tisdag 4 maj 2010

Snacka om kraft

Jag ska INTE klaga i detta inlägg, bara snyggt tala om att JAG HAR ONT ÖVERALLT! Så nu var det gjort. Det är nämligen så att när Taina har dagarna mer än fullbokade, så börjar hon inte bara gnissla med tänderna på natten utan hon biter ihop med en kraft av drygt 800 pounds, dvs 3559 N eller 362 kg! Det blev jag upplyst om igår då jag fick åka akut till tandläkaren när jag trodde huvudet skulle sprängas i bitar. Jag kunde lokalisera det onda till den bakre, övre tandraden.

När man går till tandläkaren här, så tar de gärna tid att visa och förklara om allt. Till och med så hämtade tandläkare en annan patients tänder, ja inte de riktiga utan en avjutning såklart. Han förklarade att hon hade precis samma problem som jag och det här går att lösa. För en sisådär 600 dollar. Kan bara meddela att försäkringen täcker INTE detta, dvs en bettskena, vilket är märkligt. Däremot så täcker försäkringen spruckna tänder som ska lagas. Öh? Inte förebyggande alltså utan bara korrigerande Hur smart är man då på en skala 1 till 10?

Idag blir det i alla fall återbesök. Ett par tänder slipades ner igår. Nu ser de mest ut som nötta mjölktänder. Jag tror de kan dra ut skiten så kan jag börja leva på soppa istället!

Eftersom tiden är knapp och farten är mer än vad jag behärskar just nu så blir det skralt med kommentarer hos mina favoritbloggar och svar på kommentarer i denna blogg. Men snart så. I will be back.

Bit INTE ihop Taina. Bit Inte ihop.

12 kommentarer:

Leles värld sa...

Bit inte ihop så hårt iaf. Vet du, nu måste du snart ha en lugnperiod igen. Take it easy!

Pettas sa...

Taina, du är ju värre än Hautaviita! 362 kg. Tänk vad vi kvinnor kan!
Skämt åsido, lycka till med att få plågan ur världen; håller tummarna så det går snabbt!
Karin

Melting Pot sa...

Du kan komma till mig i Indien och fixa det hos min billiga tandläkare. Då får du ju förutom en ny bettskena även en reseupplevelse för ungefär samma pengar (eller möjligen lite lite mer:)

olgakatt sa...

Har en dansk väninna som brukar säga:
"Preventiv är bättre än graviditet" som kommentar till allt möjligt. Verkar passa på dina tandbesvärligheter just nu. Synnerligen märkligt att inte försäkringen täcker det och att det kostar 5000 pix! Vad kostar en sprucken tand??

Annika sa...

Ja, jag brukar få höra det där också...
Att mina tänder är nedslitna och att jag behöver en bettskena...
Tycker inte jag går och biter ihop så mkt, eller gnisslar tänder på nätterna eller så...
Nej, jag har inte heller införskaffat en skena. Och nej, försäkringen täcker inte en sådan...
Än står jag ut utan skena...
Hoppas att du gör det också...
OCH stay calm!!!
Känn ingen stress ang kommentarer och att svara på comments---
Your time will come :-)))
Kram!!

Saltistjejen sa...

Oj!!!
Tyvärr ahr jag samma tendens. Biter ofta ihop när jag sover under stressade perioder och får då ofta huvudvärk. Jobbigt. Hoppas att du blir bra snart men fattar inte varför de slipade ner tänderna? Var detta för bettskenan eller var det ngt annat ingrepp?????
Andas andass andas! Glöm inte det!
KRAM!

Desiree sa...

Det var inga roliga besked att du måste bekosta kalaset själv men däremot var det bra att du har fått utrett vad huvudvärken beror på. Det blir nog mycket bättre med bettskena även om den kostar en slant så kommer det vara värt det hela.
Kram

Fröken Anki sa...

Haha, ja men det är väl dyrare att fixa tänder så tandläkaren får mer pengar från försäkringsbolaget för det! :/

Ta det lugnt Taina, ta det lugnt!
Vi finns kvar och vi tittar in hos dig ändå och blir glada när du är tillbaka.

kram

Petra H sa...

Åh nej, vad jobbigt! Har inte maken hört din tandagnisslan?? Jag började gnissla tänder innan vi flyttade till Puerto Rico - antagligen pga all stress med ovissheten om NÄR och HUR vi skulle flytta... Började igen för något år sedan när det var ovisst om tillbakaflytten, men som tur var inte lika mycket. O brukar nämligen väcka mig och då kan jag nästan höra det själv hur hemskt det låter!
Hoppas att det blir bättre, det bästa är väl att det blir lugnare i ditt liv dvs att orsaken till gnisslandet försvinner.
Kram!

Marianne sa...

Jag tycker att du ska investera i den där bettskenan i alla fall. Jag menar, om det innebär att du slipper huvudvärken är det ju värt mycket mer än så.

Ta det lugnt, Taina!
Kram!

Sunflake sa...

Åh vad jobbigt!!! Ångrar min klämkäcka fredagstemakommentar! Hoppas helgen blir lugn och skön, kram a.

Anna, Fair and True sa...

Vadå, hur kan de räkna ut det?? Dumt att försäkringen inte täcker förebyggande men det kan ju vara värt det att betala de där 600 dollarna ändå