onsdag 2 februari 2011

Väderblogg kanske?

Nu skulle jag kunna skriva 24/7 om vädret. Vinterstormar och isstormar. Jag har sagt det förut, inget är normalt i detta land. Allt är större. Allt är det mer av. Även väderfenomenen ska sticka ut utöver det vanliga. Jag tror Amerika har sin egen VäderGud och är det något amerikanerna är bra på så är det marknadsföring. Jag menar, hela världen vet ju om vad som pågår här. Peter nämnde om det i sin blogg. Om Mammutstormen, som Aftonbladet översatt det till. Ganska bra namn kan jag tycka även om jag inte sett det namnet någonstans här. Varken i tidningar eller på TV.

Vår guvernör, Malloy, har förbjudit vissa långtradare på motorvägarna. En del av vägarna (Avon Mountain) var stängda igår. Skolor och en del företag tänker inte öppna sina dörrar idag heller. "Emergency Operation Center" är aktiv och skall så vara fram till Winter Storm Ella har lugnat ned sig. Dit kan vi alltså ringa om allt som har med stormen att göra.

Bevis på att Emergency Operation Center är igång och visst ser han koncentrerad ut!

Så här ser det ut i morgonnyheterna om vilka skolor som är stängda. Här finns vår skola med, Simsbury. Ytterligare en Snow Day och barnen kan inte åka till skolan. Det är 6:e dagen...

Jag har börjat förbereda mig och ställt in mig på att det är kanske igloos vi ska bo i. Den här byggde Bella och Liisa igår. Idag bär vi ut sovsäckarna.

8 kommentarer:

Annika sa...

Jomen vädret är STÖRRE i USA. OCKSÅ!!!
Det blir så DRAMATISKT då det slår till. Aldrig har jag sett ilsknare och större snöoävder än här, aldrig har jag sett åskväder som här, och ej heller sommarhettan och dess fukt går av för hackor.
I fjol kalladades vår vargavinter i DC Snowmaggadeon och the snowcalypse.
The mammutstorm verkar vara ett PASSANDE namn. NI är verkligen DRABBADE i vinter.
HUR tas dessa snödagar igen?? Förlängs terminen?
Hur många dagar har ni vikta för snö varje år? Vi har tre.
Verkar klokt att flytta ut i igloos...
STAY warm!!!!
KRAMAR!!!!

Taina sa...

Annika:
Jag tycker också Mammutstorm är ett bra namn. Men fick veta att stormen heter visst Ella här. Ni fick ju er vinter förra året då vi fick knappt någon snö alls.

Terminen förlängs med antal snow days som tagits ut. Inga vikta dagar här inte. Blir det 10 snow days så håller skolan på långt in i juni. Tyvärr. Vet att en grannstad ändrade nu så att de börjar plocka från vårlovet istället. Vi får se vad de tänker göra här för nu är vi ju uppe i 6 dagar. Suck.

KRAM KRAM!

Saltistjejen sa...

Ja vi får se hur detta ska bli.
Har vänner 8våra grannar) som åkte till Ohio nu i helgen för att hans farfar dött och de skulle ha begravning igår. Enligt Mats som hört från dem så kunde de inte ens ta sig till begravningen på grund av vägarna var ofarbara!!!!!!! otroligt! Fy jag tyckte det var så sorgligt. Se ska egentligen komma tillbaks idag mn de var oroliga för att inga flyg skulle gå p g a vädret. Så vi får se om de kommer eller ej.
Kramar!!!!

Katarina sa...

Namnet Mammutstorm låter häftigt! Ni har verkligen fått en rejäl vinter på många sätt. Jag förstår att det ställer till rätt stora problem med trafiken,transporter och skolgången. Jag hoppas det snart blir bättre och att våren gör sitt antågande!

Kram

Taina sa...

Saltis:
Men fy så trist! Stackars era grannar säger jag bara. Men vädrets makter kan vi tyvärr inte göra så mycket åt. Hoppas de kommer välbehållna hem.

KRAM

Katarina:
Våren känns långt borta, men idag är det Groundhog Day och som tur är så syns inte solen till och risken för att den ska se sin egen skugga och krypa tillbaka i hålet igen är liten. Då har vi ytterligare 6 veckor kvar av vintern. Men nu är det jul mulet så våren kanske kommer snabbare än vi anar!

Kram

Desiree sa...

Ja det ser verkligen ut som om ni är på väg att flytta in i en igloo. Shit vad med snö! Helt sjuka mängder. Ja den stackars ground hog:en lär ju inte ge en tidig vår i år känns det som. Tänk när allt sedan smälter så kommer det blir vårfloder utan dess like. Det är tur då att amrisarna har stooora vägbrunnar för vattenmassor.
Sköt om dig och hoppas du har laddat skafferiet och kylen full just in case.
KRam!

HeLena sa...

Härligt för ungarna med snö!
Men visst är det "lite larvigt" att man stänger skolorna? Även om jag förstår att dom saknar plogar och allt vad som behövs....
Kram kram

Taina sa...

Desiree:

Våren KOMMER TIDIGT! Groundhogen kröp inte tillbaka för det fanns ingen skugga att vara rädd för. Den här höll de i och för sig i så den kom ingen vart...

Nu har det i alla fall slutat snöa och det är jag tacksam för. Vi har ingenstans att göra av snön längre!

KRAM

HeLena:
De HAR MASSOR av plogar men de vill ha vägarna fria från skolbussar och andra fordon för att kunna jobba ifred (och undvika olyckor). Liisa älskar snön!

KRAM