onsdag 18 januari 2012

Kom hem Jonas!

Nu vill jag att Jonas ska komma hem! Det är mycket nu. Inte nog med att det handlar om jobb, barn, hund och hem, så är vi i hus-letar-tagen. Vet ni? Idag lade vi dessutom ett bud på huset! Holy shit vad nervöst det är nu då! Ni som köpt hus här i Amerika, vet att det handlar inte om att signera ett papper utan MILJONER dokument och då har vi ju inte ens kommit till själva köpet! "Vår" agent satt med mig i nästan tre timmar och gick igenom regelverket. KOM HEM Jonas!!!

För att distrahera tankarna så har det tränats och så har vi bakat cupcakes i Liisas julklapp. The cup cake maker!! Jag är, eller har i alla fall inte varit så förtjust i cupcakes. Har inte greppat hysterin kring dessa bakverk. Inte alls. Liisa har tyckt cupcakes är helt ok tills hon gjorde sina egna. Då blev de plötsligt JÄTTEGODA!

Ingen färdig mix från affären. Nänä! Här fixar vi från scratch.

Liisas julklapp The CupCake Maker!

Så smidig!

Jag VET, det är inte Alla hjärtans dag än, men de här var de enda vi hade.

Hur många får vi ihop?

I med smeten och...

...voila!

Sedan ska de ju glaseras också. Egentligen ska det ju vara någon "frosting" på dem, men vi kletade på lite choklad. Förresten, är glasyr detsamma som frosting kanske? Liisa tyckte de här var så fina så hon sprang över till grannen med dem och sa "I'm practising for Valentines' and they'll look much better then!"

11 kommentarer:

Annika sa...

Nejmen vilka grejjer det finns!! Visste inte att det fanns en dådan maskin :-)
Jag är heller inget fan av cupcakes, men på Georgetown Cupcakes inne i DC (de som har reality showen DC Cupcakes) är de goda.
ERA ser verkligen FINA UT!! GULLIGA!!

JAG VET att köpa hus är som att trycka på stora STRESSKNAPPEN!!!
LYCKA TILL!!!!
OCH ja, KOM HEM JONAS!!!
Jag vet hur du känner det!

TACK för dina otroligt fina ord på min blogg idag. Jag blev faktiskt riktigt rörd. Det är inte ofta jag blir det, men idag blev jag det.


Tusen kramar!!!!

Taina sa...

Annika
Jag hittade denna på Black Friday på Best Buy. Det fanns en söt Donut Maker också.

Ja jag är ju ingen konditor och bakar sällan. Bella skötte det när hon bodde hemma. Vill ju att Liisa ska lära sig så att vi har NÅGOT att bjuda på när vi har besök.

Ja inte blev de vackra men GODA! Inte så där artificiella som en del kan vara.

Du är värd alla de där orden Annika!!!

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Wow! Till både cupcakemaker och till HUSET!!!!
Förstår att det är otroligt stressigt och nervöst. Att du dessutom gjorde detta helt ensam (utan Jonas där) förstår jag känns än mer stressigt. Sådana saker vill man helst göra tillsammans. Men ibland går det ju inte och du Taina, jag tycke du är jädrigt strong som vågar och GÖR ändå! :-) Heja heja!!!
Frosting och icing är väl lite som glasyr tror jag. Icing mer kanske? Eller är icing bara på tårtor???
Jag gillar inte cupcakes supermycket heller. De är alldeles för söta. Men E älskar dem. Haha!
Lycka till nu!
KRAM!

Fourmum sa...

Vilka jättefina cupcakes! Jag skulle också behöva en sån där maskin ;) Hoppas att det går bra med husköpet, förstår att det blir för mycket ibland.. Jag har själv svårt att inse att jag inte kan hinna allt när maken är bortrest så jag vet hur det känns och då är det ju inget husköp inblandat.. Kram

Desiree sa...

Åh vad spännande Taina att ni lagt bud på huset. Håller tummarna för att det snart signeras mera så att det blir ert hus på riktigt. Jättekul! Det såg så himla fint ut. Cupcakesen såg också himla smarriga och fina ut. Visste inte ens att det fanns sådant som cupcake makers.
Kram!

Katarina sa...

Cupcakes..Vilka grejer det finns, jag meanr maskiner osv. Hade ingen susning om detta. Men vad söt den är! Klart att hennes cupcakes smakar jättegott! Det tyckte väl t.om du också nu.

Jag törs fråga för jag kan inget om cupcace´s.. Är det inte muffins vi prtar om, fast med större variation, eller?

Lotta sa...

Jamen hemgjorda cupcakes måste väl ändå vara jättesmarriga...och era blev så fina! Hälsa Liisa det. Tycker the cupcaker maker är söt ;)

Kontrakt här är inget fjuttit A4 eller två....nej det är näst intill katalogvarning. Håller tummarna! Känner på mig att ni bor där snart!

Du är the woman Taina!

Kram

Taina sa...

Saltis
Visst har det varit lite stressigt utan Jonas och speciellt när amerikanarna är så gå-påiga. Ingen is magen där inte. Men vi sitter inte i sjön.

Jag vet faktiskt vad det är för skillnad mellan frosting och icing. Går säkert att hitta recept på nätet men så långt har jag inte orkat kolla. Vi gör lite improviserat. Och de blev goda!

KRAMAR!!

Fourmum
Tackar! Skulle jag jämföra våra cupcakes med de riktiga så ligger vi nog i lä. Men jag måste ändå medge att våra smakade i alla fall inte konstgjorda. Maskinen är så bra och inget kladd och snabbt går det också.
Husköp ÄR stressigt. Speciellt i ett nytt land. Nytt och nytt, men vi har bara varit här i drygt 4 år. Få se hur det går.

Kram

Taina sa...

Deisree
Huset är verkligen fint och jag gillar det skarpt, men de tycks inte vara så nöjda med vårt bud. Jag tycker de glömt lite att huspriserna har rasat med 10 % de senaste 5 åren här. Sista ordet är inte sagt än och vi sitter inte i sjön.
Visst är den läcker cupcakemakerna? Kul för Liisa för den är så enkel att använda utan att behöva använda ugnen.

Kramar!!

Katarina
Visste inte heller om dessa maskiner förrän jag såg den på Best Buy på Black Friday. Tyckte den var så söt och tyckte den skulle passa bra som julklapp till Liisa.

Kan faktiskt inte säga vad den exakta skillnaden är. Muffins är större och har inga "toppings"? Jag måste erkänna att jag vet inte vad det är för skillnad på konsistensen. Sorry! Någon annan som vet?

Kram

Lotta
Liisa är så stolt över sin cupcakemaker och speciellt resultatet. Igår gav hon grannarna och idag gav hon ett par till tjejerna på gymmets youth center. Hahahaha!

Husköp är lite stressigt. Speciellt nu när jag är själv. Men ägarna godkände inte budet. Få se vad som händer nu. Vi vill inte betala ett överpris heller. SÅ huskåta är vi inte...

Kramar!!

anna of sweden sa...

Men oj, vilken fiffig bakmackapär! Jag vet någon (som börjar på "K" och slutar på "lara") som skulle gillat att ha en sådan.

Förstår precis känslan med huset och alla miljoner dokument. Hoppas att de accepterar budet! När får ni flytta in i så fall?

Stor kramelikram!

Taina sa...

Anna
DET förstår jag! Och hennes bakverk hade med största sannolikhet sett elegantare ut. Hihih.

Ja vad gäller huset så accepterade de inte vårt bud. Få se vad som händer. Men ingen är ju att försöka hitta ett alternativ före den 1 maj.

Kramelikram