tisdag 22 november 2011

Troféer och tuppar och ett himla spring på folk

Uppe med tuppen idag. Den riktiga alltså! Strax efter fyra slog jag upp mina blå. Eller grönblå eller vad de nu har för färg. Kunde INTE somna om och alla måsten snurrade i skallen. Upp och på med kaffebryggaren, som redan var laddad. Huset var kallt och JAAAA vi har ström, men som jag nämnt förut så bor jag med böneräknaren Jonas som drar ner tempen innan vi går och lägger oss och det blir lite småhuttrigt på morgonen. Får flash backs från vår strömlösa period och blir sedan lyrisk när jag fattar att jag kan faktiskt genom några enkla tryckningar få upp värmen. Men det gäller att vara tyst så inte ekonomen vaknar. Förresten så är väl mina tryckningar på termostaten en fis i universum mot hur det låter när åbäket i källaren drar igång och det inte bara knäpper i elementen. Det smäller! Amerikanska hus från 70-talet.

Måste faktiskt dra runt snabeldraken innan property managern kommer. Hon ska släpa hit en värderingsman/kvinna. Ägarna vill ha huset värderat och de hade tänkt komma förra veckan, men jag sa stopp. Här koms inte när Fru Olsson inte är hemma! Jag ska minsann vara med och påpeka lite snyggt så där om allt som är fel. Då skulle det ju finnas chans att ha råd att köpa huset. Förresten, jag vet inte, för det är SÅ mycket att göra på det. Inte speciellt uppdaterat.

Det blir mer spring här idag för det kommer även försäkringsfolk som ska kolla på skadorna som Alfred ställde till med. Vi kommer även att be om ersättning för mat som fanns i frysen, som vi inte hann tillaga och äta upp. Det har de flesta gjort. Det blir ca 250 dollar med en självrisk på 100. Men 150 är ju alltid något. Det kan jag alltid får några liter mjölk för. Eller ett par snygga boots kanske?

Sedan är det full rulle på min rapportskrivning. Har redovisning för styrkommittèen imorgon bitti. Holy macaroni och jag inser att även denna dag blir lååååång.

Liisa var på fotbollsavslutning igår. De träffades på Little City, en liten pizzeria, här i Simpan. Där delades både foton och troféer ut. Lycklig tjej. Nu blir det inte fotboll förrän till våren. Före det kommer hon att åka både skridskor och skidor. I år (januari rättare sagt) är hon anmäld till pre race teamet i skidåkning. Det ni! Få se hur det går.


En nöjd tjej!

Kul trofé

En kopp kaffe till och sen så är jag redo att ta tag i dagen!


6 kommentarer:

Annika sa...

Klart du ska köpa boots för försäkrningspengarna, Taina.
De är ju goda och matnyttiga också ;-)
HAHA, jag hade tänkt som du...

Grattis till Liisa och hennes trofe!
Härligt.

OCh ja, amerikanska hus från 70-talet...I know it ALL too well!!!

OCH ja, KLART att du vill vara MED då huset värderas. DET kan jag förstå!

Kram!

Saltistjejen sa...

Härligt inlägg Taina!!!
Och Liisa är så himla bra! Gogogo Liisa!
Kan medela att mi löpning håller i sig. Blev en runda på dryga 5 miles igen i morse! UNDERBART!!!!!! :-) i'm in heaven! Fast benen är lite småstela hahaha! Men men vad gör väl det.
KRAM!

Desiree sa...

Oj vad tidigt du vaknade. Vi brukade också vrida ner värmen i huset i USA under natten och på dagen då vi var på jobbet. Sedan hade vi timer som kickade igång värmen någon kvart innan vi kom hem. Att ställa om temperaturen inne gick ganska snabbt. Vi hade central enhet för både AC och värme.
Klart du ska vara hemma då property managern kommer. Är ni eventuellt intresserade att köpa huset ni bor i nu om ni kan få ett bra pris på det?
Sist men absolut inte minst, stort grattis till Liisa. Snygg trofé och well done!
Kram!

Camilla sa...

Klart ni ska unna er något för försäkringspengarna. Antingen till dig själv eller ta med hela familjen (de som är kvar) till NY för lite samkväm:)
Jag har sagt till T att han kan glömma att dra ner värmen när jag kommer. Jag vill ha det VARMT. Som tur är vet jag hur man fixar det hela;)
Funderar ni på att köpa huset ni bor i eller ngt annat? Whatever så hoppas jag att ni hittar vad ni letar efter.
Är det längdåkning som gäller för Liisa på den där tävlingen?

Mycket frågor, men ha en bra dag.
Kram

HeLena sa...

Härligt med fotbollstrofé, Grattis Liisa!

Full rulle som vanligt hos familjen Olsson, men annars skulle du nog har tråkigt Taina... eller kanske inte...

Man sover bättre i svalt hus har jag hört... men f*n det är inte skönt att stoppa ur fötterna från gosevärmen i sängen. Du har väl gosetofflor?
Varm kram!

Lotta sa...

Grattis grattis till gulliga Liisa!

Här bor det en hyfsad ekonom också men han är så frussen av sig så det brassas på. Jag vädrar ;)

Boots för pengarna? Låter perfekt om du frågar mig...

Kramar och lycka till med presentationen och rapporten inför styrgruppen!