måndag 24 augusti 2009

Går den ekvationen ihop?Tillbaka från vår minisemester i Lake George. Vilket ställe! Underbart vackert. Vilken helg! När fyra personer med ganska så olika intressen åker iväg på en resa blir det ofta intressant att se om ekvationen går ihop; en fisketokig karl, en träningstokig tant, en hästgalen tonåring och en badgalen 5-åring. För att komplicera ekvationen med ytterligare en faktor så fanns ju ett mål om att göra något tillsammans också.

Min farhåga om utedass och enbart stearinljus uteblev. Stugan Maken hade hyrt, utan att begära foton (övergår mitt förstånd) var till allas belåtenhet. Ingen lyxvariant, men där fanns allt vi behövde. Dessutom låg stugan en bit utanför det värsta turiststråket. Inte nog med det, resorten hade en egen strand vid Lake George.

Lite geografi först. Orten heter Lake George, precis som sjön Lake George, och ligger i delstaten New York. Inför resan hade jag inte pluggat på min geografi och fattade noll när Maken envist körde norrut från oss. Från oss ligger NYC söderut så jag min knäppgök hade ställt in mig på att vi skulle köra söderut. Ända tills Maken frågade "Vet du inte riktigt var Lake George ligger eller hur delstaten NY ser ut?" Vilken fråga va? Okej, jag fick krypa till korset och drog fram kartboken "Jahaaaaaaaaaaa". Typ.

Så vad gjorde vi? ALLT och det betyder att ekvationen gick ihop. Vi badade både i sjön och på Water Slide Park. Vi såg fyrverkerier. Flickorna red. Maken fiskade. Vi besökte en western ranch och fick även se en mindre föreställning av en Cowboygirl (egentligen tant) vid namn Kate. Besökte grottor, vaskade mineraler, åt gott. Dessutom hann vi shoppa och även njuta.

Höjdpunkten var besöket till grottorna i Pottersville, Natural Stone Bridge & Caves Park.

Vi kommer att åka tillbaka till Lake George. Så mycket kvar att utforska.

Sjön Lake George bjuder på många små stränder och vi hade förmånen att ha en "egen", som hörde till vår resort. Här är Minstingen i farten. Vi var tvungna att "coola" ner henne flera gånger per dag.

Ibland simmade hon ut till flytbryggan, men det tog inte många sekunder förrän hon hoppade i igen!
Vissa tog det lite lugnare, så som Tonårsdottern. Men hon var i till slut!

På sjön sågs ofta någon av dessa hjulångare så som denna "Minne Ha Ha"

Under torsdagskvällen bjöds det på fyrverkerier och strandpromenadstråket var packat med folk. Här väntas det och då passade det bra med lite glass. Mums!

Ett besök till vattenlandet var ett måste och här kom Minstingen, som inte gick att stoppa och som satte skräck i alla badvakter! Hahahaha, vad roligt vi hade åt dem!

Western Ranch och en elak liten häst som försökte bitas hela tiden.

Minstingen satte lite skräck hos ridinstruktörerna också eftersom hon gärna
ville sträcka ut armarna åt sidan hela tiden. Här instrueras hon. Igen.

Kolla in sheriffen och assistenten på ranchen!

Lite mer badbilder. Här lyckas Minstingen knuffa i pappa!

Och så fort i själv!
Viktigt på semestern är god mat och Maken lyckades hitta ett kanonställe utanför turiststråket i grannkommunen Warrensburg, Grill Mist Restaurant.

Tonårsdottern var ute på en två-timmars ridtur med Bennets Stable.

Här instruerar jag flickorna i vaskning. Mycket kul och intressant, tyckte båda.

En underbar vandring vid Stone Bridge & Cave Park.

Maken beundrar alla vattendrag. As usual.

Inne i grottan. Så coolt. Men det är bäst att hålla i mamma ändå.

En liten gruvtjej på väg in i gruvan. Kom ihåg att inte vissla i gruvan!
Då vet vi alla vad som händer, eller hur?

Nu åter till vardagen med laddade batterier! En vecka kvar och sedan börjar den riktiga vardagen. SKOLAN börjar. Jihaaaaaaa! Tycker jag i alla fall.

15 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Vill också till Lake George, får bli ett annat år.

Längtar också till skolan börjar om en vecka... Så det blir lite ordning här i huset.

Mamma J sa...

Nej... Alla vet inte det... Vad händer då?

Suzesan sa...

Åhhh vad härligt ni har haft det. Du beskrev så bra så det kändes nästan som man var där.
Tjusig Mr Make och fin bild på Tonårsdottern den vid forsen. Söt dotter OCH sen skrattar jag åt alla badbilder. Det syns att det är fart på minstingen. Inte dåligt att lyckas fånga henne på bild i luften. Hon och jag är likasamma. Sån var jag när jag var liten och gillar fortfarande att bada. Men jag gillade/r att vara under vattnet. Bra att Minsingen kan simma så behöver ni aldrig oroa er.

Och jag säger ojdå NEeeeäääJ jag vet inte vad som händer om man visslar i en gruva. Fladdermössen kallar man på dem eller finns där nåt annat otyg?? Mårran kanske haha:)

Konstigt för jag har ändå haft gruvor runt mig där jag bott.
Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Men vilken härlig helg!!!! Ni har ju lyckats fenomenalt med att tillgodose hela familjens önskemål! Super! Verkar varit ett kanonställe med en massa att göra och uppleva. Minstingen är så cool!! haha! Som ett litet kvicksilver! Men du var duktig hon är! Kan hon redan dyka!!!!!? Själv lärde jag mig inte dyka förrän jag var typ 7 tror jag.
Jag udnrar också vad som hände när man visslar i gruvan. :-)
Jättebamsekram till er alla!

Annika sa...

Ja, jag har bara hört bra om Lake George! Förstår att det är ett maffigt ställe! JÄTTEFINA bilder, jag vill också åka dit!
Här börjar skolan först efter labor day, och det tycker jag är skönt :-)
Men utedass, Taina, det hade väl du lätt klarat av om det hade behövts? Hihi!!
Fast, skönt att slippa ändå kanske.
Kramar!!!

Grekland nu sa...

Vilken liten tuffing hon är, din lilla dotter!

Taina sa...

eastcoastmom:
Vi kommer att åka tillbaka nästa år! Det har vi redan bestämt oss för. Men då kommer vi inte att boka boende i förväg för det finns alltid något att få tag på om man inte åker helgen 4th of July, som verkar vara den mest fullbokade helgen.

Jag räknar ner till skolan börjar. Så sköööönt!

Mamma J:
I gruvan finns alltid "Gruvfrun" och det är hon som ser till att skapa fina malmådror. Men du ska respektera henne genom att uppföra dig väl i gruvan. Om du t,ex visslar, som hon inte tycker om, så retar du upp henne och det vill vi väl inte? Tänk på att vi befinner oss i en gruva med flera ton sten ovanför huvudet. Inte vissla, inte spotta och inte skrika!

Susanne;
Mårror! Hahahaha! Fladdermössen struntar jag också i. Om du har har bott runt gruvor har du säkert hört talats om Gruvfrun. Hon ska mötas med respekt och hon gillar inte vissling i "sin" gruva. Då kan malmådran plötsligt bli mindre och små ras inträffa. Så sköt dig i gruvan ;)

Kramar

Saltis:
Hon ÄR badgalen och dyker hejvilt. Önskar hon hade mer respekt dock. Ibland går det lite fort och jag försöker få henne att kolla läget först. Ha!

Gruvfrun får under inga omständigheter retas upp med visslingar, spott eller skrik. Malmen utarmas och det finns inget kvar att bryta. Små ras inträffar utan förklaring. Till många gruvor fanns också typ brukshotell där det bjöds på middagar för prominenta gäster. Ibland dukas det ett extra fat för gruvfruns skull. Hon "bor" ju där.
Jag älskar sådana här storyn. Speciellet när jag själv jobbat inom gruvindustrin och besökt en del gruvor ;)

Kramar i massor!!!

Annika.
Jag hade inte fattat att det var så poppis. Trodde först att det bara handlade om ett vattendrag så Jonas kunde fiska. Och så är det världens coolaste ställe med SÅ mycket att göra!

Oja, utedass har jag använt många ggr. Men nu, när jag kan välja, så väljer jag gärna bort det...Men det har sin tjusning om man kan ha dörren öppen och titta ut över vattnet och filosofera i lugn och ro. Those were the days.

Kramar!!!!

Grekland nu:
En RIKTIG tuffing! Phew. Men ibland blir jag liiite trött på denna fart. Tur att min nacke är seg för många huvudvridningar blir det när vi är ute på något liknande!

underytanjag sa...

Vilken fin helg ni har haft. Tänk hur livet kan ändras... Vi har soligt idag och nu börjar forts babysim för trean, skam den som ger sig.. kanske NÅGON som inte blir badkruka till sist?!

Anna, Fair and True sa...

Er dotter verkar vara ordentligt badgalen! :) Simmar hon helt utan hjälp/flytmedel alltså? Jag brukar sitta så där som tonårsdottern innan jag vågar mig i, i alla fall om vattnet är svalt!

Vilket roligt namn på båten! "Minne Ha ha"??

Vadå, vad händer när man visslar?!

Camilla sa...

Vilket stalle!! Var det langt fran er? Kanske kan jag locka med T pa en tur dit nan dag.
Minsta dottern verkar vara alla badvakter och instruktorers skrack, hahhaha. Jattekul att hon ar sa himla framat. Och de far ju nat att gora ocksa:)

Kram

anna of sweden sa...

Jaha - nu får jag sätta Lake George på min "Vilja-se-lista" också. ;)

alegni sa...

men himmel, vad mycket ni hann med på några dagar! det är nog inte bara minstingen som det är fart på!!
roligt att du bjuder på så många bilder, taina!
kram!

Suzesan sa...

Gruvfrun. Jag fick kalla kårar;)Näee ojdå huajedamej. Näee vi har verkligen inte blivit varnade för henne.
Men däremot att inte ramla i gruvhålen för de är bottenlösa. Man försvinner för alltid och kan aldrig komma upp mer.
Man sjunker rakt ner till ingenmansland. Sugs ner.
Men gruvfrun. Tack nu har jag lärt mig nåt nytt. jag ska aldrig vissla i gruvor. Nope!

Haha

Kram
/Susanne

Taina sa...

underytanjag:
Åh vad kul med babysim. Det ska börjas i tid. Minstingen var ju drygt 6 veckor när hon började...
Kramen

Anna, Fair and True:
Ja hon simmar! Men mest under. Vild och galen i vatten!

Gruvfrun kan bli upprörd om du visslar i gruvan och malmåldern reduceras och små "ras" inträffar ;)

Kram

Camilla:
Det tog knappt 3 timmar från oss. En trevlig biltur och alla gånger sevärt ställe!

Kramar

Anna:
Ojoj den där listan över vad man vill hinna se under tiden man bor här kan göras huuuuuur lång som helst. Svårt att välja. Sedan ska det ju finnas tid. Och pengar också :D

Kramelikram

Ingela:
Ja här slösas ingen tid till att ligga på sofflocket inte ;)
Och det fanns ju så mycket att göra där och är man 4 personer med olika intresen så blir det lätt så här. Men kul var det.
Det finns massor av bilder, men jag måste nog köpa en ny kamera och gå en kurs i fotografering tror jag.

Kramar

Suzesan:
Ja låt bli för guds skull! Hahahaha

Kramar!

Jemayá sa...

Härliga foton, härligt ställe ser det ut att vara! Noterade att tonårsdottern inte hade hjälm, är det inte obligatoriskt där - har ju fått intrycket att man är rädd för det mesta..? kram! pst. snygg tatuering :)