tisdag 28 juli 2015

Thousand Islands - del 2

Om ni tycker det blir tjatigt med alla bilder från Thousand Islands så kan ni ju alltid sluta läsa här. Jag blir inte mätt på det här stället! Det är så jag tappar andan emellanåt. Det. Är. Så. Vackert. Enda liten knorr på resan är att jag inte är helt frisk. Fortfarande lite småfebrig och halsont. Men Liisa är så snäll och tar promenader med mig när jag inte kan springa (man ska INTE träna med halsont). Men jag klagar inte. Vi tar det lugnt här. Tar en liten tupplur på eftermiddagen när solen blir alltför het. Ja, det är varmt här. Riktigt varmt och jag är glad att vi är vid vattnet. Simpan beräknas få uppemot 36 grader imorgon. Det ni är inte kul.

Hur går det med fisket här då? Vår Hardcore Bass Angler har ingen större lycka i år med det. Någon liten bass blir det, men annars verkar de trycka någon annanstans än där Jonas doppar spöet. Jag har provat jag med, men jag är glad att jag inte får napp. För de gånger jag fått, drar jag upp spöet rakt upp mot himlen så den bågnar. Och går av. Det vill inte Jonas se igen.

Liisa njuter som få. Det är en hel del "tubing", dvs sitter i badringen och åker efter båten. Bassbåten ni vet. Ingen sån där fancy schmancy som många andra har här. Igår flög Liisa av två gånger och jag är glad att jag inte såg det.

Idag blir det repris av de andra dagarna, sol och bad, båttur, fiske, grillning, läsa och så lite vin på det. Låter väl som en semester?

SÅ mycket kantareller så vi höll på att smälla av. Och nej, det är inte Jack O'Lanterns, som är väldigt snarlik kantarellen för de som inte visste det.

Här intas middagen. Varje kväll.

Inte vår båt.

Vår "båt". The one and only. 

Jag trampar gärna omkring i den här jag.

"Vår" brygga.

Bibliotek. Japp, det är bara att ta en bok och läsa. Och komma ihåg att lämna tillbaka den förstås.

En promenad på de underbara grusvägarna. Älskar grusvägar. Go figure.

"Ljushus", som Liisa sa...oh my Lord.

"Vårt" hus på håll.

Klara, färdiga, GÅ!

Fisket är inget Jonas skryter med denna resa. En futtig bass.

Dino! Du är väl ingen katt!!

En tur bland öarna.Nu har jag inte tid att sitta här. Sprang faktiskt idag...eller lunkade ska jag väl säga. Men jag gjorde det i alla fall.

Ha det!

5 kommentarer:

Karin sa...

Men Taina! Jäklar vad det ser härligt ut! Och storgrillen med Jonas i fronten! Anders såg inte kantarellerna - bara vinglaset 🍷. Och så blev han sugen på att bygga dubbelgarage för båtarna nere på sjön. Bra idé!
Krya på dej! Njut av värme, semester och fantastisk miljö! Kramar.💗

Saltistjejen sa...

Sååååå underbart Taina!!! Helt fantastiskt! Förstår att du är helt förälskad i ert semesterparadis! På många vis känns narren ganska lik den svenska också tycker jag. Ni har ju t o m björkar nere vid bryggan!Och vilken terass och brygga sedan! Underbart!
Krya på dig nu!
Och krama Liisa och Jonas o Dino från oss!

Desiree sa...

Det ser sa vackert lungt och skont ut. Verkligen som ett paradis. Later som en helt perfekt semester ni har. Synd att du kanner dig lite krasslig. Hoppas du kryar pa dig men bra att du anda far njuta lite sa lange. Har aldrig varit I/pa Thousand islands men det ar just sadana har inlagg fran blogg vanner som gora att man far upp ogonen for nya smultronstallen.
Kramar!

Susjos sa...

Oj så fantastiskt vackert, faktiskt lite likt Sverige :-)..ligger detta paradis i Canada?
Fortsätt njuut!!!

eastcoastmom sa...

Underbart! Funderar på att utforska det själv!!!