torsdag 30 juli 2015

Thousand Islands - del 3

Jamen det här ju som en film. Ni vet i flera delar, typ Hajen 1, Hajen 2 osv. Bygger på samma tema men annan handling. Vi kanske inte ändrar så mycket på konceptet. För det här är ju det vinnande konceptet, så varför ändra på det liksom?

Dagarna här på Thousand Islands rullar på. För er som inte vet, så är vi på den amerikanska sidan, på en ö som heter Wellesley Island, NY. Den här kan jag rekommendera varmt. Du tar dig ut med bil ända fram till stugan, vilket är ett stort plus när du har en hel del packning med och du slipper åka flera turer med båten. Beroende på hur stor båt du har förstås. Vi har ju The One and Only! The Bass Boat! Och den är inte stor inte.

För två år sedan hyrde vi stuga ute på en ö UTAN förbindelse till fastlandet med bro. Jag var inte så förtjust i det stället. Kände mig övergiven. Men vi är ju alla olika.

Som sagt var, så hyr vi ett hus som jag förälskat mig i. Det är andra året i rad. Den har precis allt vad man kan önska sig. Och vi kan ha hunden med oss! För vad vore en semester utan Dino?

Annars då? Jo jag har sprungit ett par gånger, men det går inte så bra. Mina lungor är slut efter denna monsterförkylning. Men jag tar det lugnt. Har inget lopp att träna till i år. Blir ett mellanår.

Visst ja! Igår hade vi en liten "incident" med båten. Ytterligare en underbar dag och vi for ut för att forska alla öar och spana in hus och båtar, när plötsligt bensinen i den ena tanken tog slut. Självklart hade vi extra tank med oss. När den kopplades in så kom inte motorn igång! Panik! Där var vi, mitt i floden med båtar som svischade förbi oss på båda sidor och skapade monstervågor åt oss. Liisa blev pissnödig och jag började nynna på musik från Titanic. Typ. Jonas fipplade och efter mycket om och men så lyckades han få igång motorn efter att ha bytt ut munstycket från den ena tanken till den andra. Efter det tittade han på Liisa och mig och undrade om vi ville åka ut längre? Var han knäpp eller? Jag tänkte det var bäst att åka tillbaka till stugan innan vi mötte isberget. Eller något liknande.

We are all safe. Kan meddela att vi är ju inte ensamma i floden, så hjälp fanns om så skulle behövas. Men eftersom jag kom in i någon sorts filmtrans, så blev det dramatiskt. Titanic i en bassbåt och 25 grader i vattnet.

Vi kör bilder va?

"Litet" hus vid vattnet. 

Dino tittar på fiskar. Och dreglar.

Jag i min favvohattLövlöst träd mitt ute i floden. Go figure.


Jag kan ta det lugnt!Liisa och Dino spanar in fisk


Idag blir det en tur till Alexandria Bay. Hepp!

1 kommentar:

StrandMamman sa...

Helt underbart ni har haft det!! Vilket toppenställe!
Den lövlösa ön, ja den har jag förklaring till. Otygsfåglarna som äter upp allt grönt, flyger i flock (hundratals, ja t.o.m. tusentals!), fiskar och äter upp all fisk och skiter vitt är skarvar, och tyvärr har vi fått dem hit till vår yttre skärgård nu också.... och tyvärr är de av någon märklig anledning fredade här i landet?!