söndag 29 juli 2018

Ledsen

Idag hade jag tänkt skriva om de sista dagarna i Thousand Islands, men det får vänta. Pappa, lilla pappa, har hamnat på sjukhuset. Lilla pappa som bara är 78 har drabbats av Alzheimer och stundtals kommer han inte riktigt ihåg saker och ting. Inatt har han ramlat, slagit i huvudet och brutit lårbenshalsen. Hans fina särbo kom förbi och hittade honom livlös. Det tog sedan 2 timmar för ambulansen att komma!

Idag fick jag facetajma med pappa, tack vare systerdotter som var där på sjukhuset med honom och baddade honom i denna olidliga värme. Luftkonditioneringen på sjukhuset hade kollapsat och där låg han, min tidigare så starke far, så svag, så svettig och drogad.

Mitt hjärta blöder. Tankarna snurrar. Vad gör jag här? Vill vara nära.

9 kommentarer:

Christina sa...

Jag blir så ledsen för din skull, det är så så svårt att vara långt borta. Jag vet precis hur svårt det är med äldre föräldrar. Jag har själv varit där... Vad skönt att du fick Facetajma med honom i alla fall, kanske kan det bli ett återkommande glädje moment för honom. Och för dig!
Tänker på dig och skickar styrkekramar!

Katrin sa...

Åh jag är så hemskt ledsen att höra detta! Jag gick igenom samma med min mormor (som var min mamma när jag växte upp). Hon hade fått en stroke några år tidigare och det blev vaskulär demens. Det är förtvivlat jobbigt att se någon man älskar gå igenom detta. Speciellt när man är på andra sidan världen... Många kramar.

Madeleine i USA sa...

Men neeej, ledsen över att läsa detta! :(
Fruktansvärt jobbigt när man befinner sig på den här sidan Atlanten. Skickar styrkekramar!!

Pettas sa...

Varma, varma tankar till dig nu, i hjärtlig mening. Styrkekramar! <3

Malin sa...

Usch vad tråkigt. Mina föräldrar (76 o 75) lever i ständigt skräck för att få Alzheimers. Pappa även i sämre form och måste gå med käpp och knäet viker sig ibland utan varning. Han ramlade nu när vi var hemma i sommar på en promenad. Läskigt. Man känner sig så hjälplös. Kommer din far kunna bo kvar? Så många beslut. Gissar att du kanske åker till honom framöver? Tur att du har syskon! Hoppas hoppas han får bra vård och läker fort.

http://kraka.moah.se sa...

Men oj! Hoppas det ordnar sig och att han kryar på sig från sitt benbrott.

Marre sa...

Men nej! Vad hemskt! Kram till dig och din pappa <3

Susjos sa...

Kramar till dig!
Vet ju precis hur det är....

kalaslotta sa...

TUsen kramar Taina!!!