torsdag 4 april 2013

Inte så spännande kanske...

Hej alla bloggläsare!

Det här "brevet" är till er alla miljoner läsare (som Peter har). Jag har bloggat till och från i drygt 4 år nu. Ibland tryter inspirationen. Ibland räcker inte bara tiden till. Har många gånger funderat på varför jag skriver egentligen? Och varför här och öppet? Om jag vill fortsätta med dagboksanteckningar så kan jag ju alltid göra det för mig själv och lägga "dagboken" i lådan, typ.

Bloggvärlden är spännande, men inte lika spännande som den en gång var. Visst läser jag många bloggar fortfarande, men inte alls lika mycket längre. Och betydligt färre. Jag har ju mina favoriter. De som liksom blivit mina "vänner". Däremot har jag blivit urdålig på att lämna spår efter mig i andras bloggar. Varför vet jag inte riktigt. Det har liksom bara blivit så.

Vad gäller min blogg då så märks att kommentarerna tryter även här. De som kommenterar får ju nästan aldrig "svar". Det var jag så noga med i början. Jag läser givetvis alla kommentarer och jag blir ju jätteglad när någon lämnar spår efter sig!!! Har slängt ett öga på statistiken i min blogg, vilket jag tidigare inte brytt mig så mycket om och vad ser jag? Det sjunker drastiskt! Jag bläddrade tillbaka i några inlägg och inte var det spännande läsning precis. Ingen Maria Montazami feeling precis. Bara ett vanligt förortsliv här i Amerikat. Det som en gång var nytt och konstigt och som nu blivit vardag.

Nu har jag en liten fråga till er. Vilka ÄR ni som fortfarande hänger kvar här hos mig? Min systerdotter gjorde den här typen av frågeställning till sina läsare en gång och det var faktiskt riktigt intressant att läsa om sina läsare. För jag kan ju inte kalla dem för "fans" precis. Inte än. Kanske en dag om jag blir inbjuden till Svenska Simpanfruar.

Så öppna kommentarsfältet, skriv ett par rader om vem just du är, var du bor, hur gammal du är och framförallt varför just du läser min blogg. Jag behöver inte veta din skostorlek eller dylikt och du får gärna vara anonym. Med denna lilla gallupundersökning så kanske jag får "se" mina läsare.

Kramar
En svensk Simpanfru. Dock inte hemmafru.

31 kommentarer:

Mrs Clapper sa...

Hej!

Fru Clapper här, Malin. Jag är 32 (tänker INTE säga 33 förrän jag verkligen fyllt det även om det är runt hörnet.)
Jag är halvamerikan, bor i Stockholm och jobbar som Team Chef på H&Ms huvudkotor på Inköpsavdelningen.

Jag har för mig att jag hittade till din blogg via Annikas. Och jag läser din blogg för att jag tycker att det är en skön blandning av vardag, humor, betraktelser och så är den "rivig" också! Den har bjudit på många skratt! (Liisa verkar ju ha en fantastisk personlighet!!)

Jag är dålig på att kommentera, men när jag gör det så förväntar jag mig aldrig svar heller. Hoppas att du fortsätter med ditt brev.

Kram från Malin

(Som drar 38-39 beroende på modell.)

Christina sa...

Hej,

Christina, 50 år alldeles strax.... Bor i Pennsylvania, fru men inte hemma fru. Både min man och jag arbetar för ett tyskt företag, men det där vet du ju redan!! Jag har
mina två vuxna barn i Sverige. Precis som du. Det är så härligt att läsa din blogg om vardags liv i Simpan. Mycket likt mitt liv, även om jag inte är lika duktig som du och pluggar vidare!! Good job!! Och så har jag ju så klart ingen Liisa. Jo, en Lisa men hon är ju lite äldre så klart...
Hoppas du väljer att fortsätta skriva, i alla fall ibland. Och att vi får följa med till Grand Cayman snart!! Jag har full förståelse för att orken och intresset tryter ibland. Jag vet att jag är dålig på att lämna kommentarer... men jag läser så fort du skrivit, var så säker!
Många kramar
Christina

Desiree sa...

Hej Taina, jag är ju en av dina trogna läsare. Jag gillar din blogg mycket för att du skriver så öppet och okonstlat. Du har en skön humor som ofta får mig att le. Visst kan man skriva dagsboksanteckningar för sig själv men det är ju inte riktigt samma sak. Jag gillar att blogga för det känns som jag har lärt känna några av er och att ni blivit som vänner för mig. Visst går inspirationen lite upp och ner med jämna mellanrum. Jag förstår också att tiden alla gånger inte räcker till. Men man måste ju inte skriva dagligen eller känna att man måste komma på en massa jämt. Jag hoppas också att du fortsätter. Du bjuder på dig själv, du bjuder på leenden och inspiration med alla järn i elden som du alltid har. Men självklart ska inte bloggen kännas som en fotboja heller.
Kram!

Saltistjejen sa...

Taian! Hohoooo! Mig känner du ju! lite dans till Michael Jackson har vi ju haft för oss, och en massa massa massa snack om ditt och datt under de (tyvärr alltför få) gånger vi träffats.
Jag älskar att följa er här! Mycket för att jag då känner att jag kan ta del av allt som händer i era liv eftersom jag tyvärr inte är så bra på det där med emailkontakt...
Fortsätt skriv! Snällla!
KRAAM!

Saltistjejen sa...

Hm, kanske borde jag lära mig att skriva ditt namn rätt då! TAINA!!!!
:-) men som så ofta blir det mycket typos när jag knattrar....

Katrin sa...

Hej! Jag läser! Jag är precis i samma skede som du, bloggandet är inte lika kul som innan, har faktiskt bloggat av och till i 11 år! Är superdålig på att kommentera och ganska dålig på att svara på kommentarer. Skriver mest för att jag själv ska kunna gå tillbaka och se vad vi gjort osv. Men fortsätt gärna att skriva, jag tycker det är intressant att se vardagslivet hos er faktiskt, lika men ändå olikt vad vi har här i Florida. Vi har ju jämngamla döttrar också, vilket jag tycker är kul.

eastcoastmom sa...

Hej vännen. Vi har ju träffats! Numera bor vi i Spanien, annars samma man och barn!
Man ska tycka det är kul att blogga. Jag har bloggat sen 1997, men för så länge sen hette det inte ens blogg...

Annica R sa...

Här en 43-årig f.d. Texasexpat som tycker du har en jättebra blogg! Jag tycker om att läsa om din amerikanska vardag som jag kan sakna ibland. Nu bor vi i Skåne, men när döttrarna gått klart gymnasiet så skulle mannen och jag gärna ge oss ut i världen igen, gärna till amerikanska östkusten!

StrandMamman sa...

Tiina från Jakobstad i Österbotten, Finland, 49 år ännu idag och i morgon ;)
Har träffat härliga Sisu-Taina på en bloggträff och kikar in på bloggen minst ett par gånger per vecka och vill väldigt gärna fortsätta med det!! Kram på dig Taina!!

Hanna sa...

Hanna, 41, bor i Brasilien med man och två barn. Fast det visste du ju redan. :) Jag hänger kvar här inne med andra ord, trots att även jag är rätt kass på att kommentera...

Fourmum sa...

Anette (fourmum) av samma utmärkta årgång som dig, men har några månader kvar. Jag hittade din blogg via annaofsweden mfl. Jag gillar din stil och hoppas att du kommer att fortsätta blogga. Jag har en bloggsvacka nu, jag läser favoritbloggarna, däribland din ;) Det är precis som du skriver, en vänkrets, även om man inte träffats. Kram

Christina sa...

Hej, jag heter Christina, 50 år, och bor i Grekland i snart 3 år. Kom in på din blogg via bloggen "Aktuellt i Grekland". Din blogg är underhållande, full med fläkt o fart. Man blir bara glad av att läsa den och får sig lite skratt emellanåt. Hoppas att du fortsätter att dela med dig!
Kram Christina

Anonym sa...

Hej,
Jag heter Annika och hittade din blogg under den tiden vi bodde i USA. Numera bor jag i Linköping, jobbar i Göteborg och njuter av dina underbara kommentarer och känner igen igen mig i ditt USA-liv! Snälla fortsätt blogga.

Kalaslotta i USA sa...

Kalaslotta 44 glada år bor ju bara lite söder om dig längst kusten i CT.

Tre kiddos, Mr Make och världens finaste golden Enzo.

Träning, babbel och nästan lika gamla döttrar är det du och jag har gemensamt även om jag är lite fisig och tränar hemma och inte kan springa 100 mil i veckan precis. Men babbla ikapp med dig är jag bra på!

Jag läser för att din blogg är på riktigt, för att du har världens bästa humor och för att jag gillar dig som person (vi har ju setts juuuu).

Jag struntar i om du bloggar då coh då och inte är Maria Montazami..förresten, det struntar jag inte alls i, please please bli inte som MM...stay true to who you are! Taina, the one and only.

Jag hjärtar dig!

(Jag är precis som du, jag läser massa bloggar men är inte världsmästare på att kommentera...)

Anonym sa...

Jag hittade till din blog via Life in the Suburb. Har haft min brorsa med familj boendes utomlands länge, sista tiden i USA och dom bloggar inte (vet nog inte ens vad det är), så jag gillar att följa er andra ute i världen istället.

Gillar verkligen din blogg precis som den är - vardagslivet ur ett humoristiskt och skarpt perspektiv. Det finns redan en Maria Montazami-blogg, så fler sådana klarar vi oss utan.

Är inte så flitig på att lämna spår efter mig, men vill ju så gärna att du fortsätter! =)

Cila sa...

Mig känner du ju, din systerdotter som snart fyller 28 år men känner mig fortfarande som 21 :) Bor på Åland men kan inte sluta längta efter att flytta hem till Österbotten! Drömmer om att komma och hälsa på er over there en vacker dag!
Fortsätt skriva, du gör det på ett bra och roligt sätt!
Kramar från oss

olgakatt sa...

Saltis mans moster, det är jag. Verkar vara äldst i raden, utan konkurrens. Tycker om att läsa om hur du och din familj håller på med jobb och olika aktiviteter. Din humor är obetalbar. Hoppas att få träffa dig nån gång när jag är på NY-besök.
Låt inte bloggen bli ett tvång - men jag skulle sakna dig!

Lisbeth sa...

Lisbeth från Göteborg, 54 år. Har båda fötterna nerkörda i Fräntorpsbergen och det lär de nog fortsätta att vara. Mamma till två unga vuxna, sambo, sportfåne utan att sporta själv. Hemma efter en trafikolycka för drygt 20 år sedan.
Följt dig något år, och hoppas att jag kan fortsätta med det ;) Hittade hit via Annika och blev kvar för jag gillar verkligen din humor och ditt frejdiga sätt att skriva.
Eftersom jag själv inte kan resa älskar jag att följa er som tagit steget ut i världen, och få en glimt av andra sätt att bo och leva. :)
Kramen

Melting Pot sa...

Kära Taina,
Jag läser inte så ofta som tidigare, men jag tar ett race ibland och läser ikapp (önskar att det var oftare, som förr!) Hittade 'dig' hos Marianne och det är jag väldigt glad för! När jag hade en B-I-D (Bad-India-Day) kunde jag alltid piggas upp när jag tittade in hos dig. Min egen blogg sover ju just nu lite som du vet.... Vet inte vad jag ska göra av den riktigt, men jag vill inte avsluta.....och det önskar jag såklart att inte du gör heller!
Det var fantastiskt roligt att träffa dig förra året! Det tyckte Alfie & Nora också! Dax snart igen!
Stor Kram Lena

alegni sa...

Anmäler mig härmed och känner igen mig fullständigt i det du skriver.
KRAM

Anonym sa...

Ulrika 46 år,bor i Mariestad. Halkade in på din blogg för något år sedan. Din humor och ditt sätt att skriva :D gör att jag "måste" titta in.Skulle sakna den om du slutade skriva.

Tankevågor sa...

Lisbeth på Tankevågor här. Från Stockholm och läser fortfarande din och andras bloggar men har blivit skamligt dålig på att lämna avtryck. Trist egentligen eftersom kommunikationen är det som är roligt med bloggandet. Mina Tankevågor vilar just nu men jag känner att jag vill sätta igång dem igen. Känner igen mig i dina tankar om bloggandet.

Jag hittade dig när du skrev hos Annika (och mig) så vi är ju "gamla bekanta" och jag tycker du har ett härligt sätt att beskriva ditt liv och du har alltid en närhet till humor och värme som jag gillar.

Kram från Lisbeth

Anonym sa...

Hej!
Jag har varit inne här till och från en längre tid men nog aldrig gett mig till känna. Gillar din stil. Rakt på sak och inga krusiduller...
kommer faktiskt inte ihåg hur jag "upptäckte dig". Är 41 år och bor utanför Uppsala.

Mona sa...

Södermalm här!!! går in på din Blogg om jag vill ha några goda skratt som jag får ibland!
Skriv på du kul att få lite info från Amerikat!

Monica sa...

Hej,
Träffade dig i Österbotten en sommar för några år sedan och gillar att titta in här och läsa om livet over here. Jag är 47 och bor nu i Durham, NC med delar av min familj.
Kram, Monica

Lotta i USA sa...

Älskar din blogg Taina!!!!


Kram
Lotta

Tilda sa...

Jag heter Tilda och jag är 18 år gammal från Jönköping.

Jag började läsa din blogg för kanske 2,5 år sedan, men det här är nog första gången jag kommenterar.

Jag har alltid tyckt att andra kulturer är intressant och jag tycker speciellt att det är kul när man får lära sig om dom genom en svensks perspektiv. Det var det som gjorde att jag började läsa din blogg. Att du på ett så roligt sätt beskriver hur det är i USA. Din och några andra utlandssvenskars bloggar har faktiskt gjort att jag bestämde mig för att åka som utbytesstudent, så efter sommaren lämnar jag Sverige för Spanien, där jag ska bo i ett år själv hos en värdfamilj! Så tack för att du är en inspiration! :)

Malin sa...

Jag heter Malin och har nyligen fyllt 38. Bor i Maryland sedan många år tillbaka med min amerikanske man och två söner 7 och 10. Hittade hit via Peters blogg tror jag.

Tycker det är spännande att läsa om vad andra svenskar gör och hur de ser på USA. Dessutom är ju din Liisa i ungefär samma ålder som mina pojkar.

Marre sa...

Ho, ho och så jag då. Finnen från Sverige. Eller hur det var. :) Jag håller främst koll på att du sköter dig där borta och framför allt inte slutar att springa. För det var ju faktiskt du som lurade in mig på det här med löpning för en miljard år sen när vi bodde grannar.

Cecilia Dahlgren sa...

Hej Taina

Jag heter Cecilia Dahlgren och jag bor för tillfället i Indien, Bangalore men i vanliga fall Västerås. Jag har följt din blog i nästan 3 år av och till och vill inte att du skall sluta skriva. Hittade din blog ifrån Melting Pot och Anna of Sweden etc.

Jag tycker du har ett härligt sätt att uttrycka dig på och jag håller inte heller på att blogga just nu men kommer snart ta tag i det igen.

Ha inte krav att det måste vara varje dag. Jag tycker din blog är toppen...

Anonym sa...

Taina! On my English keybard @work, yes I can take a moment to read blogs even on working hours lol. You know me, Mimmi 31 years old and now living in Dubai. For me, it is the mix between the every day-American dream posts and the workout posts that makes me return to your blog. You are the only "work/Traing aholic" I have ever met, who isn't extream in dieting, organization skills or anything ells. I enjoy it very musch :-). you are just being you, no sugar coating or trying to be perfect!! Love, Mimmi