måndag 11 juli 2011

Thousand Islands 2011

Då så, då har vi kommit hem från vår första semester. Första, eftersom vi tvingats att dela upp den i år. Ungefär som att stycka upp kött. Inte så kul med andra ord, men det blir inte roligare bara för att jag gnäller. Det är bara att ta tjuren vid hornen och njuta av stunderna som ges. Den rastlösa familj som vi är, så kan det bli lite si och så med det.

Thousand Islands är ett paradis. Om man gillar sol, bad, fiske och mygg. Det är andra året vi valde detta udda ställe. Udda då många inte riktigt har kläm på var eller vad det är. Det är alltså en övärld mitt i Saint Lawrence floden, gränsen mellan Kanada och USA. Förra året valde vi att hyra stuga på den amerikanska sidan och i år den kanadensiska sidan. Men med båt åker man fram och tillbaka och ibland befinner du dig i Kanada för att i nästa sekund vara i USA. Och du behöver inte gå genom en gränskontroll i vattnet. Det skulle i och för sig vara lite kul att ha en massa guppande gränspoliser i vattnet bland alla bassar och karpar. Fånga en gränspolis skulle vara något att skryta över, eller?

Så till stugan. Hur var den nu då? Njae, den var ju ren i alla fall, men det var inget för en som gillar lyx och flärd. Här snackar vi primitivt. Duschen provade vi aldrig ens. Varför skulle vi det när vi hade hela floden intill oss? Här tvagades det i den och grannarna flydde troligtvis där vi stod och tvättade oss med tvål på bryggan. Både här och där om ni förstår vad jag menar. Det är familjen Olsson det!

Bella? Hahahahaha! Hon följde inte ens med!!! I elfte timmen fick hon panik och valde att åka med pojkvännen till Old Lyme, CT en vecka med både internet och kabel TV samt en mobil som går att använda. Det blev vattenskidor, jet ski, tubing och krabbfångst för hennes del. Jag fick nöja mig med bassbåten jag.

Nu är det jobb igen och sedan dags att räta ut en del frågetecken som fortfarande envisas med att hänga kvar. Om 1,5 månad ska huset vi hyr nu vara tomt. Vi är således bostadslösa från och med den 1 september. Gäller att leva "on the edge".

Nu blir det lite bilder.

Liisa fångar en rock bass. Hon kom upp i 42 stycken! Vojne, vojne, vad ska det bli av henne?

Det här ägnade vi en hel del åt. Någon bild på den detaljerade tvagningen bjuder jag INTE på!

The cottage sett från "vår" brygga.

En mycket nöjd Liisa som älskade stället!

Jag ska inte klaga jag heller...

De här tre (inkl hunden) höll på med denna aktivitet en hel del. Det hade jag också kunnat ha gjort om det fanns gränspoliser som guppade omkring där. Det är utmaningar det!

Hur jag än försökte fånga en bit av den vackra naturen så ska det finnas bevis på fiske heeeeela tiden. Två fiskespön. Ett stort. Ett litet.

"Vår" brygga. Inte så pjåkig.

Skönt. Hon är still (och tyst) en liten stund.

En tur med båten på kvällen.

Det fanns fler som var intresserade av fiske. Men utan spö.


Just det, båten! Kolla längst fram så får ni se piedestalen.

Jag ägnade faktiskt en del åt att njuta med en kopp kaffe och en bok i mina ursnygga skor.

Och nyrakade ben!

10 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Ååååå jag tycker det ser underbart ut!!!! Vi fick vår campingnerv lite kittlad härom veckan när vi började prata tält. och om man jämför TÄLT med er stuga bodde ni ju superlyxigt!!! :-)
Förresten behövde ni väl ingen lyxstuga när ni hade DEN bryggan! Wow!!!! Där kunde ni väl göra typ alllt utom vissa mer privata bestyr...? :-)
Tack för att jag nu äntligen fått se piedestalen också! Kan liksom tänka mig J uppe på den! :-)
Härligt härligt. Nu hoppas jag bara att era frågetecken SNART ska räta ut sig!
KRAAAAM!

Saltistjejen sa...

Du förresten, var det inte du som sa att du ALDRIG skulle bära ett par crocs????? ;-)

Grekland nu sa...

Vilket ljuvligt ställe! Jag tror jag hade stortrivts - fast utan fiskespö då, det hade andra fått sköta. En brygga, en bok, ett glas gott, lagom varmt väder, vad mer kan man önska! (Fast jag förstå att Bella valde att fly...dom är ju såna i den åldern...)

Lotta sa...

Men gud så läckert ställe. Precis vad jag gillar. Bryggan OCH "cottage" var ju rejäla grejer. Large verkligen.
Jag håller med Saltis, nu får jag lust att paddla i någon fors, göra upp en eld...ut i naturen!! Tanka på lite energi.

En dag i taget med allt - är övertygad om att det ordnar sig med hus!

Härliga bilder Taina

Kramkram

Desiree sa...

Det ser otroligt fint ut Taina. Stugan ser ju både stor och också den fin ut. Den ser inte speciellt primitiv ut från utsidan iallafall. Ni verkar ha fått en härlig semester. Underbara bilder från floden.Det ser ut som ett ställe där man verkligen kan koppla av och komma till ro, njuta av tystnaden och bara vara, omringad av vacker natur. Ser underbart ut.
Kram!

HeLena sa...

Ser urmysigt & härligt ut!!

1 september!! Vojne... det är snart det. Men du är en klok flicka Taina och har säkert ett ess i bakfickan... eller??!!

Håller tummen!! HÅRT!
Varm kram!!

Petra H sa...

Wow, det var mig inte en liten stuga det där!! Och kul att det blev en så lyckad semester trots att Bella inte följde med. Blev Liisa (och du) besviken att storasyster inte hängde med? Ha ha, nyrakade ben skulle jag också behöva men det är ju bara min mor som ser mig för tillfället och hon bryr sig nog inte ;-)
KRAM och hoppas att bostadssituationen löser sig - ni kanske redan har flyttat vidare vid det laget? (vi är också bostadslösa från den 1 september och med en baby på väg... det ORDNAR väl sig alltid på ngt sätt!??)

Ingmarie sa...

Tycker förstås det ser ut som bästa lyxen!
(Å andra sidan går det att förvränga det mesta med fina bilder...)
Hoppas det löser sig med bostad. Låter lite jobbigt att vara utan...

Taina sa...

Saltis;
Stugan ser finare ut än vad den var. Den var lite "rustic" om du förstår vad jag menar. Men den var ren och det tackar jag för. Bryggan var himla trevlig och det tillbringades många timmar där.

Hahahaha, de där crocsen är faktiskt Bellas. Jag kommer nog aldrig att köpa mig egna. Never!

KRAMAR!!

Grekland nu;
Du skulle ha hört Bella när hon fick se bilderna! Hon ångrar verkligen inte att hon valde bort stället, hahahaha! Men för oss dög det så bra och även om jag inte är en storfiskare så kunde jag ändå uppskatta stället.

Kram

Lotta:
Tackar ,men mina bilder är inte så mycket att skryta över. Kameran suger. Likaså fotografen hahahaha. Visst tankades det energi där. Helt klart. Och det behövs. Kändes liiite tråkigt att dra därifrån faktiskt.

Kramar!

Desiree:
Det var riktigt lugnt. Lugnare på den kanadensiska sidan faktiskt. Inte lika mycket båtar som uppströms och då var det ju bara så skönt att sitta på bryggan och ta det lugnt utan att störas av jetski eller andra snabba racerbåtar. Huset var helt ok och det ser stort ut men en del på den nedre delen av det är faktiskt förråd.

Kram kram

HeLena:
Det var riktigt mysigt och vi hade ju så tur med vädret i år igen. Det gör ju att allt blir annorlunda och du kan tillbringa nästan all vaken tid utomhus.

Mina ess är nog inte så mycket att skryta över. Behöver dock dra i några trådar för det är så mycket som ska falla på plats samtidigt.

Kramar!

Petra:
Liisa var inte så besviken. Hon kan tycka det är skönt ibland och få all uppmärksamhet.
Hm, tycker du ska fråga din mor för säkerhets skull. Om benen alltså, hahahaha!

Nä vi har inte flyttat än. Ska försöka hinna till Sverige en sväng också! Mitt i allt!

Puh!
KRAMAR!

Ingmarie:
Precis! bilder säger INTE allt. Speciellt stugbilder. Men den här var helt ok.

Bostadsfrågan måste lösa sig snart. Blir stressigt annars...

Kram

Marre sa...

Classy Taina! BÅDE rakade ben OCH Foppa. Så snyggt.