tisdag 12 juli 2011

Surr i hjärnan, surr i magen och surr från polaren

Hej och hopp vad det händer saker. Har en kort lunch nu i denna olidliga hetta. Fick dra fram polaren till skrivbordet och den jäveln ser till att alla mina papper flyger omkring rätt framför näsan på mig. Jag får se "from the bright side" och skylla på det, när någon påpekar om röran. Polaren är en fläkt. En ful sådan och det gör ju inget, men inte skulle jag ha emot någon som stod och viftade med stora palmblad iförda ett litet skynke...

Ikväll får vi besök av en mäklare. Som tillika är en god vän till oss. Vi ska gå igenom lite olika bud, dvs hyra eller köpa. Själv tycker jag det är för tidigt att köpa och tiden är ju lite knapp så risken är att det blir ett panikköp av något jag senare kanske kommer att ångra. Dessutom har våra nuvarande hyresvärdar kommit med ett nytt erbjudande och sänkt hyran i 8 månader. Tar in det i beräkningarna såklart. Skulle vi nappa på det så har vi ju köpt oss lite tid att titta omkring i lugn och ro och dessutom känt på livet som icke-expats. Det ni! Är detta landet, platsen vi vill vara på ett tag till? Nu har vi möjligheten ser det ut som. Ja jag vet, det är snart 1 september och Jonas expatkontrakt går ut då. Stanna på lokalkontrakt innebär heeeeeelt andra förutsättningar. Inte för att det levs i sus och dus, men den där lilla extra tryggheten försvinner. Nu ska du fajtas på amrisarnas vis. Det lockar och ett erbjudande har kommit. Muntligt. Och det är just det som fått pupporna i magen att omvandlas till fjärilar.

Nu är lunchen slut och det blev lite rester från igår. Inte så smarrigt kanske men en bukfylla blev det ju i alla fall. Ha det så bra i värmen och hittar ni "snygga" fläktar så hojta till!

11 kommentarer:

HeLena sa...

Spännande! Och läskigt kan jag tro... sänkt hyra låter lockande... undrar om jag kan förhandla med banken om det??;)

Lycka till!
kram!

Susjos sa...

Oj va spännande! Och pirrigt förstår jag.
Vilken härlig semester ni verkar ha haft, tyckte "stugan" såg stor och läcker ut jag!
Och varmt har ni? Puh! Tur du har en fläkt :)

Saltistjejen sa...

ÅÅååååå!!!!! Så det blir eventuellt ut på "den riktiga banan" då? Spännande!!!
Du får gäääärna maila eller så om/när du har tid så man får lite mer kött på benen. Vi tänker massor på er!
KRAM!

Lotta sa...

Livet är spännande! Det låter lovande minst sagt, kände på mig det :)

Kram och grattis till alla möjligheter!

anna of sweden sa...

Åh, så kul! Då var det som jag trodde. Min stortå brukar ha klart för sig! :)

Men hur blir det för dig om ni stannar? Kan du ha kvar ditt jobb?

Nyfikna kramelikramar!

Desiree sa...

Så spännande. Ni kommer då troligtvis stanna kvar i USA där ni är? Kan ju vara klokt att fortsätta hyra ett tag till då så att ni kan kolla runt efter hus i lugn och ro. Husmarknaden i USA är ju verkligen köparnas marknad. Vet inte ens om marknaden ännu nått sin botten. Lika bra att välja med omsorg.
Kramis!

Taina sa...

HeLena:
Nog är det spännande alltid! Gör vi rätt? Gör vi fel? Men vi måste ju prova för att veta eller hur? Sverige finns alltid kvar...

Kramar!

Susjos:
Det pirrar lite för mycket ibland och jag blir lite oorganiserad sådana ggr. Gäller att fokusera, ta rätt beslut och leva liiiite i nuet. Det är lätt att det blir "leva imorgon" typ.

Stugan var helt ok men lite åt det sk "rustic" hållet som de säger här...

Saltis:
Jag ska maila i dagarna. Lovar!! Det är SÅ mycket just nu och så ska vi ju till Sverige "mitt i allt" också. Phew! Men det blir mer och mer angenäma "problem att ta itu med. Våra grannar är guld värda och ställer upp med allt!

Kramar!!

Lotta:
Tackar! Jorå, nog är livet spännande alltid. Visst var det ganska väntat då vi både ville stanna lite längre för att känna på. Vi har ju precis kommit in i det här och då känns det trist att behöva bryta upp från allt och dra. Att flytta till Götet hade varit tufft eftersom vi aldrig bott där tidigare och husmarknaden där är ju hysterisk. Dyrt alltså. Det skulle också ha blivit en hel del pendlande för vår del och Liisa skulle få jättelånga dagar. Nä, livet här tycktes se "enklare" och mindre komplicerat ut för vår deö. Dessutom har vi världens finaste grannar och vänner här! Gotta love it!

KRAM

Anna:
Kan jag låna din stortå nästa gång? Hahahaha! Det härliga i det här är att jag kommer att få behålla jobbet!! Det är ett kanonföretag och så har jag världens bästa chef!!!

Lycka till med din ansökan nu!!! Det är klart du är ett kap! Jag skickade en kommentar till din dotter på hennes blogg. Behöver råd...

Kramelikram

Desiree:
Vi kommer att stanna kvar i "Simpan" och att förlänga huskontraktet ser ut att vara det bästa alternativet just nu. Känns så himla skönt. Snart kan vi ta vår andra semester och bara NJUTA! Det är en spännande tid vi har framför oss.

Var ni här som expats?

Kramar!!

Fröken Anki sa...

Oh vad spännande! Så ni kanske stannar alltså? Hoppas att det där jobberbjudandet går igenom då och att boendet fixar sig. Lite läskigt också att "tappa" tryggheten med expatkontrakt, men ni har ju varit här så länge nu att ni hunnit lära er systemet någorlunda och har en trygghet i alla de runtomkring er. Kul! Håller tummarna för att allt ska ordna sig till det bästa.
Kramar

Desiree sa...

Taina, vi har absolut inte övergett livet som expats. Men det tar tid att byta kontinent och just nu behöver vi pusta ut lite till. Flyttar över atlantenten är lite som maror. Man måste vila innan man kör nästa vända. Så det blir ett år till här iallfall innan vi tar sikte på nya äventyr men vi är båda överrens om att vi vill ha mer och fler äventyr igen :-)
Kram!

Anonym sa...

Fantastiskt att läsa om era möjligheter!!! Hoppas att ni får hyra ert "gamla hus"...och givetvis billigare ;) Mycket "surr" på G, men det ordnar nog sig. Må väl alla, Kramar från Malax <3

Ulrika sa...

Åh vad spännande! Vi har ju gjort den där "transformeringen". Jag tyckte också att det var lite läskigt men samtidigt så tvekade jag inte. Precis som du säger, Sverige finns kvar, och det går alltid att bara packa ihop och åka. Efter 4.5 år så bestämde vi oss för att köpa hus och har nu bott i huset ca 3 månader. I love it! Det är buyer's market just nu så vi fick både bra pris och bra ränta. Men den största anledningen till att vi köpte var att jag började plugga för ett år sen så det gör att vi vet att vi stannar minst tills jag plugga klart och det är flera år.