onsdag 16 januari 2013

Snowday!

Ja ni förstår ju att det är snowday idag med tanke på rubriken. Snowday som är lika med att det snöar OCH att skolorna är stängda. Pga snön. Yes, så är det i det här landet. För ajabaja den som ger sig ut på vägarna med snöööööö! Då haglar stämningarna från alla håll om någon skolbuss skulle få däcken ner i diket. Diken som inte ens existerar här i Simpan. Vägarna är plogade och tonvis med salt har östs på. Hängslen och remmar så det står härliga till. Gilla läget Taina. Det är bara "annorlunda" så som vi lärt oss säga här, eller hur? MEN IDAG VILL JAG INTE ANVÄNDA ORDET ANNORLUNDA! JAG SÄGER BARA FEL, FEL OCH ÅTERIGEN FEEEEEEEEEEEEL! Byt däck och lär er köra för fasiken! Ungarna ska vara i skolan och inte hemma då föräldrarna vill (?) jobba.

För att öka på chanserna till en snowday, hade Liisa igår kväll tagit på sig nattlinnet ut- och in och dessutom lagt en sked under kudden. På så vis kan man skapa en "snowday". Enligt läraren. Tack för den Mrs. C!!! Liisa gjorde det och simsalabim så läser jag den nedersta raden på nyhets-TVn att "Simsbury Public Schools Closed". Upp kom då en glad tjej och att jag förklarade att alla sådana här dagar måste tas igen i sommar, var inget bekymmer. Inte nu i alla fall. Vi får väl se när det är sommar och hundra grader varmt typ.

Nu gäller det att få ungen (som i vanliga fall kallas för Liisa) sysselsätter sig med något vettigt så en annan kan jobba.

Visst är det snö, men det är ju ingen ny företeelse precis.
Så en liten sak till mitt i allt. Jag har tandvärk.

6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Oj vad mycket snö ni fått! Här kom bara snöblandat regnblask... :-(
Men jag är glad att jag slapp köra i morse för jag tror det var jädrigt halt då tidigt på morgonen.
Hoppas Liisa får en fin snow day!
Sked under kudden hahaha! DET kände jag inte till...!
;-)
Kram!

Annika sa...

Här snackas snö imorrn.
OCH JAG HOPPAS!!!!
En snödag hade suttit som smäck!!
Men du, jag fattar att folk är skitskraja att köra i snö här. VI kör ju på sommardäck. Vinterdäck, vad är det? Det finns ju inte.
Inte i DC iaf.
Tycker själv att det är asläskigt att köra i snö, så jag är inte så modig, hehe...
Men visst ställer det TILL det för många fldrar, som sagt...
heja snö! Ska köra Liisas knep ikväll.
VILL HA EN SNÖDAG!!!! Inte minst för Karolinas skull. GUD vad hon skulle behöva det!!!
KRAMAR!!!

Grekland nu sa...

Haha, amerikaner och greker är rätt lika när det gäller snö...

Desiree sa...

Det ser ut som ni fått och får en hel del snö. Jag skulle inte heller vilja ut och köra om jag bara hade sommardäck på bilen. USA skulle däremot på sina ställen behöva ha riktiga vinterdäck. Hoppas ni klarar er med en snow day. Men jag förstår att det inte är lätt att pussla ihop allt om du behöver jobba samtidigt som du behöver ta hand om Liisa. Ibland är det amerikanska samhället väldigt mycket gjort för att det är en förälder som ska gå hemma och kunna ta sådana här dagar utan större problem. Hoppas det löser sig som sagt.
Kram!

Lotta i USA sa...

Snowday? Sounds good to me ;)


Kallt, sol och lite vitt här och där just ni i Fairfield County. Dax för en kopp java till!!!

Kramkram

HeLena sa...

Snö, ja. Här ute på bonnvischan kommer inte bussen... men men.. dottern får åka till skolan en annan dag. För här stängs den ju inte.
Men jag förstår dig. Hur svårt är det att köra på snö? Inte så värst svårt, bara att ta det lugnt. Men det är vi, nordbor som är vana... fast egentligen kan man ju undra. Här är det många som kör i diket för att det har kommit snö... som om det inte har gjort det varje år...???!!!

Fy för tandvärk! Hoppas den gett med sig utan att lämna ett gapande hål efter sig, både i munen och plånboken.
Kram från ett mycket snöigt Stockholms skärgård