måndag 18 juli 2011

Varmt

Jag ska inte klaga. Jag ska inte klaga. Snart åker jag ju till betydligt kyligare breddgrader och DÅ kommer jag att klaga. Här i Simpan är det varmt, kvalmigt och fuktigt. När termometern visat över 30, flera dagar på raken och den där urladdningen som de trott ska komma på eftermiddagen inte dyker upp, blir det sååååå varmt. Huset vi hyr har ingen central AC utan bara några split units i sovrummen. Andra delar av huset blir nästintill olidliga att vistas i. Ett rum har sådan där ful takfläkt. Dock inte med inbyggd lampa, phew. De tycker jag är så fula. Sedan har vi ju min polare, golvfläkten och den är praktisk men så ful. Kanske jag ska bli designer eftersom jag har så mycket synpunkter på fläktars utseende?

Vad gör vi en helg med värme, värme och åter värme? Vi drar ut med BASSbåten såklart. Men bara en av dagarna för den andra dagen försökte jag få Jonas att förstå att det finns de som inte behöver sitta i båten HELA tiden. Jag tror det gick fram igår, söndag, för då åkte kajaken upp på biltaket istället. Ja inte för att bassbåten brukar vara på taket. Den drar vi på båtsläp såklart. Vi och vi, Jonas menar jag ju.

Lördagen tillbringades på Connecticut floden. Med så lite vatten i floden fick vi åka riktigt sakta stundtals och det tyckte Liisa var urtråkigt. Hon vill ju att det ska gå undan. Hunden likaså. Vi hittade en liten sandremsa och var där alldeles själva. Märkligt att alla tycks åka till "beachen", typ Hammonasset, och köa i timmar för att komma in och sedan ligga där och trängas som sardiner. Eller så åker de till poolområdet.

Igår, söndag, fick således bassbåten inte hänga med. Vi drog till Farmington River och paddlade kajak, badade och fikade.

Vad har vi mer gjort? Försökt springa i denna värme och det har varit för jävligt rent ut sagt. Jag använder keps för att skydda skallen för solen, men sedan är det ju inte så bra för du kan ju bli överhettad, så det gäller att ta av den emellanåt. Efter löpning i sådan värme svettas jag som en gris i timmar efteråt!

Idag åter arbete och sedan måste jag ju börja packa! Hjälp, only 5 days left!

En dag vid Connecticut floden:

Jonas och Liisa ute på en simtur i floden. Perfekt temperatur.

Vi behövde inte trängas med någon precis.

Okej då, den berömda BASSbåten var alltså med.

Leta musslor (och söka pärlor) var kul.

Sedan kan man ju fundera över om de har någon strategi, de där musslorna där de far omkring på botten?

En dag vid Farmington River:

Dino står och tittar efter Jonas och Liisa...

De drog nämligen över till andra sidan. Liisa hängandes bak på kajaken.

Som jag sa, var det varmt och att springa i värme är ingen favoritsyssla precis. Men det måste ju göras, för utan löpning kan jag inte vara...

En svettig Taina som valde att springa utan linne, vilket kanske inte alltid är så poppis här i lilla Simpan. Men är det 30 grader så är det!

7 kommentarer:

Ulrika sa...

Hehehe... här i New Orleans har vi nog aldrig under 30 grader hela juni, juli och augusti. Det ihop med fukten blir så där lagom mysigt. En vit tunn keps som släpper igenom fukt är ett måste när man är ute och går eller springer. Förresten springer gör man bara väldigt tidigt på morgonen. Jag har också lärt mig att acceptera fläktarna i taket även fast vi har central A/C. Haha... man tar vad man har beroende på situationen :-)

Saltistjejen sa...

Japp hett varmt och nu fuktigt också. Puh! MEN som sagt, fick sms av mamma idag och de har bara regn hos sig.... Så man ska kanske inte klaga. Vi får se vad vädret blir under Sverigesemestern... Gissar att det som är bra med denna hetta är att jag känner att lite regnväder i Sverige inte GÖR så mycket faktiskt. Utan t o m kan vara lite skönt...? ;-)
Haha de där musslorna är kul! Tror de försöker skapa ett moln av sand omkring sig för att gömma sig i. Härligt att ni har floden så nära! :-) Men du det där med att springa i febervärme.. DET låter bara knäppt tycker jag själv... Kanske kan du ta med en ice-pack nästa gång och lägga under kepsen????? Det borde kyla av skallen lite????
:-)
KRAAAAM!!!!

Lotta sa...

Bra val, att bada vid floden. Ingen trängsel direkt ;)

Jag måste ha drabbats av solsting för jag satte på mig en långärmad tröja i morse med något ulligt material.

Nu har iallafall urladdningen kommit till vårt hood!

Kram

Ingmarie sa...

Låter som ett väder för mig! :-)

Taina sa...

Ulrika:
Uh säger jag bara! Jag har jättesvårt för att anpassa mig till löpning i värme. Försöker men kollapsar oftast. Dricker massor men vad hjälper det när kroppen kokar. Ja du man får ta vad man har, även fula takfläktar! Hahahaha!

Saltis:
Vi fick några droppar till slut men det blev ingen uppfräschning av luften utan snarare mer kvalmigt. På torsdag/fredag förväntas det bli ÄNNU varmare! Puh!

Ja en ice pack under kepsen skulle sitta fint. Hahahaha! Jag brukar dock hälla vatten på skallen när jag springer. Har ju små vattenflaskor med mig. Sådana ggr ska man ha tvättat av sig eventuell mascara så man inte ser ut som Alice Cooper!!!

KRAMAR!

Lotta:
Vi fick några fjuttiga droppar igår! Halleluja, även om det inte varade så länge.
Dessa vattendrag så nära oss är guld värda. Och det tar ju bara några minuter att åka till dem istället för drygt e timme till en strand som ändå är packad...

Kramar

Ingmarie:
Jag VET att du skulle älska det här. Lär mig knepen...

Desiree sa...

Ha ha inget stoppar dig då det gäller löpningen :-)
Skönt att ni kunde svalka er i floden lite. Oj jag förstår att det blir hett om ni inte har central AC i huset.Jag kan ju till och med känna att det blir hett här. Jag skulle faktiskt inte tveka att installera takfläkt även här om jag ägde lägenheten men nu hyr vi ju bara. Sköt om dig i hettan. Snart är ni ju på nordligare bredgrader och då får ni njuta av lite mer lagom sommarvärme. Idag är det rätt nice med ca 23 grader och sol.
Kram!

Taina sa...

Desiree:
Nä inte är det mycket. Men värmen kan ställa till det lite.

Om du visste vilken olidlig värme det är här nu! Phew säger jag bara. Hunden är helt utslagen och jag får se till att han befinner sig i källaren för där är det svalt i alla fall. Jag ska inte klaga för i Sverige kommer jag väl att frysa?

Kram kram