söndag 13 januari 2013

Hej, stoppa värmen!

Vad är det jag vaknar till idag då? Jo att det bokstavligen ångar från marken. Och det är inte naturgasen jag snackar om nu. Marken transpirerar. Kanske jag ska ut och "deodranta" lite så den slutar och att kylan stannar här. I alla fall januari och februari månad ut! Tänker på stackars Liisa som ska åka skidor idag. Äh, hon bryr sig nog inte! Igår körde hon i ett sprut från klockan 8 på morgonen till fyra på eftermiddagen. Därefter blev det åkning på bricka (?) med några kompisar medan de sjöng för fulla halsar sånger ur Sound of music. Fråga mig inte varför. Men hon är outröttlig.

Vad ska jag hitta på då? Ha! Ungefär som om det inte finns saker att göra. För det första ska vi inte snacka om när jag steg upp idag. Men jag har kört igång middagen. Redan? Japp, crock potten står nu på "Low" och där i ligger det en massa mumma nu och mojnar till sig till världens godaste gryta. Om ni frågar mig då rå.

Det här med matlagning är egentligen inte min grej. Köket och jag är inte världens BFF precis, men när jag får stå där själv och kocka så kan Mat Tina slänga sig i väggen för fasiken vad jag överraskar mig själv ibland. Ni vet det där jag berättade om igår att Jonas försöker få bort nån extra köttbulle som satt sig på tvären i hans mage, så ville jag fixa en middag igår med yttepyttelite points i, så det blev en indonesisk kycklingpasta. Sug på den ni! Eftersom den var lite kryddig, så blandade jag ihop en melonsallad så där med vänster hand för att neutralisera det hela med. Den där vänstra handen fick faktiskt jobba lite för SÅ enkel var den inte med allt som skulle hackas och blandas.

I alla fall när jag stod där och lekte Mat Tina så gluttade jag på Stjärnorna på slottet på SVT Play. Himmelens kul faktiskt. Ytterligare ett ålderstecken?

Just det, jag var ju på Zumba igår. Zumba with Adam. Jag har förresten "lajkat" honom på FB. Han har som mål att komma upp i 100 stycken innan han fyller år på fredag. Han fyller väl 13 eller nåt sånt. Skämta, men ung är han. Och så himla BRA instruktör. Igår var var de flesta galna på passet. Det skreks och tjoades och höfter svängdes så väggarna bågnade. Inte en torr fläck på mina kläder kan jag meddela er om. Kände mig lite som systrarna Päivärinta ett tag. Ni kanske kommer ihåg en artikel för hundra år sedan där någon tyckte det var äckligt då de dansade så häftigt så svetten flög omkring. Det gjorde det på mig med. Och vet ni vad? Det var bra det, för då fick jag mera space!

Nä nu ska jag släpa med mig Dino på en löprunda. Vi ska bland annat till Simpans egen Dog Park, där han får leka med andra vovvar medan jag boot campar på parkbänken. Det finns massor av övningar man kan göra med en bänk. Förutom att bära iväg den. Men annars. Testa ska ni se.

Snacka om Dagens Fån! Dessutom ser det ut som jag är "bröstlös" men träningsBH är ju som  att placera tuttarna i mammografiapparaten. PLATT punkt nu. Typ. I alla fall så är detta Före Zumba bild. Ingen Efter togs tyvärr.

Gårdagens middag!

Och så den där salladen! Mums!
Nä nu ska det bytas om. Till favoritkläderna, dvs träningskläder! Ha det!

5 kommentarer:

Desiree sa...

Inga problem med köttbullar som sätter sig på tvären med de där super smarriga middagarna som du snor ihop. Både melonsalladen och den indonesiska grytan ser gudomligt goda ut, yummy! Mat Tina kan slänga sig i väggen det här ser så himla gott ut. Hoppas det gick ok för Liisa att åka skidor idag även om det var varmt ute. Ditt zumba pass låter jättekul. Det är precis så det ska vara. Svetten ska lacka och man ska ha riktigt kul sammtidigt. Precis så kul hade jag på mitt box pass igår. Ha en nice runda med Dino.
Kram!

Lotta i USA sa...

Mat Taina! Ser jättgott ut. Du kan!

Skön helg ni haft och roligt att Liisa åker skidor (varje?) helg nu i vinter!

KRAM snygging och ha en skön söndag

xx

Marianne sa...

Det där ser jättegott ut! Vad har du i melonsalladen? Mer än meloner och ruccola?

Haha, på zumban ska man väl dansa så man svettas?

Kramar!

Annika sa...

Japp, om det milda vädret tycker vi INTE!!
Jag vill ha kyla och snö, men inser att det nog inte blir så mkt sådant denna vintern. HELLER!!
Mums vilken god mat. VISST kan du!!
Stjärnorna på Slottet vill jag också se. Ska göra det i em kanske. Det blir ju så prisat av alla.
Zumba på!!!
Kram!!

Taina sa...

Desiree
Tack för alla komplimanger! Maten slank ned utan klagomål.

De här Zumbapassen är bara bäst! Boxning har jag dock aldrig testat. Tittar ibland på mina vänner som gör det och det ser tufft ut. Men jag måste begränsa mig vad gäller pass på gymmet eftersom jag gärna vill springa också och det finns ju bara sju dagar i veckan...

Liisa hade hur kul som helst i backen trots blött, blött, blött.

KRAMAR!

Lotta
Mat Taina är det!!! Och visst kan jag när jag vill.

Liisa åker skidor VARJE helg, både kördag som söndag. Hon är en hejare nu.

Hoppas din helg var bra!

Kramar!!!

Marianne
Gott!!! Lägg ruccola på ett fat och sedan en STOR melon på. Hahahahahaha, kul va? Jag kan skicka receptet till dig om du vill.

Kramar!!

Annika
NU ska det vända till kallare väder igen. Mycket av vår snö har försvunnit så nu jag hoppas jag bara på att det kommer mer. Men ni har verkligen haft det grönt tyvärr.

Stjärnorna på slottet är riktigt bra! Kollade förra säsongen också och den var gripande på många sätt.

Kram kram