onsdag 11 januari 2012

Mer av icke planerade saker

Jaha, då vaknade en annan med halsont imorse! INTE bra, för jag har INTE tid att vara sjuk nu. Tid och tid, jag vill inte vara sjuk heller. Liisa mår i alla fall bra och gick till skolan redan igår, tisdag. Eller jag skickade iväg henne rättare sagt. Hon var lite snorig, men vem är inte det dessa dagar? Det visade sig att fröken också var sjuk igår och de hade en vikarie istället.

Eftersom måndagen blev träningsfri, fick det bli två pass igår. Ett löppass på lunchen och sedan gym på kvällen. Det är väl det som straffar mig idag. Shit! Men, men vi får väl se vad som händer senare. Känns det inte värre än så här ska jag väl kunna träna lite idag med.

Annars så flyter det på ganska bra. Pratade med Jonas imorse och han befinner sig just nu i Frankrike. Mycket god mat. Och dryck. Det är ju i alla fall Frankrike! Avundsjuk? Närå, jag håller mig till mina makaroner jag. Gött det med. Lyxar till det med ketchup ibland.

Idag måste Liisa hämtas från skolan eftersom hon har möte i Girl Scouts. Hon har blivit en sk Brownie och snart börjas det. Cookie Sale!!! Vad har jag gett mig in på??? Jag har själv aldrig varit med i scouterna och vet knappt vad de sysslar med förutom att sälja kakor då rå. Men nu är flera av Liisas kompisar scouter, grannen har varit scoutledare och Noah, hennes stora kärlek, är ju pojkscout, så det enda som återstod var ju att registrera henne också! Bra där Taina. In med fler aktiviteter så hjärnan exploderar en vacker dag. Kollade som hastigast med Liisa om hon visste vad hon skulle göra om jag plötsligt säckade ihop och hon visste snabbt svaret; "Call 911". Snabbt därefter kom följdfrågan om varför jag frågade just en sådan fråga. Jag hade väl inget bra svar utan sa bara att det är en bra-sak-att-veta bara...

Så här sprudlande glad är Liisa på morgnarna!

Då är det bara att packa lunchväskan. En av de tråkigaste sysslorna jag vet...

Innan bussen kom blev det bus med Dino och en av hans favoritleksaker.

Snart möte. Organisationsförändringar....

6 kommentarer:

alegni sa...

ei hyvä, men hoppas din sjuka går lika fort om som liisas.
dottern ser nog ut att vara en precis likadan ilopilleri som mor sin!
kram!

Desiree sa...

Usch då hoppas att halsen inte blir värre. Du är lika tränings galen som jag är för jag brukar också resonera precis så. Att vara sjuk suger för då man man inte träna. Men håller tummarna för att du klarar dig. Scouterna tror jag blir kul för Liisa. Det var jag med i som barn i Sverige. Vad gäller kakor så kör på de där som säljs på tub i USA som man bara behöver stoppa in i ugnen så är de klara violá så behöver det inte ta mer tid än några minuter i ugnen. Amrisarna räknar det som home baked så du behöver inte oroa dig med att ta dig tid att baka från scratch om du inte vill/hinner. Det finns mycket god mat i Frankrike men baksidan är ju att det blir svettigare att jobba av all det goda senare.
Kram och sköt om dig.

Saltistjejen sa...

Krya på dig Taina!!! Hoppas det inte blir värre. Och DU nu kommer ni få käka kakor så det sprutar smulor ur öronen hahahaaa! Har ätit en hel del sådana under mina år här i USA, främst på min första arbetsplats eftersom flera kvinnor där hade med sig hemifrån från sina döttrar. :-) De är goda dock! Iallafall minns jag de som goda. Men å andra sidan hade vi inte mycket till kaffet på jobbet så kanske tyckte man de var extra goda då när man behövde lite sockerintag på eftermiddagen haha! :-)
BRA att Liisa vet att man ska ringa 911 men jag förstår att hon frågade varför du undrade det. ;-)
Kram till dig och din stora fina tjej!!!

Anonym sa...

Hej !

Jag har följt din blogg ett tag nu, och det är den i särklass roligaste av de jag läser. Du har en helt underbar humor och självdistans, Taina. Tack för alla goda skratt du ger mig, du är en sån person som förgyller min dag. Nu låter det som om det bara är det roliga som är bra,men jag tycker att du skriver bra över huvud taget, och ofta har kloka synpunkter.
Tack !
Christina

Annika sa...

Hoppas att du mår bättre, Taina!
Inte bli sjuk nu!
Håller med Christina som skiver ovan; din blogg är så rolig. DU skriver verkligen med sådan skön humor. Bara i dag med Frankrike vs makaroner. Alltid får man ett skratt här!

Girl scout cookies är så goooooooda. Speciellt Thin Mints!!!
Mums.
Häromdagen kom en liten tös i grannskapet och sålde.
Och jag köpte thin mints och de där jordnötssmörskakorna...

KRAMAR och FEEL BETTER!!!!

Taina sa...

Ingela
Nja lika snabbt över gick den inte så några ilopillereitä finns det inte här idag. Men tack för omtanken.

Kram kram

Desiree
Jag tränade fast jag var lite risig men det straffade sig rejält inatt.Oj så dålig jag blev.

Vet du, jag behöver faktiskt inte baka kakorna själv! De beställs och det är jag så tacksam för! Halleluja!

KRAM

Saltis
Det är poppis med de här här scoutkakorna. Men vet du, pojkarna säljer i stort sett aldrig kakor utan popcorn doppade i olika smaker. Hm varför är det så tror du?

KRAMAR

Christina
Oj så rörd jag blir av dina fina ord! Tack snälla, snälla du! Alltid kul när det går hem det jag skriver. Allvarligt som skämtsamt.

Tack än en gång!

Kram

Annika
Tack till dig med!!! Ojoj nu lyfter jag från stolen nästan.

Jag förstår att du smakat dessa kakor för de här flickscouterna finns överallt verkar det som. Och alla ska sälja kakor. Jag lär väl köpa några jag med. För den goda sakens skull.

Kram kram!!!