fredag 1 juli 2011

Dags för lite semester

Nu är jag trött! Trött, trött, trött. Men glad, för nu ska jag faktiskt unna mig semester i en HEL vecka! Kom hem inatt från min andra biznizz trip på kort tid. Känns som om jag bara var hemma en snabbis för att byta innehållet i resväskan. Kontrollerna på flygplatsen går som på rutin, men igår kväll var jag så trött så byxorna höll på att åka av i bara farten. Allt ska ju plockas av, så som kavajen, den där löjliga scarfen som jag av någon outgrundlig anledning börjat använda (åldern?), skor (fy fan vilken tåbira man får då!) och bältet. Det var då när bältet skulle av som jag plötsligt kom på mig själv att vara på väg att knäppa upp knappen och dra ner blixlåset. Inte smart men så vaknade jag till ur min microsömn eller koma eller vad det nu var. Drog till med mitt Elvis leende, dvs ena mungipan upp och tänkte för mig själv att här ska det inte skyltas med någon buske inte!

Efter 4 timmars sömn var det bara att släpa sig upp, börja jobba och samla ihop allt material, skicka iväg det till höger och vänster, för att sedan gå in i semesterkänslan. På tisdag morgon drar vi till Thousand Islands igen. Precis som förra året. Jonas har bokat stuga åt oss. Precis som förra året. Ja jag vet! Hur i helvete gick det till?? Jag menar, det var ju en katastrof förra året! Platsen och vädret var underbart och tack och lov för det, men stugan! Och i år har jag bara "släppt ansvaret" och låtit honom sköta det. Jag har slängt ett getöga på skärmen när han suttit framför datorn och ropat att "NU har jag hittat den perfekta stugan!" Bra. Nu kommer nästa utmaning. Jag tål ju en hel del, men i år ska Bella med. Bella!!!! Som är drygt 18. Det finns inget internet, ingen kabel TV och sin telefon får hon inte använda då vi är på den kanadensiska sidan i år. Vågar jag ens tala om det för henne och på köpet riskera mitt eget liv? Och vet ni vad mer? Jo Jonas har gått och köpt en båt. Nu ska ni inte tro att det är någon sådan där fin, snygg eller snabb racerbåt, som typ våra grannar har. Det är en bass-båt. Dvs en speciell båt som passar sig bra att fiska bass från. Va fan, finns det aborrbåtar också? Den här ser lite speciell ut med en hög stol mitt i båten. Inte visste jag att min man alltid velat sitta på en pedestal?

Jaja allt löser sig och vad vore väl livet utan lite utmaningar?

12 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Haha, skrattar åt dina inlägg som vanligt! Det hade nog blivit kalabalik på flygplatsen som du visat busken! ;)

Oj då, vet inte om jag hade klarat en vecka i den där stuga! :) Fast hade ju fått en massa böcker och tidningar läst! Hoppas själva stugan är lite bättre än förra årets i alla fall! Vet Bella vad hon gett sig in på förutom det med internet, dvs torrdass och inget rinnande vatten och sånt?! Eller ni kanske ändå har bokat med bekvämligheter?

Taina sa...

Anna,
Jag TROR det är rinnande vatten i den här! Hjälp, det har jag faktiskt inte kollat! Men det blir spel och böcker och en rejäl avvänjning för oss alla faktiskt. Ska bli skönt på ett sätt. Bara vädret är bra då rå...

Läst dina inlägg och wow så stor Isolde blivit! Vilken sötnos ni har det här hemma.

Saltistjejen sa...

Tycker det låter rätt härligt med en sådan stuga mitt ute i ingenstans. Helt klart avstressande! :-)
Och ta gärna en bild på mannen din när han sitter där uppe på piedestalen med mega-aborren i famnen!!! :-)
JÄTTEKRAAAM!

Taina sa...

Saltis, det är en bass båt! Hahaha! Så fort han får en aborre ska jag be honom returnera båten...
Visst blir det avstressande. Ser faktiskt fram emot det. Inte en dator så långt ögat når.
Kramar!

Lotta sa...

GUd var jag skrattade när jag läste Taina!!! Du är underbart.

Bassbåt, stuga, ingen internet med en 18-åring, semesterkänsla....det blir jättebra!!!!

Enjoy! Du kanske till och med längtar tillbaka till jobbet vart det lider ;)

Kram!!

Desiree sa...

Skönt med lite semster Taina. Jag tror du behöver det nu och är mycket välförtjänt av det. Kanske en liten stuga mitt ute i skogen är precis det du behöver. Lugn och ro, långt bort från alla moderna teknikaliteter. Får hoppas att Bella också gillar det. Bra böcker och kanske något sällskapsspel så blir det prefekt. Båten blir nog fin att åka ut i. Bada eller bara komma ut på vattenet är mysigt.
Kram och ha nu en toppen semester.

Taina sa...

Lotta:
Det MÅSTE bli bra!! Bella vet det mesta och har faktiskt knorrat lite. Men bara lite.

Kramar!!

Desiree:
Jag vill verkligen komma iväg även om det kan bli en sunkig stuga...jag tror dock att Jonas tagit i lite mer denna gång. Jag får väl hoppas i alla fall.Vill så gärna att vädret är bra så vi kan åka båt, simma och bara sitta ute och grilla om kvällarna. Ska bli avkopplande verkligen.

Kram på dig!

HeLena sa...

Ha det underbart skönt på semestern!
kram från ett soligt Stockholms skärgård!

anna of sweden sa...

Åh, så spännande det ska bli att så småningom höra om era framtidsplaner!

Ha en fin vecka i den internet-tv-och-dator-fria-stugan.

Kramelikram!

Loppan flyttar västerut... sa...

Haha, jag tror jag dör vad rolig du är!
Ha en skön stugvecka, lycka till med alles.

Kram

Taina sa...

HeLena:
Det ska vi verkligen. Bara njuta!!! Ni ser ut att ha det varmt och skönt i Stockholm nu.

Kram

Anna
Ojojojoj om du VISSTE! För nu är det klart till 99.9 % men den här gången ska jag hålla ut. Lärde mig av dig. Svårt för en sån som jag...men det kommer, det kommer.

Kramelikram

Åsa:
Det gäller att ha distans till sig själv. Just när allt händer är det kanske inte så roligt just då och där, men efteråt när jag börjar tänka på saker som kunde ha hänt så blir det ett litet leende...Vi ska njuta av veckan och försöka låta bli att reta upp Bella alltför mycket när abstinensen tar vid.

Kram

anna of sweden sa...

99,9% ..? Åhhhhh! How spännande!

Min stortå-känsla säger att ni blir kvar i Amerikat. ;)