måndag 9 januari 2012

Det här var inte med i mina planer

Imorse vaknade Liisa med huvudvärk. Kollade tempen och det visade sig att hon hade 38 grader C, så något var på gång. Jag brukar inte göra någon större affär om det bara är lite feber, men huvudvärken och "dizziness" fick mig att backa och låta henne stanna hemma från skolan. Detta är hennes första sjukdag i tvåan. Tror jag i alla fall.

Bäddade ner henne i soffan efter frukost och lade fram en hög med böcker. Läsa orkade hon göra och medan jag jobbade låg hon och läste en bra stund. Kan inte minnas att jag som 8-åring läste böcker utan bilder.

Till lunch beställde hon pannkakor, så det var bara för en annan att ta sig den tiden som egentligen inte fanns och grädda pankisar. Själv slängde jag i mig sushi. Tyvärr fick jag ingen möjlighet till att springa på lunchen.

Just det, sedan fick jag i uppdrag att fixa oljebyte på min bil. Visst, det ska jag OCKSÅ ordna. På instrumentbrädan står det "Change of oil required" och det försvinner bara korta stunder efter att jag resettat informationen. Sedan dyker det upp igen. Saknas bara att dra på sig ett blåställ, kavla upp ärmarna och dra upp motorhuvjäveln och sedan släppa ut den gamla oljan och fylla på med ny och fräsch olja. Hur svårt kan det vara? Men nu är det ju tiden igen vi snackar om. Ringde runt och hittade en verkstad som kunde fixa det den här veckan. Samma dag ska jag på husvisning och kolla in de där två som återstår. Varenda minut är viktig. Nu får vi hålla tummarna att Liisa blir frisk snart. Ikväll har hon inte klagat på huvudvärk och var pigg nog att fixa till sig till middagen.

Här ligger en hög med böcker på engelska OCH svenska. Japp, hon har lärt sig att läsa svenska nu!!

Ser koncentrerad ut, den lilla sjuklingen.

Till middag ville hon göra sig lite fin. Hon ville att jag också skulle göra något och gav mig en...

...stav så jag skulle kunna vara en fe av något slag. Men den...

...fula fen! Vad annars?

Kul hade vi under middagen i alla fall.

7 kommentarer:

Katarina sa...

Hoppas tjejen piggat på sig nu.. Det blir ju inte alltid som man tänkt sig,, hmm. Pannkor låter gptt, det var länge sedan jag åt det faktiskt, tack för inspirationen..

Bilar,, Det är alltid någonting som ska fixas eller trixas, men ni slipper väl kankse det där med att byta till vinter hjul?

Kram

Lotta sa...

Ja, hoppas Liisa kryar på sig. Söt är hon där i soffan iallafall. Pannkakor till lunch vill jag också ha ;)

Stressa inte för mycket nu med allt!

Kramar!!

alegni sa...

hoppas hon kryar på sig snabbt, men det skulle man ju tro att fina fén kan ordna lätt som en plätt (inte pannkaka)!
KRAM

Desiree sa...

Ja hoppas att Liisa mår bätte imorgon. Jag ligger själv nedbäddad med dunderförkylning och hosta. Bra att du hittade ett ställe att lämna in bilen på även om jag är säker på att du hade klarat av oljebytet själv galant. Du och Liisa är sköna. Ni har skön humor. Du är en underbar mor Taina som trots mycket tidsbrist och stress ändå ser till att ta dig tid att ha lite kul och skoja till det.
Kram!

Annika sa...

Hoppas Liisa är bättre!!
Men bra att hon tog det lugnt igår.
Att läsa på svenska kommer verkligen helt automatiskt det också. Vilken gåva!
Även när du är FULA fen är du snygg!
:-)
Kram!!

Saltistjejen sa...

Å lilla snuttan! Hoppas hon är bra idag. Det är jobbigt att vara sjuk. Har de ngn policy på skolan ang feber. Här måste barnen ha varit feberfria en dag innan de kan gå tillbaks till dagis.
Och du hahahaaa hon FIXADE sig verkligen till middagen! :-)
Kul att hon nu läser både svenska och engelska böcker!!
KRAM och lycka till med tidsjakten och huskollarna!

Taina sa...

Katarina
Tack! Liisa mår mycket bättre redan! Och oj vad hon slukade i sig pannkakor.

Det byts inte till vinterdäck även om det skulle finnas anledning eftersom vi i normala fall har snö här men inte just nu då.

Kram

Lotta
Tack Lotta. Ja hon var alltför söt där hon satt i soffan och läste sina roliga böcker. Pannkakorna smakade visst gott även om jag inte åt en enda.

Stress? Hahahahahaha, ska försöka att ta bort det fenomenet.

Kram kram

Ingela
Tack snälla. Hon är redan bättre och den "fina" fen har själv drabbats av något i halsen nu. Perkele!

Kram kram

Desiree
Tack snälla du för din fina kommentar! Jag har faktiskt aldrig provat på att byta olja men sett det flera ggr och SÅ svårt är det ju inte. Men jag avstår och lämnar det till experterna istället.

Tråkigt att du också blivit sjuk. Hoppas DU mår bättre nu.

Brist på humor i detta hus finns det inte! Hahahaha!

KRAMAR

Annika
TACK säger den fula fen! Liisa myste i soffan och jag måste erkänna att jag blev lite förvånad över att hon läste svenska SÅ bra. Det kanske kommer automatiskt som du säger. Och det ska vi försöka hålla i.

KRAMAR!

Saltis
Tack Saltis, hon är redan på benen. Och jag VET INTE om det finns någon sådan policy! Min egen är dock om hon har hög feber på kvällen innan så stannar hon hemma. Men hon var så pigg på kvällen (som du såg) så jag tog inte ens tempen.

Visst är det kul att hon läser på båda språken! Helt otroligt. Kommer inte ihåg att jag läste svenska så bra i den åldern...

KRAMAR