fredag 14 maj 2010

Show & Tell: När jag var liten...

När jag var liten..

...dvs nyfödd, var jag stor och tjock. Det höll inte så länge.

Mina kära syskon började kalla mig för Myggan. Kanske var det pga storleken. Kanske var det för mitt eviga surrande. Mellannamnet var Brandsirenen då jag kunde låta som en sådan. Speciellt när jag var arg.

Att vara yngst i syskonskaran var inte alltid så lätt.

Jag var ingen större skidåkerska, men som finne SKA man ju skida. Bloddoping var ju inte att tänka på. Jag var ju bara ett barn...Finnarna har ju annars varit bra på det. Skidåkning alltså. Med hjälp av några påsar extra blod.

Det var bättre att hålla sig till friidrotten och tävla mot "hurrit" i Sverige och varje år var det Finnkampen mellan Porin Tarmo och Rånäs 4H. Här har jag precis hoppat längd och då ska ju byxorna dras upp lite efter det lååååånga hoppet.

Plötsligt börjar det hända saker i kroppen. Även i knoppen ser det ut som, för vem fan tar på sig en lila sparkdräkt??? Jo Taina när hon skulle delta i en discodanstävling!

Vad är nu detta? Varför har jag fotat en bild med karlar med bar överkropp? Det kanske är ett bevis på att jag började få andra intressen och att vara liten till att bli stor gjorde sig tillkänna. Bilden är tagen i Imatra under 70-talet, på en friidrottstävling jag var med i. Jag tycktes inte ha tagit många andra bilder då...

Friidrott var inte det enda som intresserade mig. Dans har också varit en stor del av mitt liv sedan jag var liten. Spana in lager på lager och de klippta ärmarna på tröjan!

Dansen ledde till många uppträdanden. Barndomen började se sitt slut...

...och i och med studenten klev jag in i vuxenlivet. Njae förresten, jag är nog liten fortfarande. I alla fall i sinnet!

Tack Bejla för temat denna fredag!

15 kommentarer:

Nilla sa...

Många fina bilder och många fina minnen! Ha det bra.

Pettas sa...

En härlig sammanställning över ditt liv som liten och uppåt. Snygga killar!
Tror det är viktigt att aldrig bli för stor innerst inne:D.
Allt gott!

Desiree sa...

Jättebra tolkning av dagens tema. Här fick man följa dig genom hela din barndom och uppväxt med en massa fina bilder. Har du scannat in alla dina bilder som du tidigare bara haft på papperkopior?
Have a great friday och trevlig resa till Berlin.
Kram

Taina sa...

Nilla:
Tackar! Det är kul att gå igenom gamla bilder för oj vad mycket man minns då!

Pettas:
Hahaha, snygga killar OCH gubbar. För det var de ju DÅ när jag tog fotot. Men snygga var de. Den äldsta som var med och tävlade i dessa sammanhang var faktiskt 65 år! Och SÅ snygg!

Desiree:
Tackar. Det var ett kul tema faktiskt. Speciellt när jag skulle bläddra tillbaka. Nu finns ju många bilder kvar hos pappa som jag gärna skulle vilja ha. Får ta dem i sommar.

Vet du , scanner fungerar inte nu och jag brukar annars använda den. Men nu fotade jag bara av bilderna direkt! Visst duger de bra?

Ujuj, resan går av stapeln imorgon förmiddag och jag har tusen ting kvar att göra...får jobba på planet ;)

Kram!

Livet enligt Jenny sa...

Underbara bilder Taina!!Diggar verkligen grabbarna i bar överkropp!! Kul att se att idrott har varit ett stående inslag i hela livet och inte som för mig som insett mitt i livet att man kanske borde röra på sig... :)
Ha en toppenhelg och tack för fina bilder. Kramen

Melting Pot sa...

Jo jag. Jag menar lila sparkdräkt. Hade nåt precis liknande som mamma sydde i just lila! Härlig kavalkad av bilder. Önskar en trevlig Berlinresa! Kram

Suzesan sa...

Wohaaa!

Åhh så härliga bilder. Vilket härligt inlägg och så kul att både se och läsa. Hehe bilderna på bara överkroppar ja. Bäst att passa på ju!

Men på bilden med sparkdräkten där ser du likamed ut som din Tonåring hemma. Bara hårfärgen som skiljer er åt tycker jag.

Ha en bra helg.

Kram
/Susanne

Grekland nu sa...

Roligt med gamla bilder! Men oj vad du och din dotter är lika på bilden i den tjusiga lila sparkdräkten (i ansiktet alltså)...Annars syns det att det på flera av bilderna att det var fullt fart på dej redan då! Trevlig helg!

Heather sa...

Kul inlägg! :)

isflaket sa...

Underbart inlägg som bjöd på många små skratt och samtidigt berättade mycket om ig som ung. Kul med fotona. Får nog också se till att få alla mina fotoalbum hit - saknar dem. Fast vem vet när jag kommer till Sverige nästa gång..
Fortsatt trelig helg!

Anna, Fair and True sa...

Vad kul att se dina bilder, särskilt den med de vältränade killarna! ;) Jag förstod att du tog den bilden! :)

Du har verkligen varit en hurtbulle hela livet!

Har du ingen bild på dig i lila dräkten där du står upp? Hade varit kul att se haha :) Man ser ju att du liksom jag (ref till mitt inlägg) alltid varit väldigt moderiktiga! :)

Kram!

HeLena sa...

Hej!!

Vet inte vad som har hänt men jag har inte hängt med i ditt bloggande... på min sida ser det ut som om du inte bloggat på länge...??? ja, ja vi vet ju att min blogg är lite... sisådär på nåt sätt!! Nåja, jag har läst ikapp!
Finfina bilder! Visst känns det mycket närmare än det är när man tänker tillbaka på sin "när-jag-var-liten-tid"?
Må så gott!
Kram kram!

Musikanta sa...

Jättefina bilder - lika söt som liten som du är nu!

Fantstiskt att du hade ett sånt intresse för friidrott när du var så ung. Det är ganska ovanligt!

Smarriga killar på bilden...
Kramar!

Petra H sa...

Vilka underbara bilder och kommentarer, som alltid! Du är definitivt den roligaste bloggerskan! Men så allvarlig du såg ut på studentbilden?
Kram

Marianne sa...

Härlig kavalkad! Hahaha, vem av killarna spanade du mest på? : D

Kramar!