torsdag 4 november 2010

Fattar inte riktigt

Det blir mycket gymsnack nu, men så tillbringar jag en hel del tid där också. Det som förvånar mig och som jag har svårt att riktigt fatta är hur amrisarna beter sig i omklädningsrummet. Jag använder omklädningsrummet för att inte behöva stå naken ute i foajén och visa upp mig för hela världen. När jag kommer in i damernas så byter jag om där och då. Men vad gör de andra? Jo de kliver in i små andra utrymmen och låser dörren efter sig och kommer sedan ut ombytta och klara. Där står en annan med pattarna i vädret och funderar vem som gör fel här! Ska jag dessutom ha barnen med mig så förväntar sig en del att jag ska använda Family Room. Vad är de rädda för? Att Minstingen ska titta och påpeka att sådana där har min mamma med. Maken får inte ens ta med sig Minstingen in till herrarnas. Jag fattar inte detta. Aldrig någonsin kommer jag att begripa det här varför vi inte öppet kan byta om i ett omklädningsrum? Är de rädda för att jag ska köra rattdansen så kan de vara lugna på den fronten. De fladdrar så fint utan dans kan jag meddela.

Idag är det inte bara jag som inte fattar saker och ting. Även de ansvariga för valet till guvernör här i Connecticut tycks inte förstå sig på vissa saker så som matte. Vi har ju i och för sig sett hur långt ner på listan USA ligger vad gäller matematikkunskaper jämfört med andra länder. Men att de inte ska kunna räkna ut antal röster är väl ändå att ta i, eller? Både republikanen Foley som demokraten Malloy har tagit ut segern som Connecticuts guvernör. Den ena säger att han vann med 1,5 % och den andra med 8100 röster. Imorgon ska vi visst få veta det riktiga svaret, dvs facit. Det är ju som under skoltiden där eleverna jämför sina svar och väntar på att fröken har rättat proven och visar sedan det rätta svaret. Jag undrar hur gamla de där guvernörskandidaterna med sina polare är egentligen?

10 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Jag håller med, varför är de så pryda?! Så larvigt, särskilt om de bara är andra damer där. Det är ju bara bra att de yngre får se hur kroppar ser ut. Nakenhet och kroppar är inte detsamma som sex och sexualitet!

mammigranten sa...

Ja det där med omklädningsrummen är ju helt otroligt.
Än värre var här när det inte fanns varmvatten i dam och herr utan bara i family, då gick alla herrar och väldigt få damer till family och duschade i de 4! rummen som finns där.
När det sedan inte fanns varmvatten i family så var det ett herrans liv för att barnen inte hade någonstans att duscha efter simlektioner, men inte fick de gå in till dam eller herr inte!
Ja lustigt är det!

Saltistjejen sa...

Hahahaaa! Ja du det där med att vara naken ÄR ju verkligen FAAAAAARLIGT!!! Herregud hur kan du inte förstå det!!!!!!!!!!??????
Nej, men allvarligt talat är detta en av de saker jag inte föstår rent kulturellt här. Nu råkar jag vara lite konstig åt andra hållet kanske, naturbarn hahaha! Jag är uppvuxen i en familj där det inte var konstigt alls att se varandra nakna. Jaja, det är som det är. Det värsta jag tycker med detta är att man här faktiskt SEXUALISERAR barnen! DET fattar inte jag!!!!! För varför måste små små barn ha bikiniöverdel eller varför kan inte t ex din make ta med Mnstingen in i omklädningsrummet? Fattar inte? Det kan ju egentligen bara betyda just detta att man sexualiserar barnen! För de skulle ju inte bry sig själva. Innan förpuberteten tror jag iten abrn bryr sig om sådant som nakenhet OM de INTE har fått det itutat från vuxna. Sorgligt.
Kramar nu!

Pettas sa...

Det där har jag funderat på också, ett antal gånger. Varför man inte vågar visa sin nakenhet inför varandra i omklädningsrum. Varför så pryda, vi ser ju ut som vi gör, bara litet olika former och format. Taina, det kanske har med saunan att göra?
Alla är ju knappast vana att klä av sig och gå och bada tillsammans som man gör i Finland. Alla huller om buller, oberoende av kön och ålder.

Desiree sa...

Jag håller med dig det var sådant jag inte heller fattade på mitt gym. Vissa bytte om på toan och andra hade kläder på sig då de gick in i bastun till och med. Kanske ville de gå ner i vikt genom att svettas för att sedan gå upp lika snabbt så snart de drack vätska. På mitt gym i USA vågade inte heller någon nudda golvet med naken fot alla hade flipflops på sig men uppe i yoga salen kunde alla däremot gå barfota????? Det är bara så att det är mycket man inte begriper.
Kram!

Ulrika sa...

Men du! Då är det inte bara här damerna är pryda. 98% av dem smiter in på toa om de ska byta om helt. Eller när de har duschat så har de tagit med sig alla vanliga kläderna in i duschen och torkar sig och klär på sig där inne. Jag står också där med både tuttar och rumpa i vädret hahaha!!! Jag frågade just min man om det var likadant på herrarnas men han sa att där har folk inga bekymmer att byta om näck. Konstigt...

Livet enligt Jenny sa...

HAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!! Du är för härlig Taina!! Nä fattar inte heller vad de är rädda för?? Kanske har de 3 pattar och därför inte kan visa sig?? haha
Jadu dess politiker! De har bara flyttat från en sandlåda till en annan tycker jag!!
Ha en toppenhelg. Kramen

Annika sa...

Verkar ha blivit en hel del "to close to call" i detta val...
Man kan undra hur svårt det kan vara, men tydligen är det svårt...

Vad gäller gymmet var det så länge sen jag såg ett gym från insidan att jag knappt ska uttala mig. Men det är ju mkt mer prytt överlag här. Family rooms tror jag inte vi har på mitt gym.
Ibland blir man smått less på prydheten. ATT man blir.
KRAM!!

Ingmarie sa...

det där har jag funderat på en himla massa gånger med. Är amerikaner ovanligt pryda! Eller vi för opryda? Det är likadant på varenda gym oavsett var jag varit. T.o.m på badhusen! Inte en "massdusch" så långt ögat når utan egna små duschbås med draperi och/eller dörr.och det där med att ta ut segern är lika galet som alla de där opinionsundersökningarna. vem bryr sig liksom? "Vänta och se" är min paroll. :-)

alegni sa...

att amrisarna är pryda har man ju fattat sedan länge. de flesta har ju sex med kläderna på om man ska tro på amerikanska filmer :D
kram!