tisdag 16 augusti 2016

Semestern fortsätter

Idag, tisdag, vaknade vi upp till regn, men det gör absolut ingenting. Det blir en sväng in till stan för att handla och kanske spela lite minigolf på eftermiddagen när regnet upphör.

Igår då? En helt underbar dag. Vädergubbarna hade fel i sin vad-det-nu-var-för-vädermodell-de-använder. Vi hade strålande sol och varmt! Det blev en tur med båten på kända vatten och sedan bad i massor.

Mot kvällen tog Liisa och jag en promenad medan Jonas fixade käket. Ja, han hinner med det mellan sina fisketurer. Hinner och hinner. Jag ser till att han gör det, hahahahaha! Annars får han käka rå fisk direkt ur floden.

Förresten så plockar han aldrig upp fisken. Ni vet ju redan att fiskarna är ju hans bästa polare. Man får dem på kroken, tar loss och släpper tillbaka i vattnet. What's the point, liksom?

Ni som har koll på geografi, ni vet väl att vattnet vi badar i vid stugan är "en sjö, på en ö i floden". Det ni, det får hjärnan att snurra ett par varv, eller hur? Det här med vattendrag och hur allt hänger ihop lämnar jag över till Jonas.

Just det, vi hade ett kortare strömavbrott imorse. Tur att kaffet redan var klart. Annars hade det varit en mindre kul morgon...

Efter träning blir det "dusch" i sjön/floden

Tränar till OS i Tokyo och grenen är, som alla ser, "Synchronized swimming"!

I bakgrunden ser ni "vår" stuga. 

Man tager vad man haver. Typ ett nackskydd, men omvänt sådant. Gaaah!

En med gröna fingrar bor på den här lilla ön. 


Gränsen mellan USA och Kanada. Håller vi till höger i floden är vi i Kanada. Japp, passen är med ifall gränspolisen kommer. Med båt alltså.


Här är den faktiskt en gädda på gång. Annars brukar det vara "bass"

Nä, det är inte våra båtar. Tyvärr.Den obligatoriska "sniffa-på-fisken"

Man kan ju alltid drömma...


Det här har de hållit på att bygga på i typ 3 år. Sprängt berg, lyft stenar, lagt ihop stenar och murat. Funderar på om det är slavarbete där ute på ön. Gubbarna ser lite ansträngda ut varje gång vi åker förbi. Äh ,jag åker tillbaka när de är klara och bjuder in mig själv, moahahahaha!

1 kommentar:

Teija Flygar sa...

Vilka ställen du fotat!!! WAAAAU!
Fotot av "sniffa-på-fisken" är helt otrolig; Jonas med favoritsysselsättningen,,,njutandes med pipan i munnen och Dino som vet vad som gäller...Perfekt foto!
Kramar till er alla <3