onsdag 5 augusti 2009

Tjohooooooo

Back to reality eller vad man nu säger. Och det känns såååå skönt att vara hemma. Ja, jag vet. Jag tjatar jämt om hur härligt det är att komma hem. Men det ÄR ju det! Har nu varit bortrest i tre veckor och från blogosfären mer än så. Fick smått panik när jag öppnade denna värld och insåg att det finns ju massor att berätta om. Dividerade med mig själv en stund och sa då "Nä men Taina, du behöver inte berätta ALLT". Det förstås. Men så kom nästa fråga " VAD BÖRJAR JAG MED?" Jo jag börjar med ett stort TACK till alla som gjorde Sverigevistelsen till ytterligare ett mysigt och härligt minne att bära med sig. Nej, det blev inget Finland denna gång. Tyvärr.

Istället för att skriva om allt och om alla jag träffade, så lägger jag in lite bilder istället och så får berättelserna komma senare. Lite utspridda här och där. Och när andan faller på. Konstaterade dock att speciellt kulturell har jag inte varit. Inga tivolin heller. Inte mycket shopping. Men träffat vänner. DET har jag gjort! Och pratat käken ur led. Hur välsmord den än må ha varit så lyckades jag faktiskt.

Nog med pladder och dags för några foton:














En tur till skogen är ett måste när jag är i Sverige och fick då syn på detta magnifika gamla gruvhål! Där stod jag en lång stund och beundrade det jättelika hålet och ropade så det ekade i hela länet.















Svärföräldrarnas sommarställe är en ljuvlig plats att vistas på. Detta var vår "bas" under tre veckor. Inte helt fel att vakna till en egen strand varje dag. Sjön hade jag gärna velat värma upp lite. Man kan inte få allt här i världen.
















Så här nära kom jag lite kultur. Bakdelen på en jätte-Dalahäst. Tittar man noga, står Minstingen vid ett av bakbenen. Hon tyckte det här var den vackraste sidan av hästen. Kul.















Självklart blev det grillning emellanåt. Den sysslan tar svärfar gärna hand om! Ser inte ansträngande ut, så jag förstår honom.














En tur med den nya båtbryggan var ett måste. Fika, fiskeprylar och trevligt sällskap. Vad mer kan man begära? Det skulle vara solen då. Rofyllt var det. I alla fall så länge jag slapp slabba med vidriga maskar som skulle krokas fast på metspön.



















Kusinerna lyckades fånga små abborrar. Tack vare de där slabbiga maskarna. Och skickliga fiskare såklart!















Goda vänner på en tur med båtbryggan.


















Det här är kul, tycker Minstingen. Tänk att få styra alldeles själv. Det är ju som en Finlandsbåt enligt henne!


















Finns det något mer somrigt än det här?



















Farfar passar på att tjuva en puss!


















En trevlig kväll i Stockholm med mina bästaste vänner från studietiden i Luleå. Vi kom på att det är tantvarning på oss nuförtiden. Vi hann inte med att gå ut! Det fanns ju SÅ mycket att prata om!
















En tur ut i blåbärsskogen var ett måste. Det blev några kantareller också.


















En titt på fåren hos svägerskan och kusinerna ingick också i programmet. Minstingen ville aldrig gå därifrån!

Lite partaj med goda vänner !
















Ljuvlig kvällspromenad med nybliven mamma och go vän.
















Trevlig middag med bästa vänninan, hennes dotter samt min underbare son!

Ojojoj, det finns massor av andra bilder men ALLT behöver jag inte lägga ut. Detta var ett axplock och nu ska jag ta in lite luft för nu ska det jobbas och sedan bloggas. Vardagen är här!

Nice to be back !

14 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Åååå! Välkommen tillbaks!!!!
Ni verkar haft det helt underbart!! Bilderna är så himla härliga. Sommar-Sverige! Vänner! Familj! Mmmmmm!!!!!!
Men jag förstår att du trots detta ändå njuter av att vara hemma. Borta bäst men hemma ännu bättre är det ju. Hur bra man än haft det när manv arit ute på äventyr så kan inget slå att vara tillbaks hos sig själv bland sina egna saker och där man själv kan bestämma och rå sin tid på det vis man vill.
Men som sagt, ni verkar haft det superbra i Sverige! Kanske blir det Finland nästa vända???
Hoppas maken din också hade det bra på sin fisketur! :-)
Jätteroligt att du är tillbaks i bloggosfären också tycker jag! Jag har saknat dig!
Krama nu Minstingen från mig!
KRAMAR!!!

Marianne sa...

JAAA vad kul att du äntligen är tillbaka! Välkommen! Nu börjar det verkligen bli lite fart här på nätet igen efter en riktigt seg sommar (på nätet alltså).

Du ser ut att ha haft en helt underbar semester. Den där bryggbåten ser rätt härlig ut, jag menar kunna kajka runt och ändå kunna sitta och fika ordentligt och få plats att ligga och sola ordentligt. Haha, vadå tantvarning på den kommentaren!

Kram från pyramiderna!

SweFlo sa...

Heeeej! Verkar som om du fått ladda batterierna rejält!

alegni sa...

välkommen tillbaka, taina o! jag har saknat dina inlägg.
vilken härlig semester ni haft. att träffa vänner är ju ändå viktigast, alla sevärdheter finns ju kvar nästa gång ni kommer till sverige.
good luck med återanpassningen!
kram!

Anonym sa...

Vilka underbara bilder! JAg förstår att du njutit!! Min bloggaktivitetet har också legat nere den senaste tiden, och jag har också en massa bilder och berättelser att visa, nästa vecka...
Vad roligt att din svärfar gillar att grilla, min pappa har blivit så ovillig till att grilla men ändå så vill han inte att någon annan ska göra det...
Båtbrygga, vilken smart idé!
Vad snygg du är i bikini och kjol på sista bilden!
Kram!

Mamma J sa...

Välkommen tillbaka! Lite skönt är det allt att livet börjar gå sin gilla gång - så att alla bloggar börja komma igång igen också :-). Såg dock med förfäran att Mz Olsson lägger ner sin blogg. Lova att du inte gör det du också!

Taina sa...

Saltis:
Verkligen ett SommarSverige! Och vi njöt trots att jag emellanåt saknade gubben. Hans fisketur var superbra och kanske jag kan stjäla några bilder av honom och visa hur vackert det var där de var.
Det är verkligen skönt att vara på plats igen och bara göra små utflykter på helgerna. Trivs så bra här hemma.
Kramar i massor!

Marianne:
Det finns ju de som hållit liv i bloggandet. Beundransvärt! Jag hade ju inte så mycket tillgång till nätverk samt tiden var ju något knapp.
Hahahaha! Vi konstaterade att vi har blivit tanter, dels för att vi inte stod i badrummet och sminkade ihjäl oss och skyndade oss ut. Det andra tecknet var en nylonstrumpa a la modell kort om man har ballerinaskor. De såg helt enkelt för roliga ut!

Men nu är det färdigtantat och nu ska det jobbas, tränas och "var-dagas" igen!

Kramen

Sweflo:
Det har jag! Men ibland undrar jag ändå om det är heeeelt fulladdat...Det finns alltid utrymme för ledighet. I alla fall i sinnet :)

Ingela:
Tackar, tackar!
Jag är ledsen för att jag inte hann med Finland. Verkligen. Men det blir nog en resa i vår då min bror fyller 50. Kan knappt tro det är sant.
Nu ska det återanpassas som du säger och det blir nog inga större problem. Semestern varade bara i 3 veckor...
Kram

petchie:
Javisst finns det mycket att berätta om! Det är svårt att komprimera en så lång period.
Jag brukar tänka på varför det ofta är männen som grillar oavsett om de gillar det eller inte. Kanske för att slippa att göra allt som ska fixas i köket under tiden?
Båtbryggan är SUVERÄN!
Tack för komplimangen!
Kram

Camilla sa...

Hej & välkommen tillbaka!!
Jag har saknat dina inlägg så nu ska det bli kul att läsa igen :)
Vilka härliga bilder! Du har ju haft det kanonskönt verkar det som.
Nu har ju värmen kommit tillbaka igen, åtminstone här nära Öland. Det var 28 ute idag. Så nu är det nya varv till stranden.

Ha det gott
Kram

Taina sa...

Mamma J:
Tackar!
Här är det full fart! Och de flesta bloggare är igång. Dock inte MzOlsson och det tycker jag är jättesynd. Jag gillade verkligen hennes blogg. Jag fortsätter :D
Och jag fortsätter att läsa din!
Kramen

Camilla:
Tackar!
Vi hade det riktigt skönt även om jag saknade gubben här hemma.
Ja, jag såg att värmen kom när vi hade åkt. Hm, men vi har det skönt här också och i veckan blir det dryga 30 grader och hög luftfuktighet...en annan jobbar dock, men jag får försöka njuta på kvällarna istället.
Kramen

Suzesan sa...

Japp där kan man ju lätt se hur bra du har haft det på semestern. SMART Med en båtbrygga. Fiffigt. Lyxigt. Tjusiga bilder på dig.

De sista var ju cool.

Välkommen tillbaka till blogger. Kul.

Kram
/Susanne

Emmama sa...

Valkommen tillbaka, du ar efterlangtad! Vilka otroligt fina bilder! Kram!

Jemayá sa...

Tervetuloa takaisin! Wow, vilken pangbrud på sista bilden - är du säker på att takläggarna strippar bara för din dotter...? :) Roligt att se dina bilder, verkar verkligen som om ni haft en jättetoppen semester, jättebra! kramar!

underytanjag sa...

Det ser helt underbart ut! Undrar stilla om du varit nära här.. eller där.. kram!

Anna, Fair and True sa...

Läser ikapp hos dig! Vilka härliga sommar-, semester- och Sverigebilder! Vad coolt med båtbrygga!