onsdag 12 augusti 2009

En annorlunda tisdag

Mina tisdagar kan ju sluta i vad som helst. Det slutar oftast i en härdsmälta i hjärnan. Orsak? Allmänt dålig planering helt enkelt. Men ibland får jag till det och DÅ känner jag mig någorlunda normal. Jiiiihaaaaaa, tänker jag då.

Igår var det tisdag. Jag hade lyckats boka en tandläkartid för Minstingen. På en tisdag. Hur jobbigt kan det vara då? För övrigt så kan jag nog kalla mig själv för Mrs tandläkare snart, så mycket som vi har öppnat våra käftar i denna familj sedan vi kom hit. Tänderna är ju A och O i detta land. De ska inte bara vara vita utan raka också och inte se ut som om någon slängt in gaddarna i munnen på en.

I alla fall så meddelade jag dagis att Minstingen skulle komma lite senare på tisdag eftersom vår tid hos barntandläkaren var "the first thing in the morning". Också viktigt att det är en barn-tand-läkare.

Vaknade vid 4 på morgonen. Maken skulle på bizniss-resa och bökade runt i sovrummet. Vetefan vad han letade efter. "Puss, puss, vi syns om ett par dagar. Jag sover en timme till".

Klamp, klamp. Kikade försiktigt med ena ögat på klockan. Tänkte vilken rolig dröm. De ville verkligen bli klara med taket i tid och måste därför komma mitt i natten. Klockan var ju bara 1.40 am. Till slut bankade det för jävligt och jag satte mig upp och var riktigt FÖRBANNAD! Plötsligt tittade jag lite noggrannare på klockan. 7.43 am. SNART 8!!!!!!!!!!! GAAAAAAH! Vi som skulle vara hos tandläkaren klockan 8 och före det fanns miljoner saker som skulle göras.

Hjärnan snurrade på höga varv. Ungefär som en trasig jävla automatlåda. Du lägger in drivern men den vill inte växla utan varvtalet ökar och ökar och ökar. Varmt blir det också! Takläggarnas enerverande bankande och klampande hjälpte inte situationen. Jag fick inte ihop ekvationen och tog ett beslut om att ta ledigt. Så där bara. Ledig på en tisdag? Härdsmältan skulle ju undvikas till varje pris.

Ett lugn sköljde över mig. Ja ja, ett Taina-lugn då. Men det var så himla skönt. Ringde tandläkaren och drog en vit lögn om sore throat och fick en ny tid. Ringde dagis och berättade som det var. "You need it, Taina". Vad de nu menade med det?

Och vad gjorde vi då? Minstingen och jag? Tonårsdottern kunde jag glömma. Hon hade ju en sleep-over-polare och hur de lyckades sova i oljudet är för mig en gåta. Vi for till Simsbury Parks poolområde och badade! Det var ju drygt 30 grader.

Minstingen älskar att bada!


Det kanske syns att badflickan håller på att bli tandlös.
Hon har tappat 3 tänder i sommar!

Lite fika hör ju till. Det blev en donut. What else?

Senare då? Jo DÅ var det full rulle. Handla, fixa mat, dra iväg på gymmet på ett Groove pass, duscha, göra Minstingen klar för natten, läsa saga, hänga tvätt och plocka undan tvätt och pladask i fåtöljen! Det blev en hyfsad film för Tonårsdottern och mig. Hög mysfaktor.

Härdsmältan? Poff!

12 kommentarer:

alegni sa...

smart att ta en "ledig" dag, taina! you need it ;)
kraam!

Mia sa...

Vilken härlig tisdag ni fick trots den något stressiga starten. Jag hade alla gånger varlt sol och bad framför tandläkaren! :) kram!

Grekland nu sa...

Håller med, nästan ALLT är bättre än tandläkaren...

alegni sa...

jodå, jag gör sushin själv. vi är inte begåvade med någon sushirestaurang i den här stan. den närmaste ligger 100 km bort - i jakobstad.
här http://www.acastus.se/sv/article/1716/dalla_piazza_freshbag_runda_brod_vikfbb_1
kan du läsa om brödpåsen :)
jag är fortfarande yr i skallen, tyvärr :/

Saltistjejen sa...

Underbart! Ibland behöver man göra just sådana här saker! Vilken härlig dag ni fick. :-)
Men du varför tandläkaren nnär hon knappt har några tänder, haha?!? ;-)

KRAAAM!

Kina sa...

Hej och Tack för din kommentar. Härliga badbilder!
Sv: Ja då vi alla i stort sett bor på stranden med barnen eller poolen har vi hunnit fixa brännan;)

Taina sa...

Ingela:
Jaaaaaaa och jag ångrar det inte trots att det blev mycket att ta igen dagen efter. Jobbmässigt. Men jag hade ju lite nya laddade batterier att ta till :D

Kram

Mia:
Så sa Minstingen också. Vi kan väl bada istället för att gå till tandläkaren. Självklart smart val! Och det var skönt, men himla varmt. Phew!

Kramen

Grekland nu:
Själv har jag ingenting emot att gå till tandläkaren. Man sitter/ligger ju så bra i stolen. Men får jag välja mellan bad/sol och tandläkaren så är valet ganska självklart :D

Saltis:
Ja, har du sett! Hon ser ju ut som en liten tandlös gammal gumma nu! Hahahahaha!

Kram kram

Suzesan sa...

Haha vad jag skrattade åt Saltis kommentar.

Men jag säger en pool istället för tandläkaren. Bra byte. Jag hade valt likadant. Så söt minstingen är.

You needed it Taina. Skönt att släppa måsten och ta lite egen tid. Lugn och ro.
Ha en bra kväll
Kram
/Susanne

mammigranten sa...

Låter som om din dag blev kanon ändå, trots strul på morgonen.

Ibland behöver man ju a day off!

Kram

Camilla sa...

Gott med en vanligtvis stressig tisdag som förvandlades till en riktig mysdag:)
Det gjorde du rätt i när du vaknade upp där med ett ryck. Det är inte så kul när man försover sig & hela dagen blir upp och ner.
Ha det gott
Kram

Marianne sa...

Jepp, du behövde absolut vara ledig en tisdag och lite plötsligt så där. Särskilt direkt efter semestern så att du fick komma igång lite lagom!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Låter som det blev en skön tisdag så där lite spontant! Vad såg ni för film, du och tonårsdottern?