måndag 4 juni 2012

Status

En statusrapport på livet i Simpan är på sin plats kanske? Det är mycket på jobbfronten och alla andra fronter med för den delen. Ni som missat det så är vi ju relativt nya husägare och livet har plötsligt fyllts med alla möjliga måsten. Roliga än så länge. Till och med att rensa stuprännor. Japp, ni läste rätt.

I lördags, när himlen öppnade sig märkte jag plötsligt att vattnet inte kom ut den vanliga vägen. Som om nu jag skulle veta det, men jag ANTOG att det skulle rinna från stuprännorna i taket, ned i stuprör och sedan ut i de förlängda plaströren för att till slut hamna i marken. Helst en bit utanför huset. Men icke. Här  hade vi världens vattenfall direkt från rännan, längs med huset! Snabbt kunde vi konstatera att rännorna var fulla med skit. Ja inte skit som i skit, utan löv och annat bös. Det blev en sväng till Home Depot för att köpa Långa Stegen.

Nu är rännorna rensade och förankrade. Förutom det, så köptes det en avfuktare (dehumidifier), som är ett måste pga den höga luftfuktigheten vi har här sommartid samt att huset inte är byggd på ökenmark precis. En massa måsten helt enkelt.

När jag ändå är inne på det här med hus och måsten så har jag insett att jag har stora begränsningar mentalt vad gäller konst på väggar! Tidigare frågade jag om råd vad jag skulle hänga upp i gästtoan och till slut bestämde jag mig för Liisas konst, som jag är mega stolt över. Men sen då??? VAD ska man tänka på när det ska hängas upp något på väggar i olika rum? Jonas och jag vi tar hammaren, spik och sedan vad som råkar hamna i våra händer slänger vi upp där och då. Typ.

Just nu pryder dessa "konstverk" våra väggar:


Ett par mindre tavlor från Malaysia.

 
En träskylt pryder en vägg. 


Mera asiatisk konst gjord av äggskal och tavlan är i fyra delar. Därav strecken mitt i tavlan. Det är alltså inte jag som varit framme och skurit i den. Finne som jag är menar jag...


Skulle kunna tro att vi bor i Asien, för här är ytterligare en vägg med asiatisk konst. Ska nog föreställa Jonas och mig?


Varför inte hotta upp med några konstiga träfigurer? 


En bautatavla av E Hopper är en av mina favoriter i alla fall. Sedan om den passar in vet jag inte.


Carl Larsson tavlor skrämmer ju alltid slag på någon här i Amerikat. I alla fall om det är naket...

 
Dessa stjärnor pryder många hem här, både inne som ute. Själv trodde jag att det var en religiös symbol.


Och så dessa träskyltar igen då. 


Varför inte visa lite bäbisbilder på Jonas och mig? 


Lasse Åberg tavlor är ju alltid söta 


Ännu en tavla av Åberg 


Och var ska vi hänga det här aset? 


Gruvhål från Gästrikland någon? 


Nä en av mina favoriter är ändå fotot på mamma och pappa när de förlovade sig någongång på femtitalet! SÅ FINA!

8 kommentarer:

alegni sa...

många fina tavlor! den där lilla åbergaren har jag också.
jag tycker man ska hänga tavlor i klungor, eller åtminstone rätt nära varandra om de är på samma vägg, för annars ser det fort spretigt ut. men det är ju alltså vad jag tycker, det.
KRAM

alegni sa...

ja, och en annan sak man kan tänka på: har man två tavlor i olika storlekar som man vill placera ovanpå varandra, ser det snyggare ut om den mindre är längst ner.

Desiree sa...

Det finns nog inga begränsningar på vad man får och inte får hänga på väggen. Det är bara hänga upp det man gillar. Tycker du har gjort i ordning fint med alla tavlorna.
Pust ja, jag minns fortfarande både hur mycket tid huset i Alabama tog för att inte tala om hur mycket pengar som spenderades både på Home Depot och på Lowe´s just på saker som behövde fixas/åtgärdas och trädgården. Just till stuprännorna har jag för mig att det fanns som något finmaskigt nät som man kunde se till att ha ovanpå så att löv och barr inte skulle korka igen dem utan fastnar ovanpå som man sedan lätt kan borsta bort istället för att behöva gräva bort allt som korkat igen rännorna. Luftavfuktar verkar smart. Jag antar att ni också har en central AC som tar bort mycket av fukten och hettan.
Kram!

Taina sa...

alegni
TACK för tipsen!
Kramar

Desiree
Tackar! Ja, vi försöker i alla fall men jag ska nog tänka lite mer på vad alegni säger här ovan. Såg att det har blivit "spretigt" på sina ställen...

Ujuj vad mycket det finns att göra. Det här med stuprännorna har vi funderat över ett skydd som gör att du inte alls behöver gå upp dit. Många saker här är lite "bakvända", hahahaha!

Ja vi har central AC och det är ju så skönt! Men så kostar det det ju lite i el också. Pest eller kolera typ.

Kram kram

Annika sa...

Hej!
Jag kan nog hålla med Ingela om att "bunta ihop" tavlor. Tycker ofta att det ger ett snyggt intryck.
Inte lätt det där med att veta vad man ska hänga på väggarna.
Ja, jag förstår att det verkligen är mkt för er nu med allt.
Central AC and heat skulle jag inte kunna leva utan, hehe!!
Bra att ni har det också.
Barn stars, som stjärnorna heter, tycker jag är sååå fina. jag har två själv. Nej, inget religiöst över dem alls!!
Ja,, många besök till Home Depot och Lowes blir det.
KRAMAR!!!

Taina sa...

Annika
Vad bra med tips så här och jag ser att jag har en del "spretiga" väggar. Hm måste korrigeras...

De här stjärnorna TRODDE jag verkligen var en religiös symbol när jag såg dem första gången 2007. Men ganska snabbt insåg jag att så var inte fallet och började gilla dem skarpt.

KRAMAR!!!

Lisa sa...

Där lärde jag mig nagot nytt...barn stars...sa fint! Det är verkligen inte lätt att veta vad man ska hänga upp...vi har inte kommit oss för att hänga upp speciellt mycket fast vi bor här i ett antal ar redan...pinsamt! Förlovningsbilden gillar jag verkligen!
Kram, Lisa

Taina sa...

Lisa
Visst är stjärnorna fina! Det tycker jag med. Många har dem på ytterväggen och det är också snyggt.

Jag älskar förlovningsbilden!

Kram kram