tisdag 2 april 2013

Påskat klart

Nu är det vardag igen. Det blev det igår och det känns riktigt skönt. Trots att det är kul med besök, så kan det också vara ansträngande. Ta hänsyn. Flera viljor. Väntan. Och något jag nästan glömt bort, dvs hur det är att ha småbarn hemma. Som pillar, drar och rör vid allt! Men samtidigt så underbart gullig liten varelse.

Det skrivs att påsk inte firas på samma sätt här som i Sverige, men visst "firas" det en del. Och vi ÄR lediga på långfredagen här i Simpan. På påskdagen är fler affärer stängda än vad som annars är öppet på söndagar. Så helt obemärkt förbi går inte helgen. Dessutom träffas familjer för stor påskmiddag eller går ut och äter.

Vi hade alltså besök i dagarna två. Det blev mest häng här hemma. Att dra iväg på längre utflykter med en 1-åring och resten av familjen jetlaggad, är ingen hit. Det blev en del träning, utelek, matlagning och prat i kvadrat. Och ja, lösgodiset från Sverige har vi givetvis mumsat på men inte överdrivet. Märkte att det går att komma över den där hetsen när du varit utan det en längre tid.

Förutom Sverigebesöket har vi haft egg hunt och påskmiddag hos Bob och Darlene. As usual.

Dino tyckte det var bäst att hålla sig på avstånd från denna lilla varelse.

Påskvädret kunde vi inte klaga på!

Mycket spring i benen!

En liten snöhög gör väl inget?Trodde det var tjejerna som skulle shoppa...
OMG!!!

Bilder från påskmiddagen hos Bob och Darlene tar jag i ett annat inlägg. Nu arbete, plugg och träning.

3 kommentarer:

Maria at inredningsvis sa...

Sköna bilder du bjuder på som vanligt.

Vill du se en sötnos så kolla in min blogg idag:)

Ha en kanonvecka med mycket vårsol:)

LOVE Maria från inredningsvis.se

Desiree sa...

Vilken skön påsk ni fått. Er påskväder ser hur skönt ut som helst. Men lite lustigt ser det ut med all snön och sedan Liisa som springer i shorts. Här har vi ännu inte fått någon riktig vårvärme. Underbart att ni är lediga på långfredagen i Simpan (inget sådant i Alabama). Jag är glad att ni även har Bob och Darlene. Helt klart mer än bara grannar (lite som familj) precis som vi också hade turen att uppleva med våra grannar (Kim och Mike) i Alabama.
Kramar!

Saltistjejen sa...

Å vilken mysig påsk!! Men visst är det det så att man vänjer sig vid att inte ha så små barn hemma. Vi har ju lite besök nu (fast de bor inte hos oss) och deras yngste blir 2 i maj så det är lite annan lek här än vad man är van vid. Fast han är å andra sidan otroligt "opillig" jämfört med många andra i samma ålder.
Här i NYC går dock påsken väldigt obemärkt förbi. Man märker faktiskt mer av Passover än påsk. Själv jobbade jag ju både långfredagen och annandagen precis som vanligt. Enda skillnaden var att det var lugnare än vanligt på jobbet eftersom typ hela Europa var "påskledigt". Trodde ett tag att min mobil inte fungerade eftersom det inte damp ner några email där hahaha!
Kramar!!!