fredag 4 februari 2011

Fredag

Efterlängtad är du. Fredag. Veckan har i och för sig gått i rasande fart, men det är nu jag känner att barnen tar musten ur mig när vi blir insnöade som vi varit i veckan. Kroppen är också lite sliten av skottande och så lägger vi träning på det. Vila är ett ord som inte tycks existera just nu. Ingen vila ikväll heller, dvs inget fredagsmys (nu spyr Albert när han ser det ordet). Jonas och jag drar till en lokal pub för att lyssna på vår vän, Gavin, som spelar i Poor Gordon. Gavin är förutom musiker, egenföretagare, grillmästare (ja han tävlar i smoking ribs) en hejare på att ordna stora familjefester tillsammans med sin fru Danielle. Goda vänner som vi lärt känna här i USA genom en spontan inbjudan till en Thanksgivingmiddag 2008. Då kände vi inte varandra och Danielle fick för sig att bjuda svenskarna på något äkta amerikanskt. Vi träffades genom våra döttrar som var med i samma teatergrupp.

Fina paret Gavin och Danielle.

Igår var det en intressant dag på arbetet. Jobben hopar sig och jag har inte behövt resa under hela januari. Phew! Men snart går det inte att hålla emot. Det är bara att förbereda hapsiflapsiväskan och dra iväg antar jag. Det intressanta var att jag blev intervjuad för ev en ny tjänst inom företaget. Det är LÅNGT ifrån klart men det är spännande att komma så långt i processen i alla fall. På det sättet marknadsför jag ju mig också. Det här är min chef medveten om eftersom vi diskuterade det innan och efteråt. Vill han bli av med mig kanske någon undrar. Nä, det är inte riktigt så det ligger till. Den här tjänsten är en ny tjänst och är kopplad till min nuvarande organisation. Om jag går vidare är det givetvis kul, men om jag inte får den så är det inte hela världen. Det finns SÅ många duktiga "spelare" där ute.

Jag avslutar med några vinterbilder

Snart kan vi inte se huset!

De här istapparna fascinerar mig.

Det dröjer ett tag innan Jonas kan röka sina ribs ser det ut som. Ja, det är hans rök som står där, gömd under all snö.

Tur att det här är baksidan av garaget...

Nu ska barn väckas och frukost fixas och lunch bags göras iordning. Hunden ska kissa, själv ska jag duscha. Sedan blir det jobb, jobb och åter jobb. Avslutar dagen med ett besök på gymmet innan vi drar till Iron Frog Tavern senare ikväll. Det kostar att ligga på topp.

11 kommentarer:

Annika sa...

SJUKT mkt snö har NI!! WOAHHH!!!
Ni har verkligen drabbats den hör vintern!
Underbart med helg, håller med!
OCH vad roligt med så fina vänner som ni skaffat er i US. GULD!!
Ni verkar ha så kul i ert område med grannfester o dyl!
Sånt RULE!!!!
KRAM!!

Taina sa...

Annika
Hahahaha, vi har precis krockat i cyberrymden! Jag kom precis från dig.

Snön börjar bli ett stort bekymmer här för vi vet inte var vi ska göra av den längre. Vägarna blir smalare, högarna större och ingen ser någonting när man kör ut från sina garageuppfarter. Scary!

Vi har fått SÅ många fina och roliga vänner här och DOM kommer jag att sakna den dagen vi åker härifrån, buuuääää!

KRAMAR!!!!

Desiree sa...

Holy smoke vad mycket snö ni har! Jag skippar gärna fredagsmyset jag också. Hittar på något annat istället. Får en skön kväll på egen hand. Funderar på att kolla in någon trevlig tjejfilm. Live musik är alltid nice. Låter som du har en skön fredag inplannerad. Du får ju dubbla workout pass om du först kör gymet och sedan kör skottning av snö.
Trevlig helg.
Kram!

Saltistjejen sa...

Ja himmel vad ni har snö!!! Och visst är det svårt att aktivera sina barn när de har snow days och inte går till sina vanliga aktiviteter... ;-)
Låter spännande med den där nya tjänsten!
Stor kram och hopps ni får ne fin helg! Låter som en superbra start med att gå och lyssna på envän som spelar live! :-D
Kraaam!

alegni sa...

jag njuter av att se att vi inte är de enda som drabbats av mängder av snö i vinter. fast vår snö stannar ju mycket längre än er... lyckostar!
jodå, jag har en lista på grejer jag ska ha från ikea, bara de inte säljer ei oo:ta igen.
ha en trevlig kväll och helg!
kram

anna of sweden sa...

Ja, vart tog den här veckan vägen ..? Man tappar liksom tidsuppfattningen med alla snödagar.

Ha en fin - glad och sprallig - helg!

Kramelikram!

Peter sa...

Lycka till med jobbet - och ha ett jättesupermysigt fredagsmys på krogen! 3vlig helg!

StrandMamman sa...

Du fick ju in lite fredagstema med de där istapparna också ;) Njut av snön så länge den varar!! Kram!

Ingmarie sa...

Skönt att det är fler som inte gillar "Fredagsmys". ALLA dagar sak vara "mys"! :-) Och du, kan inte barnen skotta när de ändå är hemma. Någon nytta ska man väl ha av dem?he he ;-)

Anna, Fair and True sa...

Mycket snö ni har! Men om det är så mycket snöskottning kan ni ju skippa träningen?!

Spännnande med intervju! Skulle det jobbet också vara i USA?

Taina sa...

Deisree:
En tjejfilm sitter aldrig fel det heller.

Helgerna blir långt ifrån vila för en annan. Skottning, träning och dans. Life is good :D

KRAM

Saltis:
Så här mycket snö har jag nog inte sett sedan jag pluggade i Luleå! Det tycks bli mer till veckan och var jag ska göra av allt vete gudarna.

Hm intervjun ja. Den var kul. Alltid lika roligt att komma så långt även om jag vet att det finns en hel del sökande på den här tjänsten.

Jag älskar att gå och lyssna på liveband och det är givetvis lite roligare när en av våra vänner är med i bandet.

KRAMAR!

Ingela:
Skadeglädje? Snön gör mig inte så mycket. Däremot alla dessa snow days som barnen sedan ska behöva ta igen i juni.
Våren kommer snabbare här. I know och jag tycker det är helt ok. Få se om det blir vår sista sommar här och då ska jag givetvis passa på att njuta av den och hoppas den kommer tidigt och att den är varm.

KRAM

Anna:
Är det åldern tror du? Jag menar när tiden går SÅ fort.
Helgerna är alltid spralliga i det olssonska huset :D

Kramelikram

Peter:
Ja vi får se vad som händer med jobbet. Får jag det inte så är det ingen ko på isen. Jag är glad att vara med i matchen trots min ålder. Hahahaha!
Vi väljer fredagsmys på krogen vi. DET är fredagsmys det!

Strandmamman:
Ja varför inte? Lite fredagstema blev det ju trots allt. Har inte riktigt haft ork (motivation) att vara med ett tag nu.
KRAM

ingmarie:
Egentligen ska de ju kunna ställa upp med sånt. Men jag har varit glad åt att Bella (18) har lekt en del med Liisa och hjälpt henne att bygga snögrottor/tunnlar. Skotta är ett tufft träningspass! Speciellt om det tar 2,5 timme. Nonstop!

Anna:
Det har hänt att jag hoppat över en planerad träning om jag skottat i timmar.

Den här tjänsten är global och skulle kunna vara var som helst i världen...

Kram