onsdag 26 augusti 2009

Meet and greet


Det var dags för en sk "Meet and Greet" på Minstingens skola idag. Hon ska ju gå om Kindergarten efter alla om och men. Det beslutet känns bra, även om jag ibland tvivlar på att hon kommer att bli "more mature". Hon är som hon är, dvs sitter inte still många sekunder och det är full rulle för det mesta. Både i benen som i käkmusklerna.

Idag fick barnen träffa fröken, Mrs Fabiano. Första intrycket? Gullig och mjuk. Hon bad barnen rita varsin teckning på sig själva med sina favoritkläder på. Minstingen valde en utstyrsel som jag inte kände igen med förklaringen "Men mamma, jag har ju sagt att jag vill bli prinsessa och då blir det här mina favoritkläder". Så var det med den saken!

Fröken läste också en saga och till slut fick de göra det som var mest spännande, nämligen att åka skolbussen och lära sig bussreglerna! Dessa upprepade Minstingen för mig, om och om igen. Man får nämligen inte sitta med fötterna uppåt, fick jag bland annat lära mig. "Ja men det är det väl ingen som gör" tyckte jag. "Jo jag gör det" fick jag till svar. No comments.

Under tiden som barnen åkte buss fick föräldrarna lyssna på rektorn som prisade alla lärare, skolsköterskor och administratörer på skolan. Halleluja! Mrs President för PTO (typ föräldrarförening) höll ett tal och berättade bland annat om alla kommitteer som fanns och hur mycket pengar de hade lyckats skramla ihop förra året. Halleluja! Vice rektorn prisade transportkoordinatorn och hur duktig hon var som hade fått ihop ett bra busschema i år. Halleluja!

Det är bra och det är nästan så jag lyfter på rumpan och ropar just "halleluja". Nu gör ju ingen det såklart men känslan finns där. I luften. Det är så spännande att börja skolan här i Amerikat. En jättegrej!

Avslutningsvis fick vi en del papper med oss hem och bland annat denna lista över allt som ska köpas och tas med till skolan i nästa vecka. Det är pennor, lim, block, post it lappar och gud-vet-hans-moster. Jag går till Staples. Grabbar tag i en expedit. Pliiiiiiiiis help mi! Så gjorde jag förra året.

Här är vi på skolgården och i bakgrunden den berömda skolbussen.

Snygg pose. Bra fotograf som ser till att komma med själv!

My name tag!

Så på måndag gäller det för då börjas det på allvar!

15 kommentarer:

Petra H sa...

Jag hoppas att minstingen får ett jättefint år på Kindergarten. Förhoppningsvis har hon redan glömt den dumma fröken och jag håller tummarna att Mrs Fabiano är en riktig bra lärare som ser till barnens bästa och är flexibel.
Ha ha, jag tror inte att det varit så poppis om du ropat Hallelujah - eller kanske, de hade säkert inte fattat ironin...
Kram!

Peter sa...

Nu dröjer det inte länge innan din minsting kommer hem och kräver en egen tatuering... Jag känner igen alla halleluja-berättelser. Hörde ett par på vår skola i måndags. Fast här heter PTO:n PTA istället. Vi ska för övrigt ha den årliga stora festen (som bara går ut på att få ihop en massa pengar till den fattiga kommunala skolan) på House of Sweden här i DC. Kul! Hört något om svininfluensan ännu?

Saltistjejen sa...

Hahahhaaaaa! Hon är bara för skööön!!!!!!! Älskar hennes kommmentar om fötterna på bussen!!! :-D
Du det kommer gå så himla bra för henne! En sådan underbar liten person som Minstingen KAN det abra gå bra för!!!!!!
Att ha egen vilja och skinn på näsan. Sedan när skullle det vara dåligt?!?
Hoppas att hon kommer ttrivas i nya klassen och att ni kommer komma bättre överens med denna läraren!
Kramar!!!

Mia sa...

Vilken uppstart! Med rektor och hela baletten! Minstingen är verkligen underbar med sina kommentarer. En del saker är så självklara för barn! Lycka till till Minstingen! Kram!

mammigranten sa...

Åh vad spännande med en sån dag. Själv vet jag inte hur det ser ut för Noah framöver, han börjar om 2 veckor och vi vet inget just nu.
Kram

alegni sa...

det är verkligen go i den tjejen! hon kommer att klara sig sååå bra i livet!
det blev många hallelujamoments för dig där, taina. *skrattar gott*

pysslig - jag? jo, nån minut då o då. för det mest är jag så lat så det luktar om mig... fast nu ska jag gå o laga laxburgare till familjen (o mig själv, förstås)!
kramkram

Annika sa...

Vad gulligt att Liisa stavas på finskt sätt!!
OCH hon är ju så söt!!
KLOKT beslut att gå om KG, Taina. Du ska se att hon mognar detta år!!!
Det lät som lite väckelsemöte där med rektor och PTO-prez. Hos oss har vi PTA, men det är ju samma sak. Sånt kan få mig smått illamående, det väckelsmöteaktiga alltså ;-)
Din flicka är så gullig, och det är bara bra att hon har sådan stark vilja (även om det såklart är lite jobbigt för er fldrar ibland).
Jättekram!!!
men, det är som det är i amerikatt ibland.

Lia sa...

Härligt att beslutet känns så bra! Barn ska få vara barn. Jag var ju också ett väldigt livligt barn, men jag växte faktiskt på mig rätt mycket, till mina föräldrars förvåning! (tror de är förvånade än idag, att alla myror i brallan försvann med tiden, hahaha). Så jag lovar, din lilla kommer att förvåna dig många gånger om =).

Jag hoppas ert skolår kommer att bli riktigt toppen! Spännande att få åka buss och allt. Det där med prinsessa var ju rätt intressant, vår snygga prins är ju singel, men i lite vääääl äldsta laget, don´t u think?! Hihihi...KRAM

Taina sa...

Petra:
Jag tror att hon glömt den förra fröken redan. Puh! Och jag tror att det här året kommer att gå bättre. För nu är VI förberedda mer än tidigare på vad som förväntas. Det är ju inte riktigt lekis utan verkligen SKOLA och allt vad det innebär. Så, Halleluja!

Kram

Peter:
ALDRIG!!! Har hon själv sagt i alla fall. Hon var nämligen med och såg när tatueringen gjordes och det ser inte så kul ut.

Pratade med Mrs President en sväng igår och hon tycker ALLA ska gå med i PTP for the cause och det finns hur mycket som helst att göra för alla. För alla som inte jobbar ja, tänkte jag. Men det står väl inte på förrän jag har anmält mig till något.

Som jag skrev hos dig så har vi via email fått brev om svininfluensan och hygienfrågor. Har gått igenom det med båda flickorna och Minstingen har glömt det lika fort som det tog för mig att berätta det typ. Suck.

Saltis:
Visst är det lite kul men jag undrar var hon hämtar allt ifrån och att hon vågar!!! Det ska testas till bristningsgränsen.

Jag tror att hon kommer att acceptera fröken. Det gjorde hon förra gången också på sitt vis. Vi lade aldrig över vår oro på henne. Hon fattade väl inte riktigt att denna press kom från fröken, som på något konstigt vis skyfflade över allt på Liisa och straffade henne i tid och otid.

Nu ska jag hålla koll och följa med som en hök på alla reaktioner, hemläxor och skolans agerande vad gäller kommande ELL programmet (English Language Learners).

Kram kram

Mia:
Tackar! Det kommer säkert att gå jättebra!

Skolan här är SÅ viktig, vilket är bra på ett sätt. Och att rektorn ska närvara är en självklarhet för föräldrar och barn. Vice rektorn hälsade alla barn med high five när de kom till skolan. Gulligt va?

Kramen!

mammigranten:
Så han börjar Kindergarten han också? Vad kul! Vårt brev kom i början av augusti och att det var bra om vi kunde komma denna dag. Det var inte obligatoriskt men alla var där. Och det förväntas att alla kommer också.
Ni är nog mer förberedda än vad vi var så lycka till med Noah och hans första dag. Det måste du ju skriva om sedan!

Kram

Ingela:
Det ÄR go i tjejen. Trust me! Men hon får sina stunder av blyghet hon också. Eller så är det bara teater. Vem vet.
Ja, hon har ju finskt påbrå och de kan ju vara rätt envetna så hon kommer nog att klara sig hyfsat!

Kramar på dig!

Annika:
Visst är det gulligt? Jag (eller vi) döpte henne efter min mamma som gick bort samma år Liisa föddes.
Hon är både söt och jobbig emellanåt! Så livlig och ofokuserad. Men mestadels en glad skitunge!

Jag kanske låter lite negativ om Amerikat ibland har jag kommit på. Men det är långt ifrån vad jag tycker generellt. Vi trivs jättebra här! Det finns massor av saker som är bra. Obama till exempel *fniss* och mycket, mycket mer såklart.

STORA kramar!

Lia:
Hade inte tänkt på prinsen! Hahahaha! Ska tipsa henne om det, att det finns en prins i Sverige. Hon kommer med största sannolikhet fråga när vi åker nästa gång till Svedala!

Håller med, barn ska vara barn. De är individer och utvecklas så olika. Tittar på två av mina barn som är varandras motsatser trots samma uppfostran. Båda två är underbara och jag är en suoerstolt mor. Kommer att vara superstolt över Minstingen också. Trots fötterna upp i bussen! Hahahaha!
Kramar!

Anne sa...

Hihi, jag blev helt fnissig av hennes kommentar om fötterna på bussen. Vilka bra bilder på henne, hon verkar en cool tjej med härlig framåt personlighet. Det måste jag säga, och det är en komplimang till din lilla tjej. Hon verkar inte blyg och den som är tyst och gömmer sig. Eller? Som sagt, hon verkar vara en skön liten person :)

Apropå det förra inlägget du skrev och det här med barnuppfostran och allt som förväntas här i USA. Barn får inte vara barn så länge osv. Vad säger du om de här funderingarna: Får barnen vara de personer och indiviver de är, med den personlighet. Eller "ska" alla vara en personlighet, ska man liksom vara på ett visst sätt, passa in i mallen. Eller har jag helt fel nu? Du vet mer som har barn.
Jag kan dock få lite känslan när jag hör folk här med mindre barn, stressen och hetsen också lite handlar om att man inte får vara den man är utan alla ska ändå bara rätt lika anpassade eller är det ok vara en person som har benen full med bus och uppmuntras vara den man är? Eller är man blyg och rädd så är det ok det med, man får vara den man är och uppmuntras i det?
Vad flummigt jag skriver...jag tänker högt här bara.

It´s all about me sa...

Men åh, jag vill också ha barn och vara med om allt det där!

Emmama sa...

Staples är som en dröm, jag älskar allt deras plock! :)

Anna, Fair and True sa...

Håller med många av ovanstående att det var ett klokt beslut att låta henne gå om. Till viss del är det nog bara hennes personlighet som är som den är (och vilken härlig personlighet!) men jag tror även det handlar om mognad. Nu får hon ett år till på sig. Nya läraren låter jättebra!

Så man måste handla alla pennor, block osv. själv? Jag trodde att lite ingick, i alla fall i elementary school?

m family goes västerut sa...

Så Kindergarten är inte en del av Preschool hos er? Det är det hos oss, så nu går 3 åringen i samma klass som storebror.
Kram på er, hoppas det blir ett fint skolår!

Taina sa...

Anne:
Förlåt för att jag är lite sen med svaret. När jag pratar med folk här, dvs amerikanarna själva, så tycker de flesta att det har blivit mer konkurrens även bland de små barnen. Då finns det liksom inte tid till att sitta typ med fötterna uppåt i bussen eller annat bus. Jag ser ju att alla sommarläger handlar ju inte bara längre om roliga saker på barnens nivå utan mer sport på vuxnas villkor, läs-och skrivläger osv.

Pratade dessutom med rektorn på Minstingens skola och hon tyckte det blev svårt ibland att balansera mellan det akademiska och det här med att bara få vara barn. Jag vet inte heller om man gör barnen en otjänst genom att inte hänga med på allt och bara köra en pippi långstrump uppfostran. Det är en avvägning man får göra.

Det blev lite svamligt kanske...

Kram

It´s all about me:
Eller hur :D

Emma:
Jag med, men det kan bli väldigt dyrt att handla allt där har jag märkt. Wal Mart har samma saker till ett mycket lägre pris. Men sämre service. Då måste man ju hitta allt också!

Kram

Anna, Fair and True
Det kommer att gå bra. Det är jag övertygad om och Minstingen gillar verkligen den nya fröken.Bra!

Ka, vi måste handla sk Supplies, som läggs i en gemensam låda som lärarna plockar från. Jag vet inte hur det var förr här och om det är något som de startat med nyligen. Vi fick köpa även förra året.

Kram

m family goes västerut:
Pre school är helt separat här i Public schools. men vissa privata kan ha det integrerat så som Montessori.

Skolåret har börjat bra!