fredag 13 januari 2012

Fredagssvammel

Svamlet idag beror delvis på mitt hälsotillstånd. Sov som en kratta igen och snörvlade mig igenom natten. Fick till slut ge mig då jag skakade så sängbenen nästan ramlade isär och tog ett par Advil. Febern ville inte riktigt släppa och idag var det ingen vacker syn som mötte mig i spegeln. Tur att mina Web Ex möten körs utan kamera.

Igår blev det en hektisk dag. Ingen vila. Men det flöt på bra ändå. Det är som jag brukar att säga att när jag är inne i ekorrhjulet så snurrar det ju bara på. Det gäller att kunna multitaska bara, för mitt i allt snurrande ska armar stickas ut ur hjulet för att pyssla med något, så som tvätt, matlagning, läxläsning med Liisa och ut med hunden. Min fina granne Jody, spärrade upp sina ögon och glodde på mig och frågade "How ARE you Tejnä?" Hon var inte intresserad av floskler som "Good" och "Fine" och blabla. Vi pratade en stund och sedan var hon mycket tydlig med att jag skulle ringa henne OMEDELBART om jag behövde hjälp. Mina fina grannar!

Det blev ett besök till verkstaden igår också. Det skulle jag ju fixa mitt i allt och ut körde jag till ett industriområde och hittade den lilla verkstaden. Fick fylla i papper. What's new, liksom. Det gör man ALLTID vad man än gör i detta land. Reason for your visit, var en av frågorna och jag skrev att det var dags för oljebyte. Killen tittade på mig och såg frågande ut. Jag glodde tillbaka och sa bara att "the light went on". Så var det med den saken! Sedan fick jag sätta mig i "väntrummet" och kunde konstatera att det luktade som i svenska verkstäder. Men inga pinuppor på väggarna dock!

Husvisningar hann jag också med och jag var och tog en andra titt på två av husen vi gillar. Ger mig sjutton på att de säljs innan vi tagit beslut. Men ett av dem är jag verkligen förtjust i och det ligger inte alls långt ifrån där vi bor nu. Vill ha! Nu gäller det att snacka med Jonas och be honom dra på sig spenderarbyxorna.

Just det, sedan kom kakförsäljningen igång igår och Liisa har redan lyckats få två beställningar! Men innan hon skulle sälja fick vi dra iväg till en gammal leksaksbutik här i Simpan (den har funnits här i 63 år). Där säljer de nämligen "utrustning" till scouterna och en en brun "sash" att dra på sig måste man ha, enligt Liisa! Det hann vi också med!

Liisa i sin nyinköpta "sash" och kak-ordersedeln.

Väntrummen i en verkstad är väl inte den roligaste miljön precis. Nu kan ni ju inte känna stanken, men föreställ er den och så stirrar du på en skärm med en enda stillbild. I typ 23 minuter. Not fun.
Och så en glimt av huset JAG vill ha...

Nu önskar jag alla en riktigt skön och avkopplande helg. Jag drar med Liisa till Butternut för skidåkning imorgon bitti. Heipparallaa!

9 kommentarer:

alegni sa...

fint hus! du får smöra ordentligt så jonas lättar på plånboken. ;)
trist att det blev en så utdragen historia med din flunsa.
med det smilet kommer liisa inte att ha några problem att sälja kakorna!
kram, och ha en, ja, avkopplande kan jag väl inte säga, för det ordet hör inte till din vokabulär, men... trevlig helg!

Kalaslotta sa...

Åh vilket hus! Gillar.

Hälsa på Maken i backen imorgon, han o två kids drar dit. Själv ligger jag hemma och är sjuk...

Krya!

Fourmum sa...

Åh vilket fint hus! Håller tummarna för att spenderar övertalningen fungerar :) Krya på dig och ta det försiktigt i backen! Mvh Anette

Desiree sa...

Huset du vill ha ser jättefint ut. Ser stooort ut. Det blir en del att sköta om också fast det kanske inte blir så mycket extra om ni redan har ett hus i denna storleken. Vårat hus i Alabama var ju i denna storleken och jag tyckte att det tog sin lilla tid både utvändigt och i trädgården varje vecka.

Sköt om dig Taina. Jag förstår att du kanske inte har så mycket val just nu då Jonas är bortrest men det är ju inte bra om du måste köra på i full fart fast du har feber och är sjuk. Hoppas du mår bättre tills imorgon.
Krya på dig.
Kram!

anna of sweden sa...

Wow! Det huset skulle jag också vilja ha!!!

Krya på dig och trevlig helg!

Kramelikram fråmm Swiden.

Annika sa...

Jättefint hus!!
Verkligen SÅ fint.
Måtte det gå....

Ha så kul i skidbacken.
Kram!

Saltistjejen sa...

Krya på dig vännen!!!!
Haha du hann iallafall texta MIG igår trots allt! ;-)
Och ja jag ska maila dig! Hoppas hinna med det ikväll.
FINT hus! Hälsa Jonas från oss att spenderbyxorna är riktigt bekväma ibland!! :-)
Och Liisa vad kul att hennes kakförsäljning kommit igång. Kanske kan du baka några extra och skicka med henne där 100% av försäljningen går till Jonas spenderbrallor...?!? ;-)
KRAAM!

Lotta sa...

Connecticut-snygging-hus!!

Håller tummarna Taina!

Ha en skön helg och tur till Butternut, härligt att vara ute i skidbacken!

Kramar

ÅSA sa...

Wow!!! Vilket underbart hus, ser verkligen amerikanskt ut! Hoppas du kryar på dej ! Åsa