måndag 9 november 2009

Sari-klädda kvinnor i en babydekorerad, indisk restaurang



Jag skrattar fortfarande. Söndagens Baby Shower var något nytt för mig. Jag har då aldrig stött på fenomenet tidigare och har förstått att det är en ganska stor grej här i Amerikat. När någon ska ha barn, bjuds släkt och vänner in till en sk Baby Shower. Meningen är att var och en har med sig gåvor till barnet, som alltså inte sett dagens ljus än. Det kan vara allt från blöjor till leksaker och kläder. Det är bara fantasin som sätter gränser. Du kan om du vill och har obegränsat med pengar beställa specialgåvor att ta med till festen. Till exempel kan man beställa en tårta gjord av blöjor, en sk diaper cake. Men varför beställa en och betala multum för en sådan, när du kan göra en själv!

Vi var alltså bjudna till våra vänner i Hartford, Mala och Thapa, som ska få sitt första barn i jul. De äger en indisk restaurang, Masala, som har blivit vår favoritrestaurang. Trogna kunder som vi är, blev vi självklara gäster, enligt ägarparet.

Vi anlände lite tidigare, eftersom Mala behövde lite hjälp att dekorera och när vi kom möttes vi av en förvirrad servitör och en jag-tar-det-lugnt kock. I ett hörn satt en äldre herre och blåste ballonger i alla möjliga kulörer och slängde dessa på golvet. "Men vad ÄR detta", tänkte jag, och började genast plocka fram rosa och vita ballonger vi hade med oss. Bad den förvirrade servitören att blåsa upp dem och när jag visade honom den manuella handpumpen sken han upp som en sol och satte genast igång. Den äldre herren satt fortfarande kvar i sitt hörn och fortsatte att blåsa upp sina ballonger. Och slänga på golvet.

Maken och jag klättrade på stolar och tejpade upp ballongerna. Vi sprang omkring och dekorerade i restaurangen och till slut kom värdparet. Sedan hjälptes vi åt så gott det gick. Kocken försvann in i köket, förvirrade servitören blåste ballonger, den äldre herren försvann och gästerna anlände. Några hade presenter med sig, några ingenting. De flesta av gästerna var släkt med ägarna, som kommer från Laos samt Nepal.

Vilken hejdundrande fest det blev då! Det bjöds på utsökt mat, mycket skratt och till slut dans! Ja vi dansade till indisk discomusik och allt kändes lite surrealistiskt, där vi stuttade omkring bland sari-klädda kvinnor i en baby dekorerad indisk restaurang. Men kul var det!


Ballonger, ballonger, uppblåsta av en förvirrad servitör.

Gästerna har anlänt!

Två underbara kvinnor. Hon till höger ska snart bli mormor.

Kockens döttrar

Den 75-åriga mormodern bangade inte och svängde sina lurviga på dansgolvet!

Efter den indiska efterrätten (don't ask me what it was) så bjöds det på tårta. Den orkade jag inte ens smaka på efter all mat jag hade proppat i mig innan.

Kockens fru in action. Händerna ska vridas och snurras beroende på vad låten handlade om. Och här vreds det ska ni veta!

Självaste kocken tar en svängom med den blivande mormodern.

Tack snälla, söta Mala, för att vi fick vara med!

Och här är resultatet av min första Diaper Cake! Till det hade vi med en låda fylld med allt vad nyblivna föräldrar behöver.

En oförglömlig kväll helt enkelt.

13 kommentarer:

anna of sweden sa...

Åh, vad otroligt att få vara med om en sådan sak.
Only in Amerikat!

Kramelikram!

alegni sa...

så kul. det var nog en lite annorlunda baby shower, det. på de två jag varit på under mina besök där borta gick det betydligt lugnare till. ingen dans och inga karlar på de partyna, inte!
du lyckades riktigt bra med tårtan! nu vet du att du kan försörja dig som blöjkonditor ifall du tröttnar på ditt nuvarande jobb!
kramkram

Saltistjejen sa...

Å vad fin din diaper cake blev! Klart större än den vår till baby showern för våra vänner i somras. Jag tycekr faktiskt det var riktigt skoj att göra den också!
Och vilken härlig fest!!!!!!!
Underbart med nya kulturer och upplevelser!
Stor kraaam!

mammigranten sa...

Säger som Anna, åh vad roligt att få uppleva en babyshower!
Ni verkar haft det kul ivf och det är ju det som gör en fest lyckad!

Kram

Suzesan sa...

Guuu så mysigt. Vad kul. Åhhh sånt kunde de börja med här tycker jag. Kul för de som ska få barn. Sen kommer ju tiden var fylld av bara det nyfödda. Ett sätt att samlas innan och så får ju föräldrarna en bra start. Det är dyrt att ha småbarn. Verkligen.

Härligt inlägg med urfina bilder.

Kram
/Susanne

HeLena sa...

Va häftigt!! Diaper Cake=D ser god ut;D hahaha nej, men vad roligt och Dans! Då trivdes du väl!?
Härlig helg låter det som!
kramis!

Marianne sa...

Hahaha, den showern var väl lite annorlunda? Brukar det inte vara mest kvinnor och på dagen och sitta och prata? Härligt att de ställde till rejält kalas med god mat och alla vänner och släktingar.

Jättefin diaper cake! Och fin låda!

Kramar!

Annika sa...

Vilken annorlunda babyshower!!
KUL!! Roligt! Babyshowers är ju SÅÅÅ smarta!! jag fick en av mina vänner, och det var helt fantastiskt!! Fick så mkt saker och kläder då (visste att det skulle bli en tös). Otroligt. Faktiskt så var det för både Peters och mina vänner. jättekul!!!
Vilken FIN diaper cake du gjort!! I am impressed!!!
Kolla in Taina, hon blir mer och mer amerikaniserad här i amrikatt...
Nä'rå---bara till en viss gräns---den finska SISUN kommer alltid att råda först och främst!!
STORA kramar!!!!

Petchie75 sa...

Vilken helt underbar upplevelse!! Att ni blev inbjudna som stamgäster på en indisk restaurang till ägarnas baby shower visar ju bara på hur urtrevliga ni måste vara som personer ;-) Så himla coolt och annorlunda som upplevelse!!
När jag berättar för O om er upplevelse så kommer han att bli grön av avund - vi ÄLSKAR indisk mat! Åt senast igår en indisk maträtt med linser och spenat (från Indiskas gamla kokbok från 90-talet) - vi måste tyvärr laga all indisk mat själva eftersom vi har blivit varnade att de indiska restauranger här på ön är dåliga...
Stor kram!

Taina sa...

Anna;
Jag var verkligen glad att få vara med! SÅ spännande och annorlunda! Blandning av amerikanskt, indiskt och laonesiskt (hm, heter det så om man är från Laos...)

Kramelikram

Ingela:
Jag hade också hört att det oftast bara var kvinnoe men det finns ändå de sim väljer att bjuda in män också.De är ju ändå två om det tycker man...

Den där tärtan var faktiskt riktigt enkel att göra. Kollade på ett videoklipp på nätet. I mitten står en bubbelflaska för att hålla ihop de olika nivåerna. Kul idé, eller hur!

KRAM!!

Saltis:
Tackar! DEn VAR kul att göra och enkel dessutom. Hela idén med Baby Shower är ju så smart. Tänk annars vad mycket man skaffar sig sjäöv innan barnet anländer.
Festen var riktigt lyckad och Mala och Thapa är alltid så gästvänliga och har stora hjärtan, båda två.

KRAMAR!!!

mammigranten:
Himla kul!! Hoppas du får vara med om en du med. Chansen är ju stor när ni bor här.
Vi hade SÅ kul. Både maken och jag fick rejäla skrattanfall för de BJÖDS verkligen på underhållning.

Kram

Suz:
Eller hur? Sverige tar ju efter ii många andra fall. så som knäppa TV-program. Varför inte härmas med Baby Shower!! En affärsidè???
För visst är det dyrt med allt som ska skaffas och nu fick de ju en del. Tänk bara vad blöjor kostar idag!!!!! Och här finns inga barnbidrag.

Ha det så bra!

Kramen!!

HeLena;
Häftigt va? Med en Diaper Cake. Jag googlade massor om Baby Shower och det finns ju hur mycket idéer som helst. För dyra pengar....

Kul var det och JA, jag ÄLSKAR att dansa.

Kram!

Marianne;
Det kanske var en liten annorlunda tillställning. Men så himla rolig. De hade en proffsfotograf där också för sedan ska det ju göras ett fotoalbum.

Maten är ju obeskrivligt god! Både maken och jag föredrar indisk mat. Han väljer lite mer hot-hot än jag men jag har lärt mig med åren att äta lite starkare.

KRAMAR!!

Annika:
HAHAHAHA!! Ja inte är det svårt att ta åt sig de roliga bitarna från detta land. ÄLSKAR dessa typer av festligheter och de kan verkligen hitta anledningar till att träffas och ha roligt! Så kul.

Till helgen ska vi till en annan indisk familj och fira Diwali. Det har redan varit men de hittade inget annat datum att ha det på. Det blir också kul.

Nu ska sisu Taina dra upp Minstingen...

KRAMAR!!

Petra:
Urtrevliga? Hahahaha, men roligt tycker vi om att ha, både maken och jag. Och indisk mat älskar vi. Jag har lärt mig av maken att tycka om det. Han bodde ju nästan 10 år i KL, Malaysia och åt där mycket indisk mat. Ibland snor han ihop något själv men att tillaga indisk mat tar ju sådan tid!!!
Till helgen blir det mer indiskt då vi är bjudna till ett annat indiskt par för att fira Diwali.

Kram på dig!!

underytanjag sa...

Jaså, var det SÅ tårtan såg ut..

Anna, Fair and True sa...

Jättefin blöjtårta! Det är en så kul idé tycker jag! Jag har två kompisar som ska ha barn när som helst (bådas datum var igår) så jag funderar på att göra en sådan till dem, eller en av dem i alla fall!

Kan jag gissa att de väntar en flicka?! ;)

Taina sa...

underytanjag:
Hahaha! Det visste du inte? Den är nog inte så god men fin, eller hur?

Kram

Anna, Fair and True:
Givetvis är det en flicka med allt rosa tingeltangel! Och det är så enkelt att göra den här tårtan. Googla på Diaper Cake och du kommer att finna många tips. Det finns till och med instruktionsvideos. Jag har en flaska mitt i som håller ihop våningarna. Lycka till!

Kram