torsdag 21 juli 2011

Bara lite svammel så här i värmen

Nu ska jag snacka väder. Igen! Himla tjatigt, men så blir det ibland. Jag skyller det på värmen. Att jag är tjatig alltså. Kolla bara på dagens första sida:

Gradantalet är givetvis i Fahrenheit för de som inte greppat det än. Och formeln hoppas jag alla kan vid det här laget...okeeejdå, here we go again: (99-32)/1,8 blir 37,2 grader i Celsius. Lägger vi till luftfuktigheten så blir det ännu högre och det kallas för heat index. Tack för ordet/Mrs Meteorolog Taina :D

På morgonnyheterna ger de förslag på vad vi kan göra för att inte koka bort i värmen med "How to stay cool". Lite gulligt kan jag tycka då nyhetsuppläsaren ber oss dricka mycket och att inte vara alltför aktiva. Men hallå där!!! Vi ska ju dra om ett par dagar och vi MÅSTE vara aktiva. Med eller utan denna hetta.

Kollade för säkerhets skull in, hur det såg ut med Bellas saker och blev förvånad! Hon har ju faktiskt lyckats organisera en del av sina saker:

Här ser det ju prydligt ut...

Eller hur var det nu?

Öh, och detta ska föreställa vad?

Hon tillbringade hela dagen vid beachen med sin kompis igår och tycktes ju ha det bra och inte en tanke på att det snart är dags att dra. Har jag sagt att hon är blond och blåögd? Som jag då rå...

Vad gör du i vattnet Bella??? Du ska vara hemma med mor och packa!!!

Nå ja, jag förstår henne. Hon vill ju få ut det "göttaste" innan hon åker medan mamman springer omkring och fixar med det mesta. Vad gör väl det om jag har lökringar under armarna och blomflugor som attackerar mig? Vi sliter ut en generation i taget, typ.

Annat svammel när jag ändå är igång är en gammal reklamskylt jag hittade som jag fått av min far en gång i tiden. Hm, vad ska man säga om den då?

Hur tänkte de här egentligen? Vad har lager med en pinuppa att göra? Få hennes hjärna att snurra eller???

Nä nu är det färdigsvamlat för idag. Hepp!

4 kommentarer:

anneli sa...

Varmt har även vi här..runt +40 senaste veckan och havet svalkar inte mycket ,eller måhända jag är mitt i klimakteriet?? värmen gör mig lite vimsig o yr ;.)

Lotta sa...

Oh to be 18 again...jag är faschinerad över hur de tar sig fram här i tillvaron ;)

Badbilden är ju bara bäst!!! Ingen flyttstress där inte
hehe...det kunde vara min tjej. Hon hade nog inte ens sorterat så bra och ställt fram som Bella ;)

Ja men vädret är väl #1 just nu, imorgon ska det bli 100 F och jag fick för mig att vi ska plocka blåbär och jag fick en arg biick. Kan man sätta på sig en långärmad tröja med ull i i sommarhettan kan man säkert utan problem plocka blåbär tänkte jag.
Jag är inte med i matchen!!

Kram och jag hejar på er! Det ska nog bli fullt i det där Alfa Movingboxarna också :)

Desiree sa...

Det har faktiskt stått om hettan i USA här i tidningen idag. Ha ha jag tänkte nog det Taina att du inte är den personen som skulle lyckas ta det lungt. Det är inte din grej och speciellt inte nu när ni snart ska åka. Verkar som Bella har koll på packningen så det blir nog bra och du ställer ju upp med lite hjälp som en schysst mamma.
Idag är det 25 grader och sol så du får komma hit och njuta av lagom värme :-)
Kram!

Taina sa...

anneli:
Egentligen ska jag inte klaga, men ibland känns det som om det aldrig är lagom av någonting. Idag blir det nog e innedag efter med heat index blir det 40 här med...klimakteriet är nog inte bekymret nu ;)

Lotta:
Hahahahaha, plocka blåbär NU??? Du är tokig du. Här fortsätter stressen idag för nu ska Bella trycka ner saker i två resväskor. Good luck till henne.

KRAM

Desiree:
25 låter alldeles lagom tycker jag. Igår var vi knappt ute under dagen. Tog mig en springtur vid 6 pm och då var det bara 34...shit vad svettig jag var då. I timmar efteråt. Kroppen kokade väl.

Kram kram