tisdag 19 juli 2011

Läxor i hettan

Heat advisory, dvs nu varnar de för värmen, eller rättare sagt hettan. För det är väl skillnad på värme och hetta? Det förutspås att "heat index" ska passera 100 strecket (i Fahrenheit såklart)! 38 grader Celsius och det gott folk, är alldeles för varmt för Fru Olsson, som i vanliga fall börjar svettas vid 30. NEJ! Jag har inte hamnat i klimakteriet än! Jag må vara "gammal" men de månatliga besvären finns där fortfarande, så nu vet ni det! Den här gamla kärringen kan fortfarande lägga ägg, ha!

Sommaren innebär inte bara lata dagar för barnen. Liisa har fått "sommarläxa" och satt faktiskt en stund och klurade på en del matteproblem igår:

En mycket koncentrerad Liisa.

Det här materialet har hon alltså fått med sig hem över sommaren.

Svåra uppgifter! Are you smarter than a first grader Taina? Det vette sjutton.

Inte nog med läxan, så ville Liisa åka och kolla lite kläder inför skolstarten. Öh? Hon börjar ju inte förrän den 31 augusti. Det här hittade hon i alla fall:
That's all folks! Nu åter till arbetet. Fyra dagar kvar...

3 kommentarer:

Fröken Anki sa...

Snygg liten tjej! Verkar som hon tar efter storasyster lite, eller?

Kanske inte så dumt med en liten review över sommaren ändå. Så att det inte blir så överväldigande start på hösten när man petat alla skolgrejer långt bak i hjärnan under sommarlovet.
Ha det gott i värmen! Vi har tack och lov ac i huset. Vet inte hur lille E skulle klara sig annars. Eller jag för den delen!
Kram

Camilla sa...

anske lite tidigt för att köpa nya skolkläder, men samtidigt smart för nu har hon ju i allafall två outfits:)
Hoppas att ni får en jätteskön semster här hemma. Hur länge stannar ni? Ta med sol och värme. Det är ett krav. Jag har ju inte ens doppat mig än. Alldels för kallt för in smak. Borde nog bo i Florida har jag räknat ut:)

Kram

Taina sa...

Fröken Anki:
Hahahaha, eller hur? Självklart är hon smittad av att ha en tonåring i huset. Undrar hur det blir nu då Bella flyttar???

Ja det kanske inte är så dumt och hon tyckte faktiskt det var lite kul med problemlösning och givetvis väldigt stolt när hon klarat av dem alldeles själv!

Lyllos med AC!

När flyttar ni till Sverige då? Blir det S-viken då?

KRAM

Camilla:
Tycker också det var för tidigt men å andra sidan så tar mycket av kläderna slut fort också.

Vi kommer att stanna i två veckor som det ser ut som. Har ombokningsbara biljetter ifall vi behöver åka tillbaka tidigare.

Ska försöka ta med mig lite av värmen. Vi har så mycket av den varan just nu...

KRAM