måndag 30 januari 2012

Det var den helgen det

Jag upplever att allt runtomkring mig går i rasande fart, medan hjärnan, min alltså, har fastnat i en slow motion mode. Känns som om jag bedövats med något starkt. Har sovit en del, men det hjälper ju inte! Det är fenomenet JET LAG jag snackar om här och jag hatar det! Imorse steg jag upp 4.11. ELVA MINUTER ÖVER FYRA! Lägg dig senare, säger min kloka make, som förresten dragit iväg på en ny resa. Vaddå "lägg dig senare"? Jag minns knappt ATT jag lade mig igår. Det sista jag minns var hur jag tuggade på en god stek, drack ett glas rött och sedan blackout! NÄÄÄ, jag blir INTE full av ett glas rött. Jag är väl finne för fan och då snackar vi inte glas. Bara så ni vet.

Ok, måndag och ny vecka och jet laggen ska jag besegra och sätta igång videokameran och filma mig själv för att efteråt kolla vad som händer sekunderna innan jag däckar.

Min träning i helgen vet jag inte så mycket om, mer än att jag har sprungit, både lördag och söndag. De som såg mig tyckte kanske det var något annat än löpning. Jonas och Liisa har åkt skidor båda dagarna och vet ni? Liisa har tävlat för första gången. Med pinnar! Nu menar jag inte stavarna utan de där som sticker upp i snön i backarna. De kanske kallas för stolpar? Strunt samma. Nu var jag inte med och Jonas tog inga bilder tyvärr, men han sa att hon hade åkt jättebra och jättefint. Swish, swish mellan pinnarna (stolpar?). Akta dig Anja Pärson

Vår lilla skidåkerska som bara älskar att slänga sig ned för backar, gröna som svarta.

Mellan skidåkningen så hanns det med ett besök till favoritrestaurangen Black Eyed Sally's i Hartford. Alltid lika kul och gott. Det var packat där i lördags!

Mor och dotter redo för Hartford!

Det är något med Liisa och den här hatten. Har inte lyckats lista ut vad det är. Men något är det...

Sedan är det det här med mäklaren som jag nämnde i förra inlägget. Vad händer?

En liten glimt av kontraktet (blink, blink).

Ni som köpt hus här i USA vet att det är LÅNGT kvar till det är verklighet och du blir husägare trots att kontraktet är påskrivet. Det är bara ett bevis på att ägaren binder sig till oss och vårt bud. Men nu börjar jakten på alla dokument, inspektion, få tag i en bra advokat, värdera huset jada jada. Egentligen ska jag väl inte skriva om allt här för tänk om något går snett? Men då kanske jag alltid kan hjälpa någon annan? Sedan ska vi lägga till att vi är inte amerikanska medborgare, saknar green card, den ena svenne banan, den andra en tokig finska och en unge som inte går att lägga in i något fack.

Om inte det här får mitt huvud att ta fyr så får jag fixa det på annat sätt. Just look!

Ni ser väl? Det har kommit till en orange (?) fjäder i håret. Vad cool jag är. Eller inte.

Annars? Jonas drog alltså iväg idag igen. Kommer hem på torsdag kväll så det är inte så farligt denna gång.

Ha en bra måndag nu. Det ska jag.

6 kommentarer:

Annika sa...

Jetlag är för jävligt JOBBIGT!!
OCH det hjälper inte att gå och lägga sig senare helelr, för man vaknar ofelbart tidigt iaf.
USCH, vdrigt är det!
BLÄ!!
Trösten är att den går över!

HAHA, nej du klarar nog mer än ett glas rött.
Skam vore det annars. haha!!!

Ditt hår är så snyggt, Taina!!
Gillar nya fjädern!

Huset!!
Jo, jag vet att det tar sådan TIIID!!
Men jag hoppas, hoppas att det är ert nu!
VET att det tar ÄNNU längre tid om man inte har green card, eller är medborgare.
Men snart, snart...


KRAMAR!!!

Desiree sa...

Jetlag suger. Hoppas det går över snart. Men nog kan det vara så att ni snart en egen Anja i familjen. Liisa har ju alla möjligheter i världen att bli riktigt duktig. Det viktigaste är ju ändå att hon har kul och hon verkar ju trivas som fisken i vattnet i skidbacken. Jag håller med dig om att det också är något speciellt med Liisa och den där svarta hatten. Känns som hon brukar välja den då ni ska på Black Eyed Sally´s.
Spännande med huskontraktet. Jag håller tummarna för att det löper på smidigt. Vi har fotfarande kvar den där tjocka bunten med papper vi behövde skriva på då vi köpte huset i USA. Du milde vad mycket papper man behövde skriva på. där kan man snacka om att få skrivkramp i armen efter att ha skrivit på allt det där. Jag har på känn att ni snart kommer att bli lyckliga ägare till det där huset.
Kram!

Saltistjejen sa...

Åååååååå kontrakt kontrakt kontrakt!!!! :-) Shit Taina!! Halva inne eller?! Okej jag fattar. Det tar låååång tid och amrisarna verkar ÄLSKA dokument, stämplar och annat tjafs, Men ÄNDÅ!!!!!
Jag håller tummarna nu!!!!!!!!
och du Liisa R cool! Både i skidhjälm och hatt!
Hoppas din jet lag släpper snart. Det är sååå jobbigt!
Snygg är du i varje fall! :-)
KRAM KRAM KRAM!!

Lotta sa...

Du vet vad jag tycker om jet lag...och jag är urkass på det! Jag vaknar fyra och har mig.

Liisa är cool, duktig och tuff! Hon svischar fram och ser ut som hon har läget under kontroll med glimten i ögat, som alltid!

GIllar din fjäder!!!

Kramar!

Katarina sa...

Usch, ja. Jetlag är inget trevligt, det tar på.. Denna gång slapp jag det värsta då jag fick ligga på tre säten till Amsterdam och sov mig fram i världen,,vaknade som svensken på morgonkvisten,,

Härliga bilder på coola brudar! Nu håller jag tummarna att saker och ting går er väg så ni vet vart ni ska bo och att det blir bra!! Lycka till!

Kram

Taina sa...

Annika
Jag vet att du också tycker det är en pina. Igår var det hopplöst att jobba. Ögonen grusade igen, huvudet kändes tungt och jag var inte fokuserad för fem öre! Idag steg jag upp strax efter fyra. Igen.

Huset vill jag verkligen ha men har förstått att ALLT kan hända än. Suck. Jag som redan börjat inreda det. I itt huvud alltså.

Kram kram!!

Desiree
Liisa tycker verkligen om att åka skidor! Hon tyckte även att "tävlingen" var kul. Nu var det ju inget seriöst men de ska ändå visst förbereda sig och jag hoppas det håller i sig.

Ja du har ju varit husägare här men så var du amerikansk medborgare så jag antar att det var enklare för er. Men antalet papper är ändå detsamma tror jag. Dvs miljoner stycken dokument. Men du får hålla tummar och tår för oss.

KRAMAR!

Saltis
Halva inne! Hahahahaha! Jag har faktiskt ingen aning om när vi är halvvägs. Just nu känns vägen väldigt lång och krokig! Jag vill att allt ska vara klart NU!

Coola Liisa är verkligen cool i sina outfits. Och hon kan inte sluta härma E's "mind your own biscuits"! Vi har så himla kul med det så du kan inte ana. Jonas skrattade också så han höll på att ramla av stolen när jag läste upp det inlägget för honom.

Visst är den här gamla kärringen cool? Hahahaha!

Kramar!!!!

Lotta
Jag veeeet! Annika avskyr det med och det räcker inte om jag tar en nap här och där. Kroppen är någon annanstans i alla fall.

Liisa ÄR cool! Hon har fullt upp med alla sina aktiviteter nu. Nästa vecka kör skridskoåkningen igång.

Tänk att det växer fjädrar på gamla kärringar!

KRAMAR!

Katarina
Vilken lyx att få breda ut sig så där på en långflygning! Du märkte kanske knappt av att du var i ett plan?

Tack för lyckönskningarna. De behövs!

Kramar!!!