onsdag 8 december 2021

Det är lugnt och snart är det jul

Allt har lugnat ned sig med den där "idioten" jag skrev om i förra inlägget. Han kunde inte gå vidare för det fanns ju inget case. Nu är det lite pinsamt för hans son, den 27-årige coachen som jobbar på skolan för ALLA vet vad hans pappa gjort, dvs hotat till både höger och vänster. 

Själv mår jag mycket bättre nu. Hjärtat mår bra under omständigheterna, astman är under kontroll och mungiporna börjar dras upp mot öronen. Det är ju jul snart!

Det har hänt en hel del sedan sist jag skrev, Halloween, football senior night, 50-års fest i NJ, Thanksgiving, adventsfika hos Olssons och mycket mer. Men jag ska inte skriva om allt för då storknar ni.

Nu är det bråda tider, inte bara för nissarna utan även för en annan och då menar jag inte bara julstöket utan organisationsförändringar. Igen. Jag vet, det är så drygt. Detta sker varenda år och när man har en global roll så som jag har, så är det alltid där det blåser storm. Vi får se hur det går denna gång. Bör veta mer om drygt en vecka. Lagom till jul. Just nu känner jag mig som en av de där gigantiska ballongerna i Macy's Thanksgivingparad. Jag sitter fortfarande i ett snöre och flyter med. På min ballong står det Power Points. Kan ni föreställa er känslan?

På tal om Thanksgiving så drar ju julhysterin igång då. På riktigt alltså. Det liksom exploderar med ljus och tomtar och allt som hör julen till. Det är som att vara med i en film där scenen plötsligt blir en helt annan miljö. Visst finns det de som smyger in juliga ting tidigare, men denna stora förvandling är så påtaglig just under Thanksgivinghelgen.

Vår Thanksgiving firade vi med våra finaste vänner, Bob och Darlene. Mysigt i kubik. God mat, härliga diskussioner och bara häng. 

Här hemma har julen börjat göra sig synlig med gran, ljus och tomtar. Det har bakats, rullats köttbullar, rökts kalkon, kokats julgröt och avsmakats glögg. I massor! Ett litet adventsfirande med goda svenska familjer har vi också hunnit med. 

Nu kör vi lite bilder!

Bob och Darlenes mysiga matsal

Mor och dotter

Tack för att du är du mina fina vän, Darlene
De bästa vänner man kan önska sig som gjort vår tillvaro här i USA så himmelens bra.

Lussebullar ska det vara till advent, eller hur?
Substitut till skinka är rökt kalkon som här förbereds av JonasRullat och stekt köttbullar. Mums!
Jul i vårt hus


Glöggavsmakning


3 kommentarer:

Malin sa...

Skönt at "idioten" inte kunnat gå vidare. Synd på sonen. Säkert inte första gången pappan är pinsam.

Ser ut som ni haft en mycket trevlig Thanksgiving. Hoppas det blir en lugn jul och att Liisa kommer in där hon vill. Sonen har valt en spring transfer så plötsligt flyttar han hemifrån om en dryg månad. Inte så långt bort då han stannar i delstaten men det känns tufft för den här mamman om än spännande så klart.

Humlan sa...

Skönt att "Idioten" har lugnat ner dig, men frågan är väl vad sonen tänker om sin far nu? Man undrar hur det har varit att växa upp i den familjen ...

Skönt att du mår bättre och ni ser verkligen ut att ha haft fina helger, vilket är viktigt efter all stress. Förhoppningsvis ordnar sig det sista med jobbet också, förstår känslan av att studsa runt som en ballong i snöre.

Taina sa...

Malin
Ja, så himmelens skönt med "idioten". Liisa har faktiskt inte sett till sonen på ett tag. Hm, man kan ju undra.

Liisa har faktiskt inte gjort en enda early action. Hon väljer med omsorg och vill ha både essay och sin portfolio helt klar innan hon skickar in. Men tack för lyckönskningarna.

Jag vill inte ens tänka på den där känslan att de flyttar ut. Men det är tur att din son kommer att finnas i närheten. Detta är ju vår yngsta och när hon flyttar då blir vi empty nesters!!!

Ha en fin helg!

Humlan
Den här känslan att vara en balllong kvarstår. Vi kommer att få besked nästa vecka sägs det. Väntan är olidlig.

Idioten är borta. I alla fall nu.

Tillställningar och helgerna fram till jul är ju bara så mysiga. Älskar verkligen den här tiden på året.

Ha en fin helg!