torsdag 24 november 2011

Thanksgiving eller?

Japp idag ÄR det Thanksgiving och många bloggare skriver om just den här högtiden idag. Ni kan bland annat läsa om det här, här och här. Att det är en högtid då familj och vänner träffas för att äta och umgås (och dricka) är givet. Men jag kan ändå uppleva en viss tiny-tiny stress även om den är liten i jämförelse med julen. Det ska ju fixas kalkon och vissa letade febrilt in i det sista. Du ska ha rätt "stuffing", i kalkonen eller vid sidan av. Det ska finnas massor av tillbehör och efterrätter. Baka eller fixa själv? Det ska dukas och inte bara för sin lilla familj utan för släkt och vänner, som dessutom lyckats släpa med sig fastrar och mostrar och långväga släktingar som JUST DÅ tycks ha dykt upp, som gubben i lådan. Sedan äts det. I mängder. Magarna sväller. För att få fart på matsmältningen så ska det ju drickas en del. Inte bara vatten utan lite mer ädlare droppar. Plötsligt händer det. Kontrollen av ringmuskeln upphör och det blir en hel del "naturgas". Mängden gas skulle vi troligen kunna värma upp flera hus med? I gasmolnet skall bordet dukas av och en dag som denna så används INTE papptallrikar och pappmuggar, som annars är väldigt vanligt här. Det riktiga porslinet har kommit fram och det är så gammalt så det tål INTE att diskas i maskin. Handdiskas. Stress? Närå! Skitkul.

Vad gör vi då? Jo vi ser till att hamna i skaran av de där som ploppar upp ur lådorna. Ska försöka ta på något bekvämt med resår i. Lättare att ha kontroll då. Så att det inte blir för stort tryck, menar jag.

Annars så är det vackert denna morgon. Äntligen har regnet upphört, frost på bilrutan och solen tittar fram. Men innan vi hoppar ur lådorna, skall det röjas. I trädgården. Japp, det tar aldrig slut. Kolla bara här:

Mitt under lunchen brakade det till. Jag sprang ut och fick då se detta. En stor gren, som hängt som en lös tand i trädet, bestämde sig helt enkelt för att ramla ner. På vår uteplats. Where else?

Det otäcka var att se Jonas arbetsplats där han hugger när han förvandlas till Skogshuggaren Olsson. Spana in var stubben och yxan står/ligger...

då tänder vi ljus och är tacksamma.

Tacksam för att grenen inte förstörde mitt lilla vrålåk.

Tacksam för att solen vill kika fram idag.

Tacksam för att bo just här, i lilla Simpan.

Lev här och nu!

Happy Thanksgiving. Igen. Jag önskade ju alla det igår också, men det är bra att vara övertydlig ibland och upprepa sig. Hepp!

5 kommentarer:

Desiree sa...

Happy Thanksgiving till dig Taina och din familj. Usch vad läskigt med den stora grenen som föll ner. Tråktigt att den hade sönder räcket på altanen men sådan TUR att Jonas inte var ute och högg ved just då. Jag är också tacksam över att solen har visat sig här idag. Thanksgiving är mysigt. Mycket likt den svenska julen fast utan klapparna. Men nog blir det mycket mat och umgänge med familjen. Har ni några speciella planer eller firar ni lite ni tre?
Kram!

Lotta sa...

Happy Thanksgiving Taina!

Just nu korkar vi upp ett glas bubbel framför brasan...allt har kört igång här. Tänker på disken och allt sånt senare. Kalkonen ska in i ugnen snart och en del har vi förberett redan.


Stor kram! Njuter av denna vackra dag och att får vara här just nu...

Lotta

Katarina sa...

Happy Thanksgiving till dig och din familj. Vad otäckt med den där grenen som landat på er altan,, tur ni var inomhus och att ej J. Var ute.. Önskar dig en bra dag. Kram

Taina sa...

Desiree
Vilken tur va? Att Jonas inte var ute och högg eller kockade på spisen!

Vi är bjudna till våra vänner Binzers. En årlig tradition sedan vi flyttade hit och lika kul varje år!

Kram

Lotta
Vad mysigt det låter med bubbel framför brasan. Själv vill jag inte se en brasa på ett tag sedan Alfred var här och ställde till det för oss.

Happy Thanksgiving!

Kram

Katarina
Tack detsamma! Ja nu får Jonas hålla sig borta tills de kommit och sågat ner resten av de hängande grenarna!

Kram

Melting Pot sa...

Hu! Ruggigt med grenen som föll över huggstubben (du som skrev om just det tidigare också) & man får verkligen vara tacksam att räcket tog smällen och inte Jonas huvud.......
Hoppas det blev en härlig Thanksgiving middag. Kram