torsdag 13 maj 2010

Panik

Panik utbryter på Minstingens skola! De ringer som besatta och får varken tag i mig eller Maken. Jag är hos Farbror Doktorn och Maken sitter på möte. De ringer Tonårsdottern, som råkar vara hemma. Det är en "Early release day", dvs de slutar tidigare från skolan. De meddelar att Minstingen är kvar på skolan och har således inte tagit skolbussen hem. De tillät henne inte att göra det. Öh? Nu ville de alltså att hon skulle bli hämtad. Hon tar ju alltid bussen hem oavsett om hon slutar vanlig tid eller tidigare.

Varje dag åker Minstingen till dagis på morgonen. Därifrån blir hon hämtad vid lunchtid av en mindre skolbuss, som kör henne till skolan och Kindergarten. När skolan är slut, tar hon den ordinarie skolbussen hem. Alltid. Förutom vid ett tillfälle när de hade en Early Release Day, då hon skulle köras tillbaka till dagis eftersom det inte fanns någon hemma som kunde ta emot henne. Men DEN gången fick vi skriva och fylla i miljontals formulär för att det skulle kunna genomföras! Den här gången hade vi inte gjort det och således gällde de vanliga reglerna.

Igår hade en chaufför kommit tillbaka till skolan för att köra tillbaka Minstingen till dagis. Han var konfunderad, för det hade han inte fått någon information om tidigare. Bara för att skolan antog att hon skulle till dagis igen, hade de bett honom komma tillbaka när skolan slutade. Han gör som han blir tillsagd och Minstingens fröken vägrar låta henne åka med eftersom det inte fanns något som tillstyrkte denna hämtning. Fröken ville skicka Minstingen med den ordinarie bussen. Vilket skulle ha varit helt rätt. Heja Fröken! Men DÅ fick Main Office personalen fnatt och förbjöd fröken göra detta och placerade Minstingen i en stol på kontoret, där hon snällt fick vänta. Sedan ringer de som galningar och det låter som om det är världens undergång.

När jag till slut kom till skolan så var jag rabiat! Mitt finska humör exploderade som värsta atombomben när jag klev in på Main Office och frågade dem vad de höll på med. Med alla dessa jävla regler och rutiner som de är så förbannat duktiga på så slår de knut på sig själva! "But we assumed...". "ASSUMED?????!!!!" var min reaktion. Här ska fan inte antas något! Sedan bad de mig fylla i i ett papper för att jag skulle hämta henne? "VA?" skrek jag. Det var ju för helvete inte jag som sett till att hon skulle bli pick up, som det så fint heter. Det var en säkerhetsåtgärd så man skulle vara säker på vem som hämtat barnet. GAAAH! Jag kan lova er att den signaturen var nog inte i närheten av min vanliga signatur. Det blev säkert en massa svordomar på raden. På finska, som de i alla fall inte begriper. Att det stod en massa folk därinne och lyssnade, sket jag fullständigt i. Ska man ha sådan byråkrati så ska man hålla reda på hur den fungerar och ge fan i alla antaganden! Tror gör vi i kyrkan.

That's all for now. Nu ska jag förbereda min business resa till Berlin. Drar på lördag. Märks det att det har inte lagt sig riktigt än?

15 kommentarer:

Anonym sa...

Vi lever nog lugna livet här hos oss, märker jag... Usch vad byråkratiskt det låter hos er, förstår att du drog till med monta pe***le!

StrandMamman

Amy sa...

Auch! En arg Taina ska man tydligen inte leka med! ;-)
Hoppas det går bra i Berlin. =)

kalaslotta sa...

Haha...jag har just haft en läx-fight med yngste sonen och var på ganska dåligt humör.

Nu läste jag detta inlägg och vips så fick jag mig ett gott skratt och ett leende som sitter kvar resten av dagen.

De är lite lustiga med sina regler...och att de helt plötsligt antar något annat än det som sägs är ju märkligt..men det lär nog hända fler gånger.

Du är så skön Taina, finska svordomar istället för underskrift...I die...hahahahah

Sen är det lite lustigt hur förvånade de blir när man reagerar in public. De stirrar på en som om man kom från månen. Att höja rösten offentligt är liksom helt exotiskt för dem...eller finskt kanske..i så fall är jag lite finsk för jag har då rakt inga problem med det.

Tack för att du ändrade mitt humör från ilsk till glad!

You Rock Taina!

anna of sweden sa...

Bra rutet Taina. ;)

Men så märkligt. Man kan ju undra var det gick fel någonstans. Varför hon plötsligt inte fick åka med sin vanliga buss.

Och nu. Andas. Och packa.

Kramelikram!

Desiree sa...

Håller helt med dig om att det ibland bara är för mycket regler. Varför överhuvudtaget early release om man inte fått reda på det innan och det inte hänger ihop med något väderfenomen eller sådant. Hoppas att du får ett par lugnare dagar här nu innan resan till Berlin.
Kram

underytanjag sa...

Jo nog märks det allt.. ha det bra i Berlin!

Peter sa...

Jo, det märks (om att det inte lagt sig). Men jag förstår dig fullständigt. Ibland blir det bara för mycket, alla dessa omständligheter och byråkratiska kringelkrokar. Bra beskrivet, bra rutet! Och du kan ju alltid stämma skolan...

Jenny sa...

Haha, go Taina! Vi har också en alldeles för petnoga office - inte för att de gör misstag som er, tack och lov, och hittar på grejer - Härom veckan fick jag tex sitta där i 35 minuter!! eftersom jag hade fräckheten att vilja ta med mig Mathilda hem, då jag varit i klassrummet, istället för att hon åkte buss. Då tilläts vi inte lämna byggnaden, fast det var efter skoltid nota bene. "nej det var ju oträttvist mot car pool att jag bara promenerade ut från byggnaden före alla andra (!!!???)och dessutom hade jag inte skickat in en lapp om att Mathilda inte skulle åka buss minsann" . Vi fick vackert vänta tills sist. Kram!!

Melting Pot sa...

Vilken röra!
Liknande hände oss nyligen och barnen blev fast på skolan och ringde från Admin där de satt då vakterna vägrat släppa hem dem. Några gånger i veckan skickar någon av oss svenska familjer en bil för att hämta upp 6 barn från 3familjer i skolan. Det har vi gjort i ett år nu. Plötsligt fick barnen inte åka hem i annat än sin egen bil, med sin egen chaufför. Ny regel för dagen. Inget som vi fått meddelande om. Efter mycket om och med släpptes barnen hem och vi föräldrar skrev ilskna mail. Sen har vi inte hört nåt. Vi fortsätter att skicka 1 bil till alla barnen och det har gått bra ända sedan den dagen. Vi är väl ökända nu efter den mailstormen och barnen är lätta för vakterna att känna igen. 6 lintottar.

Emmama sa...

Du har ju ett sånt skönt sätt att återberätta saker! :D Jag skulle också blivit minst sagt IRRITERAD och jag vet hur reglerna kan vara, gah!

Ha nu en skön skön skön resa!

Kram kram!

Annika sa...

Satana perkele...
GUD, du får mig alltid ATT GARVA!!!
Tack, för det du finska finska!!!
Sisu!
Nämen vad knäppt, och vad märkligt.FATTAR ju att DU LACKADE!!!!
YOu go!!
Ha så roligt i Berlinilainen!! :-))))
KRAM!!

alegni sa...

ja, jisses, så svårt det kan vara ibland! här försöker dagisarna mellan varven ställa till det med sin byråkrati, men jag vet faktiskt inte hur noga de är när allt kommer till kritan.
hoppas du lugnat ner dig tills du ska sätta dig på flyget till europa. är du säker på att du kommer dit du ska i god ordning med tanke på vulkanaskan som svävar omkring fortfarande...?
kraaam

Livet enligt Jenny sa...

Taina du slår mig med hästlängder när det kommer till humör!! Hahaha skulle gärna viljat vara en liten fluga på väggen när du skällde ut dem på Main office men risken att du slog ihäl den irriterande flugan känns överhängande stor så jag föredrar nog att läsa om dina bravader här på bloggen istället... hihihi ;)
Hoppas resan till Berlin blir bra, synd att det inte var Göteborg.. Då hade jag hämtat upp dig och bjussat på finfint fika på ett soligt Avenyn. Sköt om dig! Kramen

Anna, Fair and True sa...

Men shit vilken byråkrati! De är ju bara för mycket ibland alltså!

Marianne sa...

Så krångligt man kan göra det om man vill : D

Kramar!