måndag 13 december 2021

Lucia

Jag vet, det har varit mycket lucia på alla sociala medier idag. Nästan så jag trodde datorn skulle börja brinna pga av alla ljus. Eller inte. 

Själv såg jag inget luciatåg på SVT för jag fick se en IRL med amerikanske tjejer som sjöng på svenska. Det roliga med detta var att alla fyra som var med (ja det var inte trångt precis) hade luciakrona på sig och ingen av dem hade lyset på. Blev nog lite bråttom när de skulle kasta sig ut i den kalla morgonen bland ivriga besökare. Jag ska inte klaga. Fick igång luciakänslan i alla fall.

Liisa bryr sig inte så mycket om Lucia längre. Förr tillbaka ville hon gärna både se och vara med. Däremot så fick jag se mina barnbarn, Maximilian och Adrian utklädda till stjärngossar och jag trodde jag skulle svimma. Helt underbara bilder. Ville så gärna dela med mig av bilderna på social medier men så sa det stopp. Löjligt, jag vet, men blev orolig att någon skulle tolka de där hattarna och vita klänningarna fel. 

Liisa som 3-årig Lucia

Liisa och kompisen Leah i Simpan 2015


Det lilla Luciatåget i CT.

Maximilian som stjärngosse

Adrian och Max





2 kommentarer:

Annika sa...

Men jösses vilka SÖTA stjärngossar!!!
OJ oj!!
Fattar att du nästan dog då du såg dem!!
Haha, nej just stjärngossar kan ju missuppfattas här in da US. Bäst vara försiktig, pust!!

ÄLSKAR lucia!
SÅ många minnen.
Så fin dag.
SVT hade ett helt underbart fantastiskt luciatåg. DET kunde inte vara finare.

Kramar till dig!!

Malin sa...

Glad Lucia. De är så fina barnbarnen. Haha, jag delar glatt sonens gamla bilder som stjärngosse på svenska skolan (den yngste ville bara vara pepparkaksgubbe)på den tiden. Vi visade tom i skolan förr i tiden. Men när du säger det så kan det ju visst missuppfattas i USA.

Inte riktigt julstämning här än heller trots gran, adventsstake och adventsstjärna. Har inte slagit in paket heller men en hög med grejer ligger och väntar...

Nästa år kanske du kan åka och se barnbarnens luciatåg IRL ändå!