt pengar... ändå känns det taskigt när man går förbi speciellt Röda Korsets bellringers utanför mataffärerna. Jag kan ju inte skänka vid varje tillfälle, då blir det ju jag som behöver välgörenhet till slut. Men jag känne rmig liksom taskig, och speciellt när de liksom poängterar "Have a nice day, ma'am" när jag går förbi utan att stoppa i en slant... Suck! Men vi har egen insamling genom företaget för Toys For Tots, och vi försöker minsann få kunderna att skänka en leksak eller två, så jag kanske inte ska klaga :-)!

Taina sa...

Anna;
Ibland får man en sån där dekal att skriva sitt namn på men den lämnas kvar i affären för att sättas upp på en tavla. Men hur f*n vet dom vem Taina är???

Tonårsdottern kan verkligen driva mig till vansinne med sina knepiga inköp (opraktiska).

Joru, hit kommer vår kille och blåser bort löven med jämna mellanrum. Men vi krattar där emelllan också för det är ju TONVIS med löv efter ett tag.

Kramelikram

Sweflo:
Precis, man känner ett sting när de säger have-a-nice-day och så har man inte lämnat en slant i just deras bössa. Men jag kan ju inte skänka till allt och alla. Det går inte!

Leksaker som barnen tröttnat på är ju jättebra att ge bort tycker jag. Vi har massor och brukar skänka så mycket vi orkar.

Kram

Saltistjejen sa...

Haha det är väl kanske fördelen med att sällan handla mat i en "riktig" affär utan online...! ;-)
Men kanske kan du svara nästa gång att "thank you for asking but I have already donated a lot for thhis Thanksgiving, both here and in my daughters school." eller ngt liknande.
Och du det där med kläder som passar årstiden. Herregud Taina att bära SÅDANA är ett ålderstecken..!!!!!! Hur många gånger tog man inte av sig mössan när man gick till skolan mitt i smällkalla vintern när man var i din dotters ålder? Eller frös tårna av sig för man envisats med SNYGGA skor istället för varma. Hahaha!!! Tids nog kommer förnuftet! ;-)
KRAAAM!

Lia sa...

Men du, varför inte en stor Bumperstick med texten "jag HAR donerat, vad mer vill ni ha? Min kropp kanske!?" Hahaha, den skulle lätt göra succé i stan =). Heja I säger jag bara, att vara tonårsdotter har sina privilegier =)Kram bästa Taina

Annika sa...

Äsch, det är ju bara att säga att du redan har donerat!
VET du vad jag tycker är VÄRRE!! När man är på "mallen" o blir överrumplad av alla som säljer från "kioskerna"...DET är faaaan jobbigt...och det ska jag snart skriva om på bloggen.
USCH!!!
Doneringar har jag nog lärt mig att inte känna mig dum över, och jag donerar ju hela året, så faktiskt så berör det mig inte om jag säger nej.
Heey, vad bortplocjat och snyggt ni har därute!! Super!!
Zumba, vad roligt (o svårt) det låter!!
KRAMAR!!!

Suzesan sa...

Hahah varma och gosiga stävlar till Tonårsdöttrar NÄR blev det ett MODE. Säger vidare som så att Hur många gånger har man nästan frusit ihjäl i sina kläder för att vara cool. Jeansjacka för tidigt på våren och för sent in fram på hösten osv.

En flicka på skolan stod häromdan i T-Shirt och frös så hon hackade tänder. Men hon syntes.

Snygga boots ändå.

Lycka till Tonårsmamman. Glöm inte bort hur det var dåååå.

Jag är glad jag gått igenom det där och det var en pärs.

Kram
/Susanne

alegni sa...

här i landet får du ett litet klistermärke som du kan fästa på din plånbok när du ger en slant till röda korset på hungerdagen. ni borde kanske införa samma system over there. sen kan man gå och skylta med plånboken och ingen behöver blänga skitigt på en :)
harkel... de där stövlarna kunde jag också ha köpt ;)
mukavaa viikonloppua!
kraaam

Marianne sa...

De som blänger efter dig gör fel! De vet mycket väl att varenda amerikan som kan - utom ett väldigt fåtal som är undantag - skänker pengar och annat, så de borde sluta med sånt ofog. Lustigt, i år sammanfaller Thanksgiving och Offerhelgen. Men här är det lamm som ska skänkas i stället för kalkoner.

Klart att Tonårsdottern ska ha läckra stövlar! Vad då varmt, då får man väl gå in på Starbucks eller vart man nu går : D

Kram!