torsdag 28 oktober 2021

Att bli trakasserad

Gud så trött jag är. Så förbered er nu, alla mina miljoner läsare där ute, att detta blir ett dystert inlägg. 

Det är mycket nu.

I det finska språket används uttrycket "ei kahta ilman kolmatta" som är ungefär detsamma som "en olycka kommer sällan ensam". Men i finskan så är uttrycket mer om motgångar och att om du haft två motgångar redan, så kommer den tredje. Sitt lugnt i båten och vänta, typ. Olycka låter lite hårt på nåt sätt.

I alla fall så vet ni ju redan att Dino är gammal. Vår skrutthund, som går in på sitt fjortonde levnadsår. Det är gammalt. Han är halvblind, hör dåligt och är nyligen opererad för tumörer. Nej, vi har inte gjort biopsi. Det ändrar inget och just nu mår han bra men det har varit tufft ett tag. Svårt att se en så kär familjemedlem börjar tyna bort. Ja inte i storlek för han är lite korpulent och har alltid älskat mat. Så som husse kanske, hahahahaha! Han tynar bort i sin personlighet och är en gammal förvirrad man som har blöjor på natten. Älskade Dino.

Då hoppar vi in på nästa. Liisa hade en liten incident på skolgården och körde in i en annan bil. Och ni som bor här i Amerikatt, vet hur det kan se ut på en high school. Skolbussar, bilar, poliser, ungdomar som går med huvudet nedböjt, stirrandes i sina mobiler. Kaotiskt med andra ord. 

Skadorna på bilarna, inklusive vår, var inte stora. Hon körde i snigelfart men det blev lite trångt och olyckan var framme. Hon tog på sig hela skulden. Personen i den andra bilen var den 27-årige fotbolls coachen på skolan. Det skulle lösa sig. Trodde vi. Pappan till denna 27-åringen blev HELT GALEN! Han ringde på en gång och frågade hur vi ville lösa detta. Helst utan försäkringsbolagen inblandade. Say what? Hur han ville göra det sket vi i och kontaktade vår försäkringskille. Och det var ju som att hälla bensin och tända på. Försäkringskillen räknade ut, i detalj, hur mycket reparationen skulle kosta men den kalkylen gillade inte Pappan och dessutom skulle han ha pengar för värdeminskningen på bilen. Han hade gjort sin egen lilla uträkning. Go figure. 

Under en hel månad har han ringt, skickat sms, till vår försäkringskille, till Jonas och till mig. Värsta sms har jag fått. De med hot! Går inte in detaljer men de har varit tuffa. Jävligt tuffa. Kan bara säga att polisen är inblandad.

En lördagmorgon när jag vaknade, så läste jag ytterligare ett av hans raseri-sms och fick plötsligt svårt att andas. Kände att ett astmaanfall var på väg. Det blev helt enkelt för mycket och plötsligt var det ett faktum. Astma from hell. Mina hjärtproblem blev ju inte bättre och till slut var det slut på luft och trycket på bröstet oumbärligt. Det blev ambulansfärd till akuten, syrgas, nitroglycerin och hela köret. Ja, jag överlevde för annars skulle ni ju inte kunna läsa detta. Smart uttalande Taina. Very smart.

Well, jag är igång igen. Huvudet upp och fötterna ned. 


En trött Dino efter operationen

Slänger in lite feel good bilder också

Det ser ut som om spöket skitit på sig. Kanske hen blev rädd för ett annat spöke? Just FYI, det är löv, hahahaha!


Detta var bara en del av eländet. Bröstkorgen var uppkopplad till EKG och syrgasmasken var nära till hands. Kul lördagsaktivitet. Eller inte.

5 kommentarer:

Malin sa...

Kram till er!

Fy fan alltså. Bra att ni blandat in polisen. Vilken bully, säkert van att få som han vill för att han skriker högst. Undrar hur uppväxten varit för sonen i det hushållet? Antar att det är hans bil?
Han kommer väl stämma när han inte får som han vill. Då bör ert försäkringsbolag att representera er.

kramar till vovven och er alla

eastcoastmom i CT sa...

Stackars Dino!

Och wow vilken galning! Ni gjorde helt rätt som involverade försäkringsbolaget, och kontaktat polisen om de otäcka texten/mailen.

Annika sa...

Herregud! Den karln låter riktigt jävla rubbad! Inte konstigt att astman spökade :(. Hoppas ni får det löst och situationen lugnar ned sig.

Och det är jobbigt att se vovvarna bli gamla och trötta <3.
Kram!

Annika sa...

TF!???? Hur är det möjligt att bråka så in i helvete över en mindre bilskada?? OCH dessutom är det coachens PAPPA som ringer!???? Herregud alltså ...
Fattar att ni kopplat in polisen. Den pappan kan inte vara KLOK. OCH vad är det för fel på coachen då som har sin far inkopplad i detta vid 27 årsålder???!!!!
Herregud, må detta ta slut.
OCH så astma på kuppen ...
Näee ...
Kramar i massor!!

StrandMamman sa...

Nej men hemska saker…. Hoppas allt reder upp sig! Stor kram till Dino och dig!