fredag 14 augusti 2009

Simma lugnt

Jag hade väl aldrig kunnat föreställa mig att det kunde bli så himla varmt och fuktigt här. Igår var det en sk mellandag med lite regn. Annars har början av veckan varit varm och i helgen ska det bli kring 30 grader och lite över. Jippiii, tänker många. Men inte jag. Inte när det blir varmt. Det är ju inte bara temperaturen utan den där förbaskade luftfuktigheten som bidrar till att det känns som 40 grader! Visst, jag är finne och van vid bastu, MEN DÅ VÄLJER JAG SJÄLV NÄR JAG VILL SLUTA BASTA!

Innan vi flyttade hit, var vi på en så kallad "pre visit", sommaren 2007. Jag hade givetvis kollat på kartan var lilla Simsbury låg och det var ju norrut, så att säga. Men jorden är ju inte platt precis. Vilket man skulle kunna misstänka att min hjärna är ibland. Den är rund och den tiltar lite så där. Inte hjärnan utan nu snackar vi om Tellus.

Jag har ju bott i Luleå en gång i tiden och det är ju också norrut. Men inte fan liknar det här vädret "Lule-väder" inte! I New York, som ligger ungefär på samma latitud som Madrid, blir det ju riktigt hett på sommaren. Och vi är ju bara ett par timmar norr om New York. Så då får man räkna med varmare väder helt enkelt. Sydligare breddgrader.

Hm, bor det en liten meteorolog i mig eftersom jag använder så många vädertermer idag? Jag bara undrar.

Okej ,vad gör vi när det blir så där varmt förutom att dra på de där "moonande" AC`n? Bland annat så åker vi till Makens favoritställe. Farmington River. Där går det nämligen att bada, fiska och paddla. Det finns egentligen inga officiella badplatser längs denna ca 13 mil långa flod, men det bryr sig ingen om. Så här kan det se ut när familjen åker iväg en stund efter arbetet.

Farmington River


Dino är en hejare på att simma!


Dino försöker locka med sig flickorna på en simtur.

Minstingen bangar inte utan simmar ut!

Men Fröken Cool, dvs Tonårsdottern vill hellre ha en pool och se botten. Typ.
Och en solstol.

Mysigt är det i alla fall.

Vad händer i helgen då? Jo imorgon lördag ska vi på "Famlijedag" med Makens jobb. På söndag ska jag och Tonårsdottern på American Idols Live Tour och då! Då får jag se Adam Lambert igen! Akta dig Adam, för här kommer jag: "IIIIIIIIIIIIIIIIK".

Simma lugnt, Taina. Simma lugnt

11 kommentarer:

StrandMamman sa...

Just det - simma lugnt Taina!!!
Kramisar!

Mamma J sa...

Jag är på tonårsdotterns sida - jag gillar också pool bättre - där jag kan överblicka vad jag sätter fötterna på :-)

Suzesan sa...

Hahah så cool bild på din tonårsdotter. Snygg T-tröja:) Haha. jag vill också se botten där jag badar helst sååå. Men skönt för dem som vågar plumsa i ändå. bra gjort. Haha roligt det där med att du kommit på att jorden är rund;) Bättre sent än aldrig haha.

Åhhh livetour med American Idol. Det är lyxigt. Go for it!

Ha en bra helg

Kram
/Susanne

Anonym sa...

Men bastu är ju TORR värme! Kanske om du hade varit turk och varit van vid ångbastu... Samma väder här, det är inte kul att alltid känna sig ofräsch - och här är det ÅRET RUNT! Ok, ska sluta klaga nu, snart är jag tillbaka i kalla, blåsiga och våta Bryssel ;-)
Stor kram och trevlig helg!

Camilla sa...

Vovven måste ju tycka att detta med att bada är superkul & svalkande skönt!
Luftfuktighet är värre än värmen. Förra året när jag klev av planet kunde jag knappt andas. 35 grader varmt & superfuktigt. Hoppas att fukteländet ger med sig & att det inte blir samma chock för kroppen denna gång. Men det betvivlar jag:)
Ahhh Adam var ju klart bäst! Kul att gå och se honom (och de andra) live.
Ha det gott
Kram

Ebba sa...

Hej alla. Fredagstemat "Show and tell" verkar så spännande. Att kommunicera med kvinnor över hela världen ser jag fram emot.
Jag har kommit med genom Marianne "På nya äventyr" och håller nu på att lägga upp er på min lista.
Min adress är http://minbloggebbas.blogspot.com/
må så gott och väl mött i många diskussioner..../Ebba

Taina sa...

Strandmamman:
För mig existerar inte det läget "simma lugnt". Jag är digital. Antigen ett eller noll ;)
Kramen

MammaJ:
Jag vet inte riktigt vad jag föredrar. Det går bra med båda så länge det är > 25 grader, typ ...


Suzesan:
Hon är lite föööör petig ibland den där tjejen. Tycker jag i alla fall.
Ja den där t-shirten köpte hon i Sverige sommar. Patriot?
Kram på dig!

petchie:
Du har så rätt så...Hur man är egentligen. På vintern bara längtar jag efter värmen och få gå omkring i linne och shorts och sandaler. Nu skulle jag kunna tänka mig mysbrallor och tjocktröja!
Ja, du får lite kallare väder framöver. När sker flytten?
Kram!

Camilla:
Visst står man ut med värme men inte när det blir så där fuktigt. Här säger de att det är muggy när det blir så där klibbigt. Nu har de i alla fall lovat något lägre luftfuktighet men temperaturer över 30! Phew! Sådana dagar känns det som ett måste att ta hunden på en simtur och han gillar det verkligen!

Oj vad jag ser framemot att få se Adama. LIVE!!!

Kram

Jenny sa...

NU äntligen har jag snabb fungerande internetuppkoppling igen och skyndar mig att försöka läsa ikapp så mycket jag bara kan :-)! Vad mysigt med riktigt utomhusbad, vi har bara poolen. Eller jo, vi har en liten "pond" bakom vårt hus, där det tydligen finns både fisk, vattenmokasin-ormar och "muskrats", vad nu sådana kan heta på svenska!? Tror jag håller mig till poolen - där man kan se botten, ha ha. STOR kram!!

Marianne sa...

Jag hänger med tonårsdottern till poolen så jag slipper fiskar som biter mig i tårna : D

Visste du att det har varit VM i bastubad?

Saltistjejen sa...

Värmen ja den kan vara underbar och den kan vara hemsk. Tur att ma n har AC säger jag iallafall! :-)
Hahaha vilka härliga "badbilder" vid floden. Kan förstå att minstingen gärna hoppasde i men också att tonårsdottern avstod.
:-)
KRAM!

anna of sweden sa...

Idol!? Det ska ju jag också.

Hur var det? Har jag något bra att se fram emot på torsdag?