tisdag 17 januari 2012

Redan tisdag?

Tjohej vad det går! Började morgonen med att skotta uppfarten. Bra träning direkt på morgonen och jag älskar det! Tänk så gott det smakade med nybryggt kaffe efteråt! Gevaliakaffe till och med.

Snart ska Liisa väckas och göras i ordning för skolan. Igår var hon ledig eftersom det var MLK-dagen. Kul med förkortningar? Det står alltså för Martin Luther King såklart! Det vet väl varenda en. Efter ett tag alltså. Det visste inte jag första gången jag såg det heller och trodde bara att de glömt ett "i" och att det var en speciell dag där vi hyllar kor som ger oss mjölk, typ.

Visste ni förresten att Martin Luther King arbetade på tobaksodlingarna här i Simpan, mitten av 40-talet?

I helgen, förutom galan, så har jag tillbringat tid i Butternut med Liisa. Det var kallt. SVINKALLT! I söndags var det MINUS TJUGO när vi kom dit och bara minus 18 när vi åkte hem. Det var intressant att se alla familjer som tjafsade och bråkade och skällde ganska öppet på varandra. Ungar som frös och föräldrar som spenderat hundratals dollar för att utnyttja liftkorten maximalt. En mamma tittade på mig och sa högt " This is supposed to be a fun family activity and look at us!".

Förutom skidåkning har Liisa varit på kalas. Jag har alltså inte haft mycket till egentid i helgen. Fungerat chaufför i stort sett. På lördag eftermiddag kommer Jonas hem och vi får tillbringa knappt ett dygn tillsammans. På söndag drar jag.

Just det, måste ju nämna SVT Play! Jag har kollat både på Hinsehäxan (helt suverän) och Stjärnorna på slottet. Men plötsligt gick det inte att se det sistnämnda programmet för oss utlandssvenskar! Blev så snopen då jag sett de tre första avsnitten. Skrev och fick ett svar tillbaka:Hej igen
Nu har vi fått nya besked ang. Stjärnorna på slottet, de går att se över hela världen på SVTPlay.
Alla avsnitt finns här: http://svtplay.se/t/104029/stjarnorna_pa_slottet

Vi ber om ursäkt för misstaget.

Med vänlig hälsning, Gittan
SVT Tittarservice

HEJA SVT PLAY!!!!

Vi avslutar med bilder från Butternut. Det SYNS väl hur kallt det var?

Liisa väl påpälsad (i lila jacka) med sina polare i teamet.

Inte kul att stå ute bland snökanonerna som sprutade i stort sett hela tiden.

Men det är fint.

Hon tycks vara...

...REDO!

6 kommentarer:

Desiree sa...

Skönt med långhelg. Men fy så kallt när det blir runt minus 20 så tycker jag att det är för kallt för att vilja åka skidor. Men jag antar att barn inte resonerar så. Minus 10-möjligen minus 15 men sedan stannar jag inne och kurar i soffan eller framför öppna spisen med en bok eller nåt. Jag gillar namnet på eran skidbacke-Butternut.
Kram!

HeLena sa...

Härligt att få åka utför. Inte lika mysigt att titta på i minus 20... hutter... fryyyyys.
Hoppas att ni kan få lite mys i helgen även om det blir kort.
Kramar!

anna of sweden sa...

Brrr ... vad kallt. Men det ser rätt härligt ut (säger hon som bara gillar snö på bild).

Ja, heja SVT Play! Jag tittar fortfarande på SVT Play fast jag bor i Sverige. Det är ju så besvärligt att passa TV-tider. :)

Kramelikram!

Annika sa...

HEJA SVT PLAY!! LOVE THEM! Jag har ett anoninekonto som jag loggar in på då det är "låsta" program. SÅ glad för det. Kan rekommendera!
MEN så jättebra att det funkar som vanligt m stjärnorna. Vissa program är det verkligen en gåta att de låser in.
Skidåkning. Very nice!!
Men shit vad KALLT!!!!
kram!!

Lotta sa...

Coola Svt play som fixar så det blir rätt. Jag fick samma meddeland och körde Anonine som Petra tipsat om. Det är suveränt!

Det ser iskallt ut. Antar att det är ok man håller sig igång och har rätt kläder på sig.

Snöskottning är ju en klassiker - kombon "nytta med nöje" - gillar att du toppade med en Gevalia på det.

Grejt!

Kramkram

Taina sa...

Deisree
Barn tycks vara ok så länge de är klädda för vädret. Men visst fanns de barn som grät och frös. Själv tycker jag det är alldeles för kallt. När jag bodde i Norrbotten var jag van vid dessa temperaturer dock.

Visst är det gulligt namn? Det tycker jag med.

KRAM

HeLena
Nu är det ju tur att jag kan sitta inne i lodgen medan de åker. Jag kan i alla fall inte se så mycket för de drar så högt upp. Tur är väl det!

Det blir en liten stund av samvaro. Får ta igen det senare...

Kram kram

Anna
Visst blev bilderna helt ok? För att vara tagna av mig alltså. Inga flugor som surrar framför en i alla fall. Hahahahaha!

Älskar SVT Play! Tänkte aldrig på det när jag bodde i Sverige faktiskt.

Kramelikram

Annika
Ja just det du har ju det där speciella kontot. Gäller det alla, dvs TV4 osv? Och vad kostar det? TV 4 har ju blivit så smalt!!! Men SVT play är fortfarande riktigt bra. Gillar samhällsprogrammen. Har du sett Hinsehäxan förresten?

Skidåkning för Liisa är ok men som du vet är det inte riktigt min grej, hehehehe.

Kramar!!!

Lotta
Gillar verkligen SVT Play och himla snällt av dem att fixa problemet så snabbt efter att jag skrivit till dem. Det där kontot har Annika också tipsat om tidigare. Kanske dags att kolla upp vad det är för något.

Snöskottning är kul om det inte är för tung och blöt snö, vilket det inte hade hunnit bli klockan 5.30 när jag var ute och skottade. Hjälpte en av grannarna att ta bort deras plogsträng också. Det är ett äldre par.

Gevalia, mmmmm!

KRAM