måndag 14 juni 2021

Senior

Men herregud, Liisa är nu Senior! Ja, jag vet, skolåret har inte börjat, men så snart sista dagen av Junior året är avklarat, deklarerar de högt och tydligt att de nu är Seniors.

Det senaste året har varit en jäkla resa, dels pga pandemi-helvetet men också av en andra massa orsaker. Men vi har kämpat på och vissa dagar har varit bra och andra mindre bra. Nu börjar vi se slutmålet även om det finns mycket kvar att göra.

Att bo i en stad som består av en massa högpresterande ungar gör att trycket är stenhårt. Och amerikanska föräldrar pratar gärna högt om sina professorer till ungar och att de ska gå på Harvard, Duke osv. Vad är det för fel på community college? 

Nu gäller det börja fundera på inriktning. Den har varit någorlunda klar, men ibland känns det som om varje dag är en groundhog day.

Liisa är i alla fall värd ett härligt sommarlov, med några veckors jobb på en restaurang, sedan kanske det blir en sväng till Sverige i sommar för hennes del. Vi får se. 



2 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Visst är de värda ett bra sommarlov, speciellt i år! Community College är en jättebra start, några av barnens vänner började så av olika anledningar, en för att spara pengar och en för att etablera sig som resident i Texas och sedan kunna gå in-state där.
Också studenter som är ganska medel kan få bra scholarships, det gäller bara att söka till rätt college! Dottern fick bra erbjudanden på flera håll, och stortrivs på URI, med scholarship blir det ungefär som in-state!

MLJMC sa...

Sonen går på community college och vi tycker det är toppen. Han började medan han gick på high school sk dual enrollment och vi fortsatte där efter studenten trots att det ligger utanför vårt county och därför kostar oss dubbelt som de som bor där men det är så bra att vi tycker det är värt det. Skolan har dessutom nyligen blivit utsedd till det bästa community college i hela USA! Varit och tittat på flera universitet och när man ställer frågan vem som undervisar eller har koll på stora klasser så får man till svar en TA eller tom en proctor(undergraduate elev). På community college får du alltid en professor/lärare och små kurser. Han kommer antagligen göra en transfer till våren. Lycka till Liisa!