lördag 16 juli 2011

En lyckad konsertkväll

Åh vad jag älskar Michael Jackson! Gårdagens tribute till Michael var ju bara SÅ bra! Vädret var perfekt, människorna glada (vissa gladare än andra), maten god och musiken suveränt bra! Dessa utomhuskonserter anordnas varje år här i lilla Simsbury. Folk kommer från när och fjärran med sina stolar, bord och kylväskor/trunkar. Våra grannar Darlene och Bob släpar dessutom med sig en duk och ett stort ljus, som tänds när mörkret faller på. Vi har uppdaterat med egna stolar och en större kylväska som rymmer mycket mat. Och dryck. Den här gången glömde Fru Olsson ta med sig vatten och mellan danspassen släckte jag törsten (sann finne) med det som fanns. Som tur är försvinner det snabbt med tanke på mina moves. Yepp, för vi dansade i gräset och efter ett tag slängde jag av mig skorna. En landade i Jonas famn där han satt i godan ro och diskuterade med Bob. Man får se upp när Taina är ute i farten. She's BAD!

Idag blir det en tur med båten, bassbåten. Vi drar till Connecticut river och letar reda på en sandbank och solar och badar. Just det! Vet ni vad? Bella tog sitt körkort igår!!!! 8 dagar före hon flyttar tillbaka till Svedala. Det ni, det är starkt jobbat att kunna köra upp under sådan press. Med det amerikanska körkortet får hon köra ett år i Sverige. Sedan måste hon köra upp på nytt och med manuell växellåda. Men kostnaden blir betydligt mindre jämfört med om hon hade börjat om helt från början. Det kostar ju en hel förmögenhet i Sverige idag. Börjar det bli en klassfråga?

Nä nu tar vi några bilder från gårdagen. Spana in handsken...

Jahapp, halva bohaget ska vara med på dessa utomhuskonserter.

Ifall ni funderar över "rumpan" så ligger Liisa och spelar på sin DS. Det hade ju sett värre ut om JAG hade legat så.

Dessa otäckingar finns alltid där. Är det inte en jätte hot dog så är det en stor pizza som går omkring och ser fånig ut Men Liisa tycks gilla dem.

Jaha du Jeff. Om man köper en tandemstol med inbyggd kylväska är det inte sagt att den är fylld vid köpet. Du kan ge upp och glo nu!

Åh nej, spana in bruden med handsken...men va fan, det är ju JAG!!!

Små dansstjärnor.

Fiskepolarna fick lämna spön hemma denna gång. Men de tycktes trivas ändå.

Jag är inte den enda med handske...

They're BAD!

Thriller?

Den alltid lika glade Bob. Tack och go'natt!

5 kommentarer:

Lotta sa...

Vilket drag! Känner stämningen, skönt.

And I like you, bad woman :)

Kram

Ingmarie sa...

Wow! I like! Och jag väntar med spänning på att få veta mer om det där erbjudandet som ger dig magfjärilar... :-)

Saltistjejen sa...

HÄÄÄRLIGT!!! Du det är så skönt att kolla in dina foton! Ni verkar ha det supergött! :-)
Hahahaaa jag tycker det var bra att du inte låg med rumpan i vädret som Liisa. Det hade kunnat orsaka en del snack där hos er i Simsbury...! ;-)
Och GRATTIS till Bella! Vad DUKTIG hon är!!!!!! Både jag och M borde ta amerikanska körkort nu men har inte alls någon motivation...
Tänk nu åker ni snart till Sverige! Och vi med!!!! :-)
KRAAAAAM!

Desiree sa...

Kul med koncert! Vilken kväll ni fick. Det är något speciellt med live musik och just koncert utomhus som denna. Jag kan tänka mig att publiken rycktes med på många sätt.

Stort grattis till Bella! Det är ju toppen. Smart att fixa amerikanskt körkort nu innan hon flyttar. Jag fick för mig att hon skulle stanna eftersom ni stannar ett tag till. Hon tycker inte att det är sorgligt att lämna pojkvännen och er? Fast hon lär ju få massor av kul här också förstås. Vart ska hon plugga i Sverige? Blir det Stockholm eller?
Kraaam!

Taina sa...

Lotta: Stämningen på dessa konserter är alltid så himla skön!
Kram

Ingmarie:
Ja du, det blev så att vi stannade kvar inom samma företag (ett svenskt) även om det fanns amerikanska företag som erbjöd tjänster. Men tryggheten att stanna inom samma företag som vi båda jobbat åt så länge kändes viktigare även om jobben, både för maken och mig, är lokalkontrakt. Dvs nu kommer vi att kunna stanna så länge vi vill. Inget tidsbegränsat och då försvinner den stressen. Skönt.
Kram kram

Saltis:
Simsburyborna kanske behöver en liten chock emellanåt? Men jag ska bespara dem min rumpa iaf!

Bella gjorde det riktigt bra och jag är så stolt att han gjorde det under sådan press!

Snart Swiden,,,med skitväder :(

KRAM

Desiree:
Amrisarna vet verkligen hur man ska göra vid sådana här tillställningar med all sin utrustning. Avslappnat och trevligt.

Bella är skitduktig! Nu kan hon ju köra i Sverige ett helt år innan hon tar ett svenskt körkort. Hon ska plugga på "collegeår" om hon kommer in. Det blev lite strul med hennes ansökan. Hon är ju inte behörig eftersom hon inte läst svenska här på gymnasienivå. Men collegeåret är just för de som ska läsa in det. Hälften går på vuxenskolan och hälften av utbildningen är på högskolenivå. Det är som ett "basår" för vidare studier. Just nu ligger hon på reservplats 4 men det är bara 0 i hennes urvalsgrupp. Det innebär att hon med största sannolikhet kommer in. Men vi kan inte ropa hej än...annars kommer hon enbart att läsa på Komvux och bo i Gävle.

KRAM