måndag 31 augusti 2009

En härlig helg trots tuffa tider

Ibland finns det saker jag inte skriver om här på bloggen. Blir det för privat så håller jag det för mig själv. Eller inom familjen i alla fall. Vi har fått ett mycket tråkigt besked som påverkar oss alla. Tråkigt är fel ord. Det är någonting hemskt och tragiskt. Men vi ska ur det med hjälp av varandra i familjen. Varför skriver jag då detta kan man ju undra? Kanske för att det kommer att märkas. På mitt sätt att skriva. Jag vet faktiskt inte. Jag vet bara att livet är ju så kort så låt oss njuta! Problem är till för att lösas.

Så till helgen, som trots allt blev en underbar helg med mycket på schemat. Precis som det ska vara. Blandad kompott helt enkelt.

Fredagar är ju en av mina träningsdagar, men jag tog "ledigt" och familjen drog istället ut på restaurang här i Simsbury, Antonio`s.

Det är ett trevligt hak med prylar precis överallt!

Maken superglad för snart kommer maten. Han har "hållt igen" lite den senaste tiden. Det blir lätt så efter sommaren, eller? Tonårsdottern är koncentrerad med TP-frågorna. Perfekt sysselsättning när man väntar!

Minstingen valde lasagne. Tonårsdottern åt en ceasarsallad, Maken rib eye sallad och jag tacosallad. Mycket sallad blev det.

Tonårsdotterns stora favorit Elvis. När hon såg denna gamla poster blev hon alldeles till sig. "Har han varit på Civic center? Det har ju jag MED!" Typ 30 år senare ja.

Lördagen fick jag sota för min uteblivna träning och fick dra ut på en 1,5 timmas löprunda. Tillsammans med Danny. Nej, Maken heter inte så. Detta var Hurricane Danny. Eller delar av den i alla fall, för han såg till att regnet skulle ner just här. I Simsbury. Ut stack jag och var genomblöt efter typ 5 sekunder. Skön känsla efteråt dock.

Kvällen då? Jo då var det utomhuskonsert med bland annat Earth, Wind & Fire! Danny? Han stack och det blev uppehåll. Detta med utomhuskonserter och amerikanare går verkligen ihop. De älskar att dra iväg på picknick. Vi hade sällskap med grannen och först trodde jag de hade hela möblemanget med för GUD vad prylar och mat och dryck. Till och med ett stort ljus som vi kunde tända när mörkret föll på. En suverän konsert!

Man skulle kunna tro att vi ska ut på en veckas campingsemester!

Våra underbara grannar!

Earth, wind & fire!!!!!!!!!!!!

En bit bort men då är storbildsskärmen en kanongrej!

Så här glad blir man med bra musik och fina vänner.

Söndagen ägnades åt diverse shopping. Denna gång hade de allt jag behövde på IKEA i New Haven. Yes, tänkte jag. Vad vi köpte? Det kommer i ett senare inlägg. Sug på den du.

Jag kan avslöja att vi handlade lite på Swedish Foodmarket...

...och lite nytt till hemmet. Upps, det kanske går att räkna ut med tanke på vad som ligger överst?

17 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Tänker på dig och er!

Min träning har legat nere i princip hela sommaren, förutom tre löprundor i Småland. Imorron börjar kidsen skolan igen, då börjar min träning igen. Äntligen.

S w e F l o sa...

Hoppas att ni tar er igenom det jobbiga. Aldrig kul, vad det nu än är, men en del av livet... Jag vet hur det är, ibland vet jag inte om jag ska skriva, blir det för mycket personligt? Men överlag så skriver jag nog allt. Bloggen är ju mest för min närmsta familj, så att dottern kan gå tillbaka och läsa när hon blir äldre. Och då är ju det personliga el av livet... Och all familj i Sverige vill ju veta, och bloggen är perfekt. Men ofta funderar jag på om jag ska ha lösenord, då kan jag ju vräka ur mig vad jag vill i princip. Det blir en senare fråga.

Ska bli spännande att se vad det blir av paketen från IKEA!!!

Annika sa...

Kraft och styrka till dig, min kära, kära Taina!!

Helgen ser ju annars ut att ha gått i ett gott tecken.
Mysigt med utegång och god mat!
OCH supertrevligt med IKEA. jag ska också dit i veckan, oh yes!

Earth Wind and Fire hade jag mer än gärna hängt med på! GILLAR ju seras musik jättemkt!!!
Och visst är amrisarna bra på picnic!! hihi!!

All right, vännen...
Tänker på dig ska du veta!!

Kramar i mängder från mig!!!

underytanjag sa...

Svår avvägning det där när man inte är anonym på bloggen. Till och med jag håller ju igen ibland men då mest med tanke på att inte bli identifierad. Mina tankar är hos ER! Kram vännen.

Suzesan sa...

Men jag tycker det är inte så personligt om man ibland skriver att man inte är alltid så glad. Det hör ju till livets gång. Upp och ner. Lycka och sorg och allt vad det är.
Men sen kanske man ska tänka till lite om vad man berättar och HUR mycket.

Det gör jag en avvägning. Jag utelämnar det jag inte vill berätta helt enkelt.
Ibland tycker jag det är skönt att berätta om nåt så där, för det kanske finns andra som sitter och löser likvärdiga problem och då kan det vara till hjälp likväl som jag får stöd i andras tänk.

Mýcket har jag burit inom mig och inte berättat om, så det känns så befriande att släppa på den spärren. Som att släppa luften ur en ballong.

Åhhhh Taina jag hoppas det löser sig och tänker på det och att ni ska vara starka så ni tar er igenom det. KÄMPA! Ja precis som du säger problem finns bara för att lösas!!!Din make ser ut att ha en nöjd min:)För maten alltså. Haha. Earth Wind And Fire hujedamej sån nostalgi. Fina bilder.

Kram
/Susanne

Camilla sa...

Tanker pa dig o din familj och hoppas att ni kan hitta sma ljusglimtar nar det ar som jobbigast.
Det ar alltid en svar avvagning hur personlig man ska vara i en blogg. Den lases ju trots allt av en massa folk.

Skont att det hande lite roliga grejer under helgen.
Den dar konserten hade jag garna hangt med pa.

Stor kram

Lia sa...

Sänder styrkekramar och omtanke till dig och din familj! Vilket härligt inlägg trots den ledsamma inledningen: jag blir lika imponerad varje gång som jag påminns om hur atletisk du är! Du är verkligen rädd om dig själv, och det är så coolt. Restaurangbesök och konsert på det; både kroppen och själen tycks ha fått en bra helg, trots allt! Massor med kramar, jag tänker på dig!

Anna, Fair and True sa...

Inte kul att höra att ni går igenom något jobbigt (eller släkt och vänner till er, som givetvis påverkar er). Förstår att du inte vill skriva om det på bloggen. Jag är själv inte alls särskilt personlig på bloggen, om man menar detaljer om mitt privatliv och känslor och så.
Kram!

Mia sa...

Vad tråkigt att höra att ni har fått jobbiga besked. Sköt om varandra!

Vilken mysig konsert och vilka seriösa grannar som tar med sig hela möblemanget. =) Lyxig picknick!

Kram på dig!

Mamma J sa...

Var rädda om varandra och håll varandra nära, så kanske ni t o m går stärkta ur det ni nu går igenom.

Tänker på er massor och förstår att man inte alltid vill varken vända ut och in på sig själv eller bara vill vara tyst. Vilket du än väljer så är det så klart ok.

Många kramar från mig!

Emmama sa...

Stor kram och mycket styrka fran mig till att tampas med det svara besked ni fatt! Skont att det anda blev en sa bra helg for er men god mat och goda vanner. Stor kram!

anna of sweden sa...

Och en stor kram från mig!

Anne sa...

Vad ledsamt med hemska nyheter som påverkar hela familjen. Det är aldrig någon lätt eller roligt när tragiska saker händer. Det gör mig ledsen å era vägnar. Det låter som en bra helg med roliga aktiviteter och att ha fullt upp och inte sitta inne och tänka för mycket.
Styrkekramar!!!

alegni sa...

ledsamt att höra att ni fått tråkiga besked. hoppas allt löser sig till det bästa.
varm styrkekram till dig, taina!

Taina sa...

TUSEN tack till er alla!
Kramar

Petra H sa...

Skickar en stärkande tanke och stora kramar från Puerto Rico också. Skönt att ni är en sammansvetsad familj som kan hjälpas åt att komma över det svåra.

StrandMamman sa...

Livet går upp och ner, och sen upp igen... Tänker på dig, vännen!!! Kram!