tisdag 23 april 2013

Hej Cayman!

Jag gör ett försök. Ett megalångt inlägg!

Dear Cayman Islands eller rättare sagt Cayman, som en ortsbo skulle ha sagt.

Vår vistelse hos Dig var helt underbar och att försöka återge allt vi upplevt är nästintill omöjligt. Inte för att vi var upptagna hela tiden med aktiviteter. Det var en strid ström av intryck. Hela tiden. Det var vackra vyer, det var goda dofter, härlig musik och möten med många av Dina underbara invånare.

Du är inte så stor med dina drygt 50 000 invånare, men Du har en storhet som ingen annan. Visst har turisterna hittat hem till dig, men de flesta tycks varva ned efter ett par dagar och märker att här går inga mallisbeteenden hem. Ta din tid liksom.

Att vi valde Seven Mile Beach att bo på var en hit. Såklart. Hotellet Marriott var absolut ingen besvikelse och personalen där, liksom alla andra caymaner, måste få utmärkelser i snällhet. Kundservice i toppklass! De få gånger vi åt där bjöds det på enastående mat. Anledningen att vi inte åt där så mycket var för att vi ville utforska mer av Dig. Din vackra ö. Eller öar. Nu råkade vi bara stanna på Grand Cayman. Din största av 3 öar.

Vi hann med en hel del under våra 9 nätter och 10 dagar. Det hyrdes bil för att åka runt och stanna lite här och där för att snorkla. Liisa vann via Kids Club en lekstund med delfiner. Riktiga sådana! Vi har klappat sköldpaddor. Simmat med dem. Liisa har dessutom pussat stingrockor, vilket betyder lycka. Hon räknade ut att det blir 21 år av lycka.

På morgnarna tränade vi som aldrig förr. Trots värmen Du bjöd på, så lyckades vi springa varje morgon och det saknar jag redan. Att få dra på sig löparskorna, dra ut och mötas av iguanor och tuppar och höns och ödlor gjorde löparrundorna till något mer än en vanlig löparrunda. Alltid sällskap.

Cayman, Din gästvänlighet slår alla rekord! Enkelheten också. Ta bara det här med lokalbussarna, eller minivans, som åkte runt på din vackra ö. De tutade och stannade var som helst och när som helst. Vi hoppade på och betalade ynka 2 cayman dollar. Inga tidtabeller. Inga bestämda hållplatser (även om de också fanns).

Jag har dansat Zumba med andra på dina vackra stränder så svetten sprutat. Barfota. Vilken upplevelse!

Din huvudstad Georgetown sover när kryssningsfartygen drar iväg. Det gjorde inget. Bara mer plats för oss. Ditt nya "inneställe" Camana Bay besöktes bara ett par gånger. Vi förstår att Du utvecklas och bygger nytt i områden där inget fanns kvar efter att orkanen Ivan drog över dina vackra öar. Camana Bay är värt att besöka. Modernt och lite Singapore-stuk liksom.

Jag kan fortfarande känna doften där jag sitter och intar de flesta av våra frukostar, på Coconut Joe. De kände igen oss och vi fick samma plats. Personalen kom gärna fram och pratade med oss.

Jag blundar och sitter på "vår altan" mot innergården och ser därifrån havet. Innergården som blev Liisas sköldpaddsparadis. Där bodde 7 sköldpaddor. Hon namngav dem alla. Fick mata dem.

Liisa blev tjenis med de flesta i personalen. Hon fick priser för både det ena och andra. Hon fick nya vänner. Speciellt en. Edward. Han som gav henne blommor och lego och som skrev när han kom hem att "Liisa was the highlight of the trip". Edwards föräldrar som vi var ute och åt middag med en kväll. För att Liisa och Edward skulle få träffas. Efterrätten intog de vid ett annat bord. Pappan var inte vem som helst. Han som hade jobbat i Clinton administrationen.

Liisa som blev omhändertagen av sjukvårdarna en kväll när hon klättrat i innergården och ramlat ned. De kom snabbt som ögat och tvättade såren. Dagen efter letade de efter henne på stranden för att ge henne glass i stora lass.

Vi firade bröllopsdag. Med sliskig champagne. Men vad gjorde väl det.

Åh Cayman, vad jag saknar dig redan.

Här är vi på väg!

Utanför vår altan. Och ja, det är Liisa som just hangin' out.



På morgonen skulle sköldpaddorna skötas om. (Linsen immade igen)

Innergården på hotellet.








Många sådana här blev det...

Hard Rock i Georgetown


Upps, en liten kyckling i buskarna vid hotellet.

"Vårt" hotell


De här sprang omkring på hela ön.





Camana Bay


Här har vi en av hotellets gäster. 

Echo som gillade min hatt.



Här har Liisa precis fått en blomma av sin beundrare.

Kolla åskådaren! En iguana.

Lyssna noga nu Liisa!




Jonas fick hjälpa till när storfisken skulle dras upp. 




Hyrbilen var ju inte ett vrålåk precis.

Ungar!

På väg mot Stingray City




Varje gång du pussar en stingrocka får du sju års lycka. Liisa passade på att pussa tre olika stingrockor!
Någonstans där ute befann sig Liisa. Sjövild!




Liisa och Edward


Ytterligare en ny kompis










Liisa och Doreen




Bröllopsdagen
Fråga mig inte vad jag gör i buskarna...


Hejdå Cayman!

15 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Underbart Taina!! Vilken semester!!! WOW! Vi var ju bara en dag på Grand Cayman men fick mersmak. :-)
Förstår att du längtar tillbaks! Verkar som om ni haft en perfekt blandning av aktiviteter och att "bara vara".
Kram!!!!

Äventyret framtiden sa...

Så fiiiint!:) Tack för att du delade allt detta härliga med dig!
Ett härligt inlägg som bara den

kram

anneli sa...

Oh mai gad!! Så vackert så man tappar andan!Underbar semester ni haft med massor av upplevelser!Nu har ni säkert laddat batterierna för lång tid framöver;-)

Marre sa...

Men ÅÅÅÅÅHHHHH vad underbart! Härliga bilder!

Annika sa...

ÅÅÅÅ!!
VAD underbart FINT du skrivit!
OCH jag vill bara åka dit IGEN!
Jag var ju en av alla kryssare då vi var där.
Men jag fick sådan mersmak också.
Seven Mile Beach är den finaste strand jag ngnsin sett.
Perfektion!
Ja, jag skulle verkligen vilja tillbringa mer tid på den ön.
SÅ fin!!
OCH dina Bilder är underbart fina!!
NU sk jag titta på dem igen.
KRAMAR!!

Anonym sa...

Åh, vill hoppa på första, bästa plan och åka dit!=)

Anonym sa...

Voi jumala...!!! kommenterar en finne som inte finner ord ;))
Ett inlägg som "Cayman" borde få ta del av, såååå otroligt vackert skrivet och med underbara bilder. Liisa-gullet in action överallt -min vackra lillasyster i fina poséer! Vackert foto även av dig och Jonas på bröllopsdagen <3 För att inte tala om alla vackra vyer ni fått uppleva. Ett minne för livet för er alla!

Hälsa varma kramar till Liisa och Jonas och en varm kram även till dig kära syster <3

Annika sa...

Håller med om att "Cayman" borde få läsa detta.
:-)

Desiree sa...

Wow vilken bild bomb du bjuder på! Så glad att ni fick en sådan toppen semester på alla sätt och fick fira bröllopsdagen på bästa sätt. Det där turkosa vattnet är ju to die for. Man vill inget hellre än att dyka i. Vad gulligt att Liisa fick en beundrare. Låter superhärligt att börja dagen med en skön jogging runda längst med beachen. Det förstår jag gav mersmak. Fotot med papegojjan var lite kul. Du ser inte lika förtjust och avslappnad ut som Liisa. Läckert att få prova på att simma med delfiner. Stort grattis till Liisa som vann den upplevelsen. Förstår att ni fått mersmak på detta och mer än gärna skulle återvända. Jag blir väldigt sugen på att en dag åka till Grand Cayman. Njuter för fullt av dina bilder så länge.
Kram!!!!

Christina sa...

Vilket fint inlägg och vilka fina bilder!! Roligt att ni tyckte så mycket om Grand Cayman, och att simma med både delfiner och stingrockor på en och samma resa är inte någon dålig upplevelse!!
Kram!

Ingmarie sa...

Jösses! Förstår att du längtar tillbaks! Tack för alla bilder. :-)

Melting Pot sa...

Åh! Det ser verkligen helt fantastiskt ut! Tack för att du delade med dig! Kram

Taina sa...

Saltis
Ja detta var det perfekta stället. Verkligen. Både för att bara vara och deltaga på aktiviteter om man så vill. Jag ska köpa massor av lotter framöver och hoppas på en storvinst. DÅ åker jag tillbaka. Hahahahaha!

Kramar!

Pettas
Tackar!!!

Kramar!

Marielle sa...

Vilka härliga bilder!
Sv; Ja Jessica stoltserade med ässät fleece dagen efter! ;) Robbelibobban hälsar tillbaka! :)

Taina sa...

anneli
Visst laddade vi batterierna men de används väl när man väl är hemma. Hahahahaha!

Marre
Men eller huuuur? Vill tillbaka. NU!

Annika
Tackar! Du vet hur det är, med massor av bilder och svårt att välja ut de dom representerar ön på bästa sätt. Ja du borde verkligen tillbringa mer tid där. Vi såg ju kryssare och den lilla tid de fick där.
Seven mile beach är ju bara ett paradis!

Kramar!

Desiree
Tack! Ja du detta var det bästa vi gjort på länge. Skulle gott kunna åka tillbaka snart. Hahahah, den där papegojans klor krampade tag i skallen på mig och så var han ganska tung!
Liisa var salig av lycka hela tiden. Hon vill flytta dit nu. Ta med sig skolan och alla sina kompisar hit. Lite svårt kanske...

Kram kram

Christina
Vi ÄLSKADE det! Det var en helt underbar ö men det vet du ju redan. Vi hann med en hel del nu när jag reflekterat lite över resan.

Kramar

Ingamarie
You're welcome! Du skulle ha älskat alla springturer där!!!!

Meltingpot
Så lite så. En underbar resa och skulle kunna göra om den. NU! Hahahahaha!

Kramar

Marielle
Hahahahaha! DET kan jag tro om Jessica. Hon är ju lite "galen".