söndag 3 juli 2011

Första semesterdagen

Första semesterdagen, som tillbringades här hemma i Simpan, blev en slappardag. En rejäl sådan. Jonas drog iväg till det berömda Cabelas för en båtkurs. Stolt som en tupp var han när han kom hem och viftade med diplomet och att han hade fått 49 av 50 möjliga på provet. Hm, jag undrar vad han felade på, för jag har inte en aning om hur en båt ska styras. Vet knappt vad som är fram eller bak på en båt. Och nej, jag har aldrig varit på båtläger, seglarläger. Jag är en betongunge.

Jag och flickorna bestämde oss för att åka till poolen och svalka av oss. Det hade visst många andra också bestämt sig för visade det sig. Jag är inte så värst förtjust i pooler för jag vet med bestämdhet att folk kissar i det. Spana in folk så vet ni vad de sysslar med när de plötsligt från att ha gapat och skrikit och hoppat plötsligt fryser till och stirrar lite konstigt för att sedan gå över till det där gap-skrik- och hoppruset. Alltför mycket sånt. Men sedan är jag dum nog att radera vad jag just sett och hoppar ändå i. Go figure!

Badvakterna på vårt poolområde är fullt upptagna med att blåsa i visselpipan i ett. Någon springer, någon hoppar och någon råkar äta sin glass alldeles för nära poolen. Så som Liisa till exempel. Men om någon kissar i poolen tycks visst vara ok!

Innan poolbesöket drog jag iväg på en kort löprunda (45 min) och Liisa hängde med men på cykel. Oj vad hon kämpade i uppförsbackarna! Jag fick hjälpa till att pusha på och plötsligt kom minnena tillbaka när jag tränade med Liisa i liggvagnen (en vanlig sådan) inför Stockholm maran. DET var träning det. Holy shit.

Just det, biljetter till Sverige är beställda. Blink, blink.

Nä nu ska jag dra ut på en löprunda och sedan blir det premiärtur i bassbåten. Vad gör jag om jag fångar en gädda? Från en bassbåt. Får jag böter då?

6 kommentarer:

Petra H sa...

Ha ha, helt underbart roligt inlägg som vanligt Taina! Hoppas att ni får en fin semester i stugan i ödemarken, inkl Bella ;-) När åker ni till Sverige?
KRAM!

Saltistjejen sa...

NAAAJS!!!!
:-)
Njut nu Taina!
Kramar!!!

Lotta sa...

Underbart Taina - jag känner hur frun börjar varva ner. En liten gädda på det blir bra ;)

Kram!!

Desiree sa...

Skönt att starta semestern med en slappdag vi poolen. Man behöver ju varva ner lite så en sådan här dag är ju perfekt. Jag tror också att folk kissar i poolen. Men Taina darling det är ju då man är tacksam över att det finns klor i poolen. Tillräckligt med klor så behöver man inte bekymra sig.
Körde du två löprundor på samma dag, en innan pool besöket och en nu? Dina löparben är sannerligen inte på semester dom ;-)
Kram!

Camilla sa...

Hahaha, det vore ju för kul om du fångade en annan fisk:)
Hoppas nu att du får een riktigt skön semester. När drar ni till Sverige?

Det där med pooler och kisssande är något vanligt fenomen verkar det som. Inte undra på att de är så klorerade att man har ögon som en albinokanin om man nu skulle råka dyka eller få vatten i ögonen. Det är nog säkert därför:)

H adet gott.
Kram

Ingmarie sa...

det är därför jag vattenlöper i poolen. För att slippa få i mig pissiga kallsupar. ;-) det borde vara sånt där vatten som blir blått om någon kissar!