måndag 10 augusti 2009

Dinosaurier och mitt baknamn är Olsson

Jesses vad stora de måtte ha varit de där dinosaurierna! Brontosaurusarna, tyrannusaurus rexarna och allt vad de nu heter. Vi har nämligen varit på en "Walking with the dinosaurs" show i Hartford. Minstingen satt som fastklistrad på stolen, ögonen stora som basketbollar och en hand framför munnen. Antagligen för att inte tappa andan. "Är dom riktiga, mamma?" Den frågan ställdes ett hundratals gånger under föreställningen. Tonårsdottern hjälpte ju inte till genom att retas och säga "JA DET ÄR DOM!"


De rörde sig över hela plan och lät skräckinjagande

Här kikar en till ut genom öppningen för att skrämma
slag på alla småttingar.

Asätare där!

Snacka om otympligt huvud!

Flyger gör vissa av dem också! Fy fan för att
ha en sån ovanför huvudet på en.

Värst var nog den här!

Bra föreställning och Minstingen är inte helt övertygad än om att de inte skulle vara riktiga.

För övrigt så kan jag meddela att efter 3 veckor i Sverige blev det lite rappakalja av språket. Speciellt hos Minstingen. På något sätt försöker hon hålla kvar svenskan så mycket som möjligt, men ibland blir det lite tokigt. Så som när hon skulle berätta om vad hon heter i efternamn. "Mitt baknamn är Olsson". Ja vad säger man. Inte så mycket. Man skrattar helt enkelt.

16 kommentarer:

S w e F l o sa...

Jag såg reklamen på TV och de komme rhit i oktober, tror jag det var. Har helt klart tänkt gå med Sarah, och det verkar ju på din yngsta dotter sreaktion som om det är värt det! Lite annorlunda föreställning tyckte jag det verkade, och det stör ju inte att vi har en dino-frälst dotter heller!

Grekland nu sa...

Hahaha, underbart med såna "felsägningar"...

Petra H sa...

Jag undrar varför alla barn är så fascinerade över dinosaurier - eller det fattar jag ju egentligen eftersom de är MONSTER! Men jag kommer ihåg att JAG tyckte att de var såååå tråkiga när framförallt pojkarna hade sin dinosaurieperiod i 5-6 års åldern.
Umgicks med en kompis 3-åring i somras, han kunde nästan alla namnen och rättade sin mamma som kallade dem vid fel namn, ha ha. Själv kan jag nog bara tyrannosaurus rex (som jag inte kan stava till).
Hi hi, söta lilla minstingen, det är inte alltid så lätt när man blandar ihop språk!
KRAM!

Camilla sa...

Vilken fräck grej! Förstår att minsta tjejen tyckte att det var lite läskigt. Särskilt när storsyrran sa att de var riktiga:)
Så komiskt, för när jag läste ditt inlägg så visade de en serie här om dinosar, mest vattentyper.
Kram

Saltistjejen sa...

Baknamn! Men så underbart! Vilket bra ord!!!!! haha jag gillar det faktiskt! :-)
Och vilken show det ser ut att ha varit. KUL!
Kram till er alla!

alegni sa...

vilken häftigt show! skulle nog ha gått hem hos mina småttingar förr!
baknamn... hahaa!
tack för länken till porthouse! där fanns mycket ögongodis - helt kalorifritt dessutom ;)
kram!

Marianne sa...

Gulle Minsting!

Kram!

Emmama sa...

Älskar det, vad kul! :)

Nu blev jag sugen på att besöka den dinosaurieutställning som är här nu, kan kanske bli av till helgen.

Kram!

Taina sa...

Sweflo:
Rekommenderar varmt! Det ÄR en riktigt bra föreställning med bra effekter. Paleontologen var också väldigt duktig på att beskriva om vad som hände med dessa djur och gjorde det således intressant för oss vuxna också.
Ha en fin dag!

Grekland nu:
Visst är det! Tur att bloggen finns där man kan dokumentera dessa felsägningar...

Petra:
Det finns trotsåldern och det finns dinosaurieåldern. Nu brukar grabbar vara liiite mer inne i den sistnämnda och flickorna väljer den första. Suck. Har inga vetenskapliga bevis här. Har bara konstaterat detta på mina egna barn. Men Minstingen är fascinerad tack vare en kompis. En kille såklart. Hon känner igen namn på en del men långt ifrån kompisens kunnande i ämnet.
Men det är fascinerande för en vuxen också. Trots att det är eller var MONSTER!

Kram

Camilla:
Ja storasyster ÄLSKAR att retas. Blir knasig på henne ibland. Och Minstingen TROR ju på allt också. Inga mardrömmar dock, som tur var :D

Kram

Saltis:
Ja, vad heter du i baknamn då? Jag tycker det var sååå gulligt och ganska logiskt tänkt.
Nu är ju Ella lite för liten för denna typ av shower, men vänta du. Snart kommer ni att få sitta på shower av det här slaget och det är faktiskt kul. Som ensam vuxen blir det inte av att gå på sånt. Tyvärr. Även om det är intressant.
Kram kram på dig och din familj!

Ingela:
Showerna idag är ju lite annorlunda mot när min son var liten och han var inne i sin dinosaurieperiod. Nu är det ju så mycket effekter som blir kryddan över allt. Ljus och ljud samt hur de rör sig såklart. Det ser ju så verkligt ut! Inte undra på att Minstingen frågade.
Ulrikas produkter är ganska läckra. Hittar mycket av den varan här faktiskt. Smaska på du. Med ögonen vill säga.
Kramen!

Marianne:
Hahaha! Det roliga med det hela är att hon tycks själv inte höra sina felsägningar utan de kommer väldigt naturligt.
Kram kram

Emma:
Jaha, har ni också dinosaurier i Skottland ;) ?
Det som gjorde den här utställningen så bra var att det var en föreställning och du fick se och höra hur de gick och hur de lät. De visade till och med två med sådana där jättehuvuden när de bråkade. DET var fascinerande!
Ja gå. Gå!

Kram

Mia sa...

Wow vilken föreställning! Jag tror bestämt att en liknande kommer hit till Göteborg i oktober. Vi har funderat på att gå dit med Albin men jag tror att han skulle bli lite rädd eftersom han bara är 4 år. Men han älskar dinosaurier!

Vad gulligt med baknamn men väldigt logiskt om man tänker efter! Kram!

Taina sa...

Mia:
Klart ni ska gå! Det ÄR urläckert även om det kan vara lite skrämmande. Men mer på ett kittlande sätt än skrämma-skrämma-sättet. Jag tror bestämt att 99 % av alla småpojkar gillar dinosaurier...undrar varför.

Ja, eller hur ! Baknamn!!! Hahahaha.
Kramen

Fröken Anki sa...

Välkomna tillbaka! Ni har ju i o f s varit hemma ett tag. Men jag har inte varit in här på några veckor.

Ja det är inte helt lätt att se om dom är på riktigt eller inte. Vi hade ju Baby T-Rex på besök på museet i somras. Och jag vet att föreställningarna sen var populära. Kul att ni fick en så bra upplevelse!

Och det där med språket, det är inte så lätt att skilja dom åt ibland. Och det gick ju att förstå vad hon menade! Hon använder sig ju av och gör kopplingar mellan språken på ett kreativt sätt!

kram

anna of sweden sa...

Fniss. Vad gulligt med ett baknamn!!!

Anna, Fair and True sa...

Jag var nog inte så intresserad av dinosaurer när jag var liten men som vuxen tycker jag det är jätteintressant! Tittar gärna på dokumentärserien "Walking with dinosaurs", särskilt eftersom den är så välgjord och bekostad. Måste ha varit coolt att se själva showen!

Anna, Fair and True sa...

Hej igen. Tror du en tjej som är 4½ snart är för liten för Walking with Dinosaurs? Funderar på att ta med henne och en annan tjej som är 9, snart 10 år.

Taina sa...

Anna, Fair and True
Alla ggr!! Skulle hon mot förmodan bli rädd visa benen på de mindre dinosaurierna. Där syns nämligen människobenen och det tyckte Liisa var så kul när hon blev FÖR upphetsad och trodde de var riktiga!

Kramar