måndag 10 maj 2010

Morsdagen 2010

Vilken härlig dag. Här vet de verkligen hur mammor ska firas! Alla gratulerar en var man än går, "Happy Mother's Day". Nice, sådant gillar vi. I alla fall jag. Som tur är, har min kära familj anammat detta och ser till att mamma firas och får bestämma vad som ska hända under dagen.

Det första som hände fick jag inte vara med om att bestämma och det gjorde absolut ingenting. Jag fick kaffe på sängen och söta små paket och kort. På förmiddagen vågade jag mig på en springtur med Maken. Har undvikit det ett längre tag nu eftersom han har blivit så in i nordens bra! Ja, ja jag vet men jag HATAR att förlora. Mot en svensk. Så, nu var det sagt. Efter 10 km så syntes det spår av hatet och ilskan när vi hade en djävulsbacke att ta oss uppför. Fradgan rann ut ur mungiporna och jag såg visst ilsk ut. Men ge mig skulle jag INTE! Jag lyckades hålla 5.09 fart i 11.15 km och det är bra för att vara jag. Kom ihåg att jag är ingen elitlöpare utan en långsam motionär. En envis sådan.

Efter vårt lilla lopp blev det snabblunch och sedan en långprommis med flickorna och hunden. Vi vandrade längs med Connecticutfloden och den är mäktig! Bred och strömmande. Heter det så? Strömmande. Vi vandrade i alla fall i 2,5 timme och Minstingen var ganska så slut efteråt. Dino sprang som en tok, både ner i floden och i kanalen som låg på andra sidan av promenadstråket. Under vår promenad såg vi sköldpaddor, udda fiskar och tyvärr en hel del skräp men även vackra blommor och döda djur. Tror tamejsjutton jag såg vitsippor!

Kvällens middag avnjöts på spökrestaurangen Abigail's. Det var en underbar avslutning på en underbar dag. Trots fradgan

Här är den låååååånga promenadvägen som vi travade längs i 2,5 timme.

En urgrävd kanal längs med Connecticut floden.

Den mäktiga Connecticut floden!

Upps, här har visst en fågelmamma slarvat lite.

Så grönt, så grönt.

Självklart så tog vi oss närmare floden och det var som om vi hamnat i djungeln. Två infödingar? Nä, det är Maken och Minstingen som är ute på upptäcktsfärd.

I kanalen såg vi något orange och det var en blablabla-fisk, enligt Maken. Ja ja, jag kommer inte ihåg vad han sa, men stor var den. Och färggrann. Ovanlig till och med.

Vatten är fascinerande för alla. Dino passade på att simma och hämta pinnar som Minstingen kastat ut.

Det var bara hunden som tog sig ett dopp. För oss andra var det "way too cold" denna dag!

En som längtar efter sommarlovet.

Blommor såg vi massor av. Underbart! Jag vet att det här inte är vitsippor!

Men det HÄR då??? Är inte det en vitsippa? Eller har mitt minne börjat svikta så som Silvstedts?

En som inte märker något förrän det är...

FÖR SENT! (för er som inte gillar särskrivningar så ska detta skrivas som två ord enligt språkrådet...).

Usch, men sådan är naturen, den enes död den andres bröd. Fråga mig inte vad det är för något.

Här syns spår av Herr Bäver/Fru Bäver. Undrar hur de gör, om de börjar uppifrån eller nerifrån?

Mina fina flickor!

Spana in Minstingens örhängen som hon lyckats gräva fram ur någon gammal låda med teaterattiraljer! Dessa skulle givetvis på när vi skulle till restaurangen. För då ska man vara fin.

En nöjd mor.

Puss på dig mamma!

17 kommentarer:

anna of sweden sa...

Vilken härlig dag! Happy Mother's Day så här lite i efterskott. (Jag gillar att man säger det till alla - inte bara sin egen mamma!)

Kramelikram!

Saltistjejen sa...

Vilken superhärlig dag! Hahaha fradgan hade jag velat se...! Men det är väl sisun i dig som gör det! ;-)
Vi hade också kyligt men ni verkar haft något varmare än vårt väder. Och det ser faktiskt ut som vitsipor banne mig! Men helt säker är jag inte . Bara nästan!
KRAAAM!

Äventyret framtiden sa...

Hej du nöjda mor; en fin dag minsann!
Vitsippan är ingen vitsippa, tyvärr, någon form av stenhallon eller en rubusart kanhända. Sorry!
hälsar
Karin

Jenny sa...

Vilken härlig morsdag! Fast långsam vardagsmotionär... Jag vet inte det jag ;-); Först springer du som en tossing och sedan promenerar du i 2 1/2 timme!?? You go girl, får man väl säga då! Men som sagt, det lät härligt och mysigt! Kram!

Desiree sa...

Vilken underbar morsdag du fick tillsammans med familjen din. Härlig promenad i det fina vädret och verkligen fina omgivningar att promenera i.
Ha ha yeees! Du klarade att inte ge din make försprånget i löpningen. Envis ska man vara det är helt rätt!
Du är en strong löpare! De vita blommorna var väldigt lika vitsippor även om det inte var riktiga vitsippor. Ha en bra start på veckan.
Kram!

Marianne sa...

Så bra att du blev så firad! Det är du värd! Hahaha, jag skulle vilja se dig när du springer och tävlar mot din man : D Kan du inte be någon fotografera dig i just det läget? : D

Så det finns vilda sköldpaddor där? Det fanns i Turkiet också, rätt kul tyckte jag.

Kram!

Emmama sa...

Du, den här svennen hade du lätt vunnit över så vi får ta en KORT springtur nångång du och jag! :) Härlig dag det blev och vad fina dina tjejer är!

Stor kram!

Livet enligt Jenny sa...

Hahahaha Taina då!! Du e för jädra rolig, fradga ja då e du nog ta mig tusan mer tävlingsmänniska än mig för det har jag inte lyckats med... hihi
Härligt med en familjedag! Aldrig fel att bli firad som mamma... Ha det gött! Kramen

alegni sa...

vilken supermorsdag du fick, taina!
i min farbrors trädgård i massachusetts såg jag en sköldpadda på 80-talet. kunde knappt tro att det var sant. jag har inte velat visa mig dum tidigare med min fråga, men nu tar jag risken - finns det faktiskt vilda sköldpaddor där?
kraaam

Taina sa...

Anna:
Visst är det lite gulligt när alla säger det till en? Happy Mother's Day på dig med så här ännu mer i efterskott.

Kramelikram

Saltis:
Ja guuud hur jag såg ut! Jag var skitsur och J sa att jag så SÅ ilsk ut. Känslan efteråt var ljuvlig av att att jag ändå klarade av att springa i den takten.
Det där med vitsippor fick jag nu veta att det inte är det. Tyvärr.

Dagen var fin men lite kall om man jämför med det temperaturer vi har haft.

KRAMEN!!

Pettas:
Tackar för infon och för bilden som du skickade så jag kunde njuta av riktiga vitsippor. Men håll med om att det var likt?

Jenny:
Hahaha, som en tossing? Om jag inte håller igång somnar jag. Sittandes. Och det vill man ju inte för då kan man ju missa något.
Kramen!

Desiree:
Det var en riktigt fin dag på alla sätt. Även löpningen, hahahaha.
Det finns faktiskt många fina omgivningar här. Gäller bara att hitta dem. Maken är duktig på alla vattendrag och det är ju tur det.
KRAM!

Marianne:
Ska ta med mig kamerna nästa gång. Vill se själv hur jag ser ut när jag bli "sån där". Hahahaha!
Ja det finns faktiskt vilda sköldpaddor här och det trodde inte jag heller när jag såg dem första gången. Trodde då att det var en som rymt men blev upplyst av grannen att så är inte fallet. Jättekul tycker jag med.

Kramen!

Emma:
Hahahah, vi kan ju alltid prova. Kanske vi står på startlinjen till ett lopp en dag? Typ Göteborgsvarvet? DET vore väl kul?
Visst är de fina mina flickor? Tackar :D

KRAMAR!

Livet enligt Jenny:
Ja du vet säkert hur det känns? För du ligger väl i stenhård träning nu? Då ska man ge järnet ibland. Med eller utan fradga, hahahaha!

Dagen var en trevlig morsdag! Sånt gillar jag :D

KRAM!

Ingela:
Kanondag!

Visst finns det vilda sköldpaddor här och det är ju så spännande. Inte bara för Minstingen utan även för mig. Jag tycker det är coolt på något sätt. De simmar gärna omkring i floderna här i vår närhet. Nu har vi fått se många små bebissköldpador också. SÅ söta!
Kramen!!

Annika sa...

GILLAR verkligen att mors dag firas så stort här!!
SÅ ska det vara, tycker jag!!

DU hade en supermorsdag!! Som sig bör!
Det suger att förlora mot en svenne va? HAHAHA!! Finnkampen pågår säkert ständigt i ert hus ;-)))))))

Härliga bilder!!
Jag är rätt säkert på att det där är en vitsippa, Taina!!
Har aldrig sett sådana härnere...
Too far south, I guess...

Hoppas allt är lugnt och fint (!???).
Bamsekramar!!!

Taina sa...

Annika:
Eller hur! Så smart av amrisarna att uppskatta mammorna. Me like. Min morsdag var verkligen en riktig morsdag där vi umgicks bara med varandra. Så mysigt.

Ständig finnkamp!! Det sitter i blodet och går aldrig ur en. ALDRIG!

Enligt Pettas är det ingen vitsippa utan stenhallon eller en rubusart (???). Jag är ju ingen expert men jag njöt en stund i tron om att det var en vitsippa...

Lugnt? Hahahaha! Det ordet existerar inte hos mig just nu. Idag blir det dessutom läkarbesök. Yrseln sitter i men det kanske beror på att det är lite mycket nu...

KRAMAR!!!

Melting Pot sa...

Vilken härlig morsdag!
Jag tycker inte att du skall vara så blygsam när det gäller löpningen. Långsam vardagsmotionär får du nog uppgradera lite - du är ju jätteduktig. Att dessutom orka promenera drygt 2 timmar efter det löppasset är ju en rejäl bedrift!
Kram

Heather Lundquist sa...

Härligt =)

Dino är duktig, Rain gillar inte att simma, konstig för en cocker eller hur? Dom är ju vattenapporterande jakthundar/fågelhundar... Rain t o m bryr sig inte i det minsta om fåglar! Haha Något hände i Spanien kanske så han aldrig lärde sig under hans första 2 år han levde där... ;) =)

Kram och Happy Mamma's Day i efterskott...

Heddan

Grekland nu sa...

Grattis till dej och mej och alla andra morsor som firade i söndags! För även här i Grekland firades mors dag i söndags (alltså inte tillsammans med den svenska dagen som väl är i slutet av maj). Men jag märkte inte så mycket, hade helt glömt bort det tills min kära dotter ringde mej och gratulerade. Den bästa "presenten" är väl just att få vara tillsammans med barn och familj, så där blev det ju bingo för din del. Vilket härligt strövområde ni har! Kan förstå att ni vill gå LÄNGE där.

Suzesan sa...

men mammor ska ju firas ordentligt och så här i efterskott GRATTIS på morsdag Taina;)

Härliga bilder och jag tycker Minsingen ändrat sig. I ansiktet hon ser äldre ut. Lite iallafall. Du har så söta flickor. Ursöta.

Hoppas du får en bra resa

Kram
/Susanne

Anna, Fair and True sa...

Vilken trevlig dag! Vad duktig Minstingen är också som orkade gå i 2½ timmar. Inte många amerikanska ungar som skulle göra det...