torsdag 27 augusti 2009

Några pics

Får mer och mer upp ögonen för hur vackert det är här vi bor! Vete-gudarna om jag har haft en ögonsjukdom fram till nu. Visst har jag uppskattat de otroligt vackra färgerna vi har i New England under hösten, men nu ser jag att det finns annat som är rogivande att bara titta på. Och njuta.

Lilla staden Simsbury som vi bor i har ca 23 000 invånare. Det känns som om det är betydligt mindre eftersom husen är så spridda och sedan finns det en stor huvudgata a la cowboystad. Det är vår Hopmeadow Street, där affärer, banken och biblioteket finns. Det är välordnat och fint. Allt det ser jag varje dag då jag skjutsar Minstingen. Men när jag är ute och springer så finns det ju så mycket mer som är betydligt vackrare. Jag brukar inte ha kameran med mig på mina löppass så därför tog jag mig en tur med bilen och fotade. Jag vet, jag är ingen proffsfotograf. Jag har ingen proffskamera. Men jag tycker bilderna är hyfsat snygga i alla falla. Håll i hatten och njut!

Den otroligt fina och magnifika Farmington River. Här går det att bada, paddla och fiska. Eller bara stå och titta och njuta.

Här är stadens stolthet, ett Sycamore träd som här kallas för Pinchot Sycamore efter en känd Simsbury bo, Giffot Pinchot. Det är ett av USA´s största Sycamore träd.

Lite fakta om trädet. Måtten stämmer inte längre. Trädet har givetvis vuxit, så dessa 23 feet i omkrets var 26 feet 1998, då senaste mätningen gjordes. Det motsvarar ca 8 meter. En jäkla klump! Höjden är ca 30 meter.

Det nalkas höst när man ser alla dessa "Mums" som odlas och säljs överallt. Nu menar jag ÖVERALLT! Tänker själv skaffa mig några snart.

Så har vi Rosedales Farm där vi köper lokalt odlade grönsaker, frukt och bär. Deras majskolvar är GUDOMLIGT goda! De tillverkar även sitt eget vin.

Rosedales vinodling. Ja de odlar vindruvor som SEDAN blir vin efter en massa processande.

Tog en sväng förbi den gamla bron, som förvandlats till en stor blomlåda. De gillar blommor här. Sedan om arrangemangen är så vackra spelar ingen roll. Bara det är mycket. Vi är ju i Amerikat.

Här får givetvis inga bilar köra.

Alla dessa blommor. Och de får vara ifred! Ingen skadegörelse här inte.

Mycket går ut på att donera till olika ändamål. I denna lilla "fågelholk" uppmanas alla att donera en slant för underhåll av bron. Det mesta går väl till blommor med tanke på hur mycket det finns där nu!
Inte så pjåkigt foto av en amatörfotograf eh?

That´s all folks!

Önskar alla en trevlig helg!

16 kommentarer:

SweFlo sa...

Härligt att se lite fian bilder uppifrån er! Annorlunda än vad vi har här. Jag brukar alltid få lite höst-svartsjuka eftersom alla andra pratar om hösten och krispig luft och annat som hör till, medan vi smälter i hettan ett par månader till... Saknar verkligen de där kyliga höstpromenaderna med doft av mylla och färgsprakande löv!!!

Suzesan sa...

Fin det ser ut. Fina bilder. Verkar vara en lugn miljö.

Ha en härlig helg och tack för en rolig bloggvecka.

Jag skrattade åt din inlägg nedanför. Du är rolig. OCH fina bilder på Minstingen.

Kram
/Susanne

Annika sa...

New England is the S**T om hösten!
Men det är vackert här i VA också .
Otrolig vacker natur i detta land, tycker jag. SÅ grönt, så mkt berg och dalar och vackra ängar...
HAR knappt varit norrut, jo i CT ett par ggr förr, och MA...Skulle gärna åka tillbaka...
NJUT av dina vackra omgivningar!
Det är så kul att se hur alla bloggare har det omkring sig.
KRAM och ha en superfin helg...önskar jag från Starbucks!!!

Saltistjejen sa...

Vad fint! Jag tyckte också det var himla fina omgivningar när vi var och hälsade på hos er. Skulle vara roligt att komma förbi även under hösten för jag gissar att ni får väldigt vackra höstfärger då som du skrev!!
Bron var så himla idyllisk och pittoresk! Jag gillar broar här som jag sett för de ser ofta väldigt speciella ut.
Hoppas ni får en riktigt fin helg!
Kramar!!!

Camilla sa...

Finfina bilder tycker jag.
Lite kul med bilden av skylten med Old Bridge for det heter stallet har bredvid:)

Kram

Anonym sa...

Härligt Taina, härligt!!! Du är en bra fotograf, tro inget annat! Kram!

StrandMamman

Anonym sa...

finnarna brukar skryta med sin ruska, men höstfärgerna i new england får vilken finne som helst att bli grön i ansiktet av avund!
men du har rätt, det är ju vackert där hos er alla årstider!
ta med kameran fler gånger, taina!
kram

Emmama sa...

Otroligt fint! Jag vet faktiskt inte vad "mums" är, vad kan det vara? Får googla nu på direkten tror jag faktiskt! Hoppas ni har en skön helg.

Kram!

Petchie75 sa...

Jättefina bilder och vackra omgivningar! Tack för rundturen! Jag såg skyltar om "mums" för första gången i Pennsylvania förra helgen och det tog ett tag innan jag kom på vad de heter på svenska - krysanteMUM så klart! Av någon anledning kom jag först på att det var blommor som såldes och att de heter något med "mum" men kom inte på först om det var i början eller slutet av namnet..
Hoppas att ni har en trevlig helg! Vi har sett The Time Traveller's wife och den var bra, en aningen lättare att förstå än boken...
Kram

Inger sa...

Tack för rundturen, fortsätt gärna att visa mer. Vet inte varför, men jag älskar att se mig omkring.
Hoppas att fler bloggare tar efter dig och visar sina omgivningar.
Har väl en nyfikenhetsådra kanske eftersom jag är konstant "veta mer sugen." Läst din blogg en tid men aldrig kommenterat tidigare.
Kul att läsa och jag fortsätter att följa er med intresse.
Må gott!

Anna, Fair and True sa...

Åååh! Det är verkligen där ni bor!

underytanjag sa...

Tack för titten! Krysantemum, haha. Bron får mig att tänka på Madison County igen, DET var en tårdrypare det om du minns ;)

Mia sa...

Vilka fina bilder! Du kan ju lätt byta karriär om du vill! :-) Fick lite känsla av "Broarna i Madison County" från bilden på bron. Bra att blommorna får vara i fred. Vi har en kruka i vårt område men alla växter och små träd som planteras där rycks upp och slängs hela tiden. Såååå trist! Kram!

Taina sa...

Sweflo:
Hösten här är underbart vacker! Vi får nog vänta en månad till men visst känner jag av det på luften trots 25 grader fortfarande. Jag gillar verkligen alla dessa 4 årstider vi har här.

Suz:
Tackar. Det ÄR lugnt här. Ibland säger Tonårsdottern att det är Simsboring (staden heter ju Simsbury). Fyndigt va?

Kram

Annika:
Ja, det finns så mycket vackert här och nästan bara lövträd. Det blir ju TONVIS med löv att kratta i och för sig.
Jag blev verkligen förvånad när vi flyttade hit att vi fick så fina årstider och jag njuter av dem alla 4. Sommaren är längre här och varmare. Det har jag inget emot. Men jag ÄLSKAR hösten. Så skönt. Kanske för att vi kommer in i rutinerna då också.
Du får ta och pallra dig hit med familjen och njuta av höstfärgerna vetja!

Kramar!!

Saltis:
Ni SKA komma för du vet vad som står och väntar i källaren ;)
Den här bron var vi aldrig till när ni var här så den måste vi till när ni kommer nästa gång. Riktigt mysigt ställe faktiskt och inte alls långt från oss. Liisa såg en sköldpadda där en gång! Jag blev så förvånad så jag höll på att trilla i. Men de finns här. Vilda. Läckert?
Kramar!!!

Camilla:
Tackar.
Vad kul med namnet!
Kram

Strandmamman:
Tack snälla! Men jag ska faktiskt skaffa mig en ny kamera i höst. Dottern vill börja på någon fotokurs och då behöver vi en mer avancerad kamera.
Kram kram

Anonym:
Undrar om detta är Ingela? I alla fall så är ruska också väldigt vackert, men det är som du säger. New England och höst. AAAH!
Jag ska ta med mig kameran fler ggr!
Kramar

Emma:
Det är vanliga Krysantemum som de kallar för Mums här. Inte för att jag har avrit förtjust i den blomman förut men nu tycker jag den är ganska cool att ha i trädgården ;)
Kramar!

Petra:
Hahaha, som du såg så undrade Emma också vad det var. Jag fattade inte heller i början vad det var förrän jag sett blomman. Och de finns ju i så många olika kulörer! Det blir att handla några i veckan, tror jag!
Kramar

Inger:
Vad roligt och du är så välkommen!
Det är kul att följa med via bilder. Håller med dig. Jag är också nyfiken. Väldigt nyfiken och jag läser många bloggar och bara suger åt mig när det finns foton i inläggen. Så intressant.
Ha det så gott själv och välkommen åter!

Anna, Fair and True.
Visst är det! Har du aldrig varit i dessa trakter? Du bör göra ett besök ;)
Kram

underytanjag:
Det var så lite så. JA jag kommer ihåg den! Så bra.

Kramar!!

Mia:
underytanjag hade samma kommentar angående bron.
Vad tråkigt att saker och ting aldrig får vara ifred. Så trist.
Kramar

Musikanta sa...

Jättefina bilder! Och kul att se lite från där ni bor. USA är ju så mycket mer än New York och LA!Ser fram mot några bilder från er lilla stad också...
Kramar/M

Anna, Fair and True sa...

Jo, jag tillbringade faktiskt en sommar i Darien! Och vi var ju till New England förra sommaren så då åkte vi förbi era krokar :)