söndag 16 maj 2010

Trotter

Okej, jag har inga "dots" pa tangentbordet. Befinner mig i Berlin just nu. Ar lite seg efter flygningen, men vem ar inte det efter att ha suttit som i en sardinburk. Nu sitter ju inte sardinerna precis. De har det mycket battre for de far i alla fall ligga. Om an valdigt tatt.

Jag aker inte business utan vanlig boskapsklass. Som tur ar sa har jag taxben och har inga bekymmer med att fa plats med dem. Men nog ar det obekvamt att sitta ratt upp och ner i 8 timmar! Det blev jobb, sudoko, bok, film och mat. Plus lite somn.

Jag bor pa Landhaus Alpina och det ar ett trevligt litet hotell och det ligger bara 3 km fran jobbet. Nu ska jag forsoka sova nagra timmar for att sedan vakna tidigt och sticka ut pa en springtur. Hor du det KalasLotta! Nu ar jag sa dar duktig igen. I skrift i alla fall. Verkligheten kanske ar nagot annat, hihi. Arligt talat sa ar det skont med frisk luft innan arbetet startar for sedan blir det en heeeeeeeeeeel dag inomhus med standarder och procedurer och tyskar som pratar engelska. Det galler att halla reda pa vem som ska tituleras doktor, herr och frau. Skillnaden pa de tva sistnamnda kan vara svart ibland. Speciellt om de har varit med i nagot landslag under 70-talet och kom fran den ostra delen. Say no more!

Tjo hej sa lange!

11 kommentarer:

Desiree sa...

Du har helt rätt i att sardinerna flyger bekävmare än vad man själv gör. Flygresor i sig är aldrig kul men skönt att du är framme och att resan är avklarad för nu. Låter nice att börja dagen med en liten springtur. Hoppas att du får tillfälle att se och njuta lite av själva Berlin också det är ju en fin och häftig stad på många sätt. Ha det bra.
KRam

Emmama sa...

Nej, say no more för det låter som jäkla känsliga grejer det.. ;) Ha en skön och kul jobbresa!
Kram!

Suzesan sa...

Haha så roligt inlägg men skönt att du landat safe. Hoppas din biznissdag blev bra och att du inte titulerade nån fel hehe. Kan ju kanske vara känsligt det där;)

Kram
/Susanne

kalaslotta sa...

Hahaha...duktiga Taina..

Fast du är inte sådär Skryt-duktig-mellan-raderna, du är bara du..

Grymt energisk och lite lätt endorfinberoende!

Ha en bra jobbresa och lycka till med alla titlar!

KRAMEN

Annika sa...

Skulle nog fasiken också välja sardinresan, tror jag. De får ligga ner och borde således kunna sova ;-))) Att flyga är fasiken inte KUL. No, not one BIT.
Babe, blanda nu inte ihop herrarna och fraurna i tyskland. DET vore penibelt...
:-DDDDD
Keep on being you!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Vilken tur att du har taxben! ;) Jag har alltid så svårt att sova på flyg så det blir en hel del läsning och film. Jag har dock upptäckt att det är mycket skönare för benen att ha på sig stödstrumpor. Men du kanske har sådana redan?

HeLena sa...

Hoppas det går bra för dig och att du bor bekvämt även om flygresan var trång. Jag tycker ofta att det blir trångt när man flyger långflygningar... brist på utrymme!!
Spring på det är jättebra har jag hört;).
KRAM!

Livet enligt Jenny sa...

Härligt med en springtur i annat land, alltid lika spännande att ge sig ut på lite upptäcksfärd. Tyskar som pratar engelska kan ju vara rätt anstängande så du gör helt rätt i att rensa huvudet innan. Ja titlar kan vara svårt ibland men du är en smart kicka så du klarar det galant är jag säker på! Ha det gött. Kramen

Musikanta sa...

Vi, som alltid åker boskapsklass (ska införliva det mitt ordförråd) har alltid taxben, eller får efter ett antal timmar. 8 timmar är väl ingen match - till Kina tar det 11 ibland.

Det är viktig att titulera tyskar rätt lärde mig mitt ex. Det ska heta Herr Doktor Doktor ibland, kommer jag ihåg att han sa... Men du klarar det säkert galant som så mycket annat du berättat om, haha!
Kram/M

Anna, Fair and True sa...

Fyndigt med "trotter" förresten! Trött globetrotter! :)

Marianne sa...

Hahahaha, ja de där tyskarna och deras titlar! Glömmer aldrig när jag jobbade på Hoechst och vi hade tyskar på besök. De titulerade till och med varandra - och jobbade alltid tätt ihop - Frau Doktor Professor!